Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Да сравним сметките за парно.....:(

  • 5 031
  • 45
Направо съм ужасена от високите цени тази година smile3511,в сравнение с миналогодишните сметки,тези са почти двойни!
Така,апартамента ни е 90 кв.,включени са постоянно 2 радиатора и лирата в банята,за ноември,като го пуснаха към 10-ти,имаме 147 лв.,а за декември 230 лв.....ужас направо..........сравнявам с миналогодишните,за ноември-85,за декември-130 лв  Sad
 Това е ужас просто,изумена съм
Виж целия пост
# 1
Апартамента ми е 104 кв.м. Отоплявам с парно нашата спалня (заради малкия), стаята на големия и банята. Стаята на малкия е в ремонт, в хола сме с климатик, а кухнята не отоплявам. Радиатора в нашата спалня се пуска само през нощта (не винаги), големия ми син въобще не пуска парно защото си ляга късно и става рано, лирата в банята също не пускаме изобщо. Като се вземе предвид че сме с външна и вътрешна изолация, с ПВЦ дограма и времето е много топло сметка от 189 лв ми се струва адски висока. Сметката за ноември пък беше 136 лв. Каня се да се разправям с тях, но от Нелбо обещаха че ще поправят сметките и изчаквам да видя какво ще получим другия месец.
Виж целия пост
# 2
Момичета, очаква се - при засичането на топломерите напролет - да бъдат направени преизчисления за година назад (поне така разправят по медиите, но може и да не е вярно), защото уж сегашните сметки били изчислявани на база на "надута" формула, с която са си точели парички за джакузита и апартаменти.
Честно казано, вашите сметки ми се виждат много високи.
Ние сме със 150 кв. - отопляваме целодневно детската и хола/всекидневната; в спалнята парното го пускаме с прибирането от работа и го спираме сутринта; в банята имам лира-сушилня и също включвам ако имам пране и времето не става за простиране на балкона. Не включваме парно само в кухнята, защото я ползваме само за готвене и не стоим в нея. Ние сме само с вътрешна изолация, но детската, примерно, е топла и от тръбите, които минават по едната стена.
Миналата година сметките ни бяха около 150 лв./месечно (при това се оказа, че сме надплатили поне за 5-6 месеца напред), докато сега са около 120 - само последната беше 163 лв., но и тя ми се вижда завишена.
Дано наистина има равняване поне за 1 г. назад, че май ни доят като кравички - хем дори на максимум радиаторите не са достатъчно топли (а ние сме само на 2-ри етаж - представям си какво е на по-високите).
Виж целия пост
# 3
За апартамента от 62 кв. м. за декември сметката за всички изключени радиатори ми е 290  лв.
За апартамента  120 кв. всички радиатори работещи - 80 лв. (тук сме на принцип реално консумирана енергия)
Виж целия пост
# 4
За около 180 кв.м. - за декември 426 лв., за ноември около 350 лв.! За какво ми сложиха тия топломери?! Нали целта е да се види по месеци колко се консумира - все пак аз си знам кога какво пускам, дали е било топло навън.....Праскат суми, уж на база от мин. година - а мин. година как ги изчисляваха? Да не би някой да е идвал всеки месец да отчита?! И най-лошото е, че няма как да му хванеш края..... Ейййй, много ме е яд така, като ме правят на маймуна и няма как да го докажа!!!
Виж целия пост
# 5
Нашия апартамент е 98 кв. м. за декември без да съм пускала парното никъде сметката ни е 140,23 лв. Ноември съм пускала парното само за едно денонощие и само в една стая сметката ни беше 159,40 лв.
Виж целия пост
# 6
Сметката ни е около 200 лева #2gunfire През месеца пускахме рядко парно и то само в някои стаи!
Виж целия пост
# 7
Декемри месец точно една седмица са работели 2 радиатора около коледните празници. Сметката е 215 лева.

Това е едно очевидно и нагло ограбване, лъжа. Как са ги писали сметките не знам.
Виж целия пост
# 8
какво парно през това лятно време Mr. Green
ние сме без тази услуга, но за топлата вода виждам, че има повишение от миналомесечната сметка Confused
Виж целия пост
# 9
Ние сме със свалени отпреди 6 години радиатори и сметката ни е 32 лева. Това според мен си е странно, защото плащаме високи сметки за ток и изобщо не ме грее, че в банята минава някаква тръба на парното.
Виж целия пост
# 10
Отопляваме 3 стаи с парно пуснато на 1/2 мощност, че и по-малко в това топло време. Имам сметка за декември 280лв #Crazy  #Crazy  #Crazy
Безумие просто, за сравнение миналата година януари, в най-големите студове, парното на макс- 120лв ooooh!
Не виждам никаква логика newsm78, освен да са вдигнали цените на 100%  ooooh!
Виж целия пост
# 11
Момичета, имайте предвид, че сметките за съответния месец се формират на база на израходеното количество топлинна енергия през същия месец на предходната година.
Т.е сега може цял месец да не сте пускали парно, но миналата да сте - т.е. плащате по тогавашния разход. После (след изтичането на сезона) равняват. Другата година, ако ползвате парно всеки ден през съответния месец, няма да плашате, но при равняването пак ще ви го отчетат.
Дивотия.
Не могат ли да намерят начин да отчитат (както тока и телефона) месец за месец) реалното потребление  newsm78.
Виж целия пост
# 12
освен това, май са качили цената на топлата вода, гадовете - гледам, че са ни взели ужасно много пари за топла вода...
Виж целия пост
# 13
При нас се отчитат показанията всеки месец от фирмата за топлинно счетоводство. Така в общи линии сметките ни са почти реални. Не се оплаквам.

Това, което ме изненада неприятно в сметката беше цената за топлата вода - 6лв и нещо на кубик  #Crazy 
Виж целия пост
# 14
Аз месечните сметки въобще не ги гледам, само изравняването накрая, иначе не виждам смисъл.

azaf, може, с/у съответната такса Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия