Работа, CV-та, HR-и, съвети - 89

  • 32 132
  • 865
# 855
Всеки ден се благодаря, че работя с читави хора. Като цяло не обсъждаме никого, говорим си неща, с някои дори споделяме повече. Ама не и някакви клюкарщини. Просто понякога мисля, че хората си дават някаква важност. Не говоря за конкретни съфорумци, да не се обиди тук някой.

Просто все едно нещо ще стане като разберат, че си на пунта кана. Ми живи и здрави!
Виж целия пост
# 856
Нищо няма да стане като разберат, просто АЗ не искам да знаят къде съм и това е мой личен избор. И е спрямо средата около мен. Имам отпуска както и те, не ми е приятно да ме разпитват и да завиждат. Преди години бях на доста екзотична дестинация, по- атрактивна от Пунта Кана и знаеха- е не спряха месеци след това да подмятат каква баровка съм щом съм си позволила такава почивка, те милите не можели. Това става въпрос за време в което бяхме колеги, равнопоставени и получавахме едни и същи пари, плюс минус 100 лв. Ама тия завиждачи, защото коментарите не бяха хич добронамерени, нямаха идея че повече от година пестих за тази почивка, до степен обяд от вкъщи да си нося в офиса, за да не давам пари за храна. Е няма как на хора с такова отношение и мислене да споделя къде ще ходя. И без това зад гърба си чух коментари наскоро колко ми била заплатата. Дай боже някой ден да стане толкова, колкото мислят тия завистници, примери много мога да дам защо не е ок да споделям. Нито са искрени в радостта си, нито са добронамерени с въпросите си. Само знаят да гледат в чуждата паница и да коментират. Дребни душици, много дребни.

Всеки ден се благодаря, че работя с читави хора. Като цяло не обсъждаме никого, говорим си неща, с някои дори споделяме повече. Ама не и някакви клюкарщини. Просто понякога мисля, че хората си дават някаква важност. Не говоря за конкретни съфорумци, да не се обиди тук някой.

Просто все едно нещо ще стане като разберат, че си на пунта кана. Ми живи и здрави!
Виж целия пост
# 857
Значи е много ниско нивото на колегите ви.
Моля колежка всяка година, ако не посети 4-5 различни държави, не е тя. Друг колега е посетил над 50 страни. Мениджъра ми всяка зима е на екзотичен топъл остров. Никой не си е позволил да пуска такива коментари. Никой дори не си е помислил нещо лошо за тях. Всеки има различни приоритети и всеки сам избира къде да харчи парите си. Никога това не се е коментирало в офиса - кой колко изкарва и какъв богаташ е.
Виж целия пост
# 858
Мале като ви слушам, в такава стерилна среда не мога да изкарам грам. Много се радвам, че с колегите сме си супер близки и се споделяме абсолютно всякакви неща - и за семейството, и лични, че и неприлични, ако трябва Simple Smile Да речем 10тина човека, с кото си работим заедно ежедневно, от различни отдели.
Тоя да не знаел тва, оня да не питал онва... ми то ужасно. Че ти с колегите си повече време заедно, отколкото с роднините. За мен е важно да си имаме доверие и да можем да си споделяме, дори и абсолютни простотии... И да, за децата си е съвсем задължителна тема. Даже и хората без не се чустват неудобно, напротив - наскоро  на колега му се роди бебе, постоянно пита това-онова нормално ли е, как да постъпи.. Да го ситкирдосам да не ми размахва лайняни памперси ли, щото моите са супер далече от тая възраст вече? Хич никак - и той слуша с интерес и после горд татко се хвали Simple Smile И един друг, тамън сгоден, почти може да ми е син - съвсем си влиза във всякакви теми, даже да са му далечни все още. И на всичко отгоре повечето са мъже - само две-три сме основно квачките.
Дам, заплатите също си коментираме, както и разни тарикътлъци към баш-шефовете.. Абе всичко Simple Smile
И след работа си излизаме, и по време на работа си помагаме, ако някой има нещо спешно и трябва да се разчекне (даже и да няма общо с твоя отдел, правиш което можеш).
Виж целия пост
# 859
Pink Butterfly , това са били някакви тъпанари. С такива не се пипа нежно. А грубичко.
Случвало ми се е досадни хора да ми казват колко хубаво било да имаше дете, да ти рита в корема.
Казах и, че това си е моя работа, не нейна и да ми държи сметка, но  като иска да знае и казах, че аз деца не понасям, много са ми противни. Млъкна завинаги по темата.
Виж целия пост
# 860
ЧНГ!

От мненията се вижда някакси, че не желаете са споделите за добри работодатели! Защо, не разбирам? ....Айде да видим кой ще посочите в IT сектора, в производството и в здравния сектор?...
За мен фирми с редовни постоянни обяви по сайтове и ЛИ не са читави - например виждам Сенсата, Луфтханза - постоянно едни и същи обяви. Та толкова ли не успяват да залъжат някой, или пък плащат малко, или нямат ХО. .. Метро също. Кауфланд и Лидл толкова ги хвалят и все още не могат да съберат достатъчно персонал.
От висотата хахах на дългия ми трудов стаж.... си мисля че добър работодател е оксиморон, шегувам се, но разбира се зависи колко са ти високи критериите. Понякога им завиждам на продавачките на билети. Живот си живеят....
Виж целия пост
# 861
И сме си говорили, и сме си помагали с колежки - хора сме. Това което казах че не ми е приемливо е да натискат и ръчкат за информация която аз съм преценила че не желая да обсъждам когато са попитали. Такова поведение от родната си майка не толерирам, камо ли от хора с които освен работата друго общо нямаме.

И на мен ми е правило впечатление че едни и същи обяви от едни и същи фирми се въртят по много време, чудила съм се същите неща. И то не да кажеш голямо производство, че да търсят по много хора за едно и също, там е ясно. В Лидл знам че се счупват от работа и покриват разнообразни дейности, та предполагам не всеки устисква дори и за прилична заплата, едва ли да е много различно по другите вериги...
А от другите обяви, които виждам по дълго време, случайно или не повечето са от тези дето не си казват в обявата колко плащат, та там съм склонна да си мисля че заплащането хич не е за приказка, ако ме разбирате.
Виж целия пост
# 862
В предишната ми фирма търсят още един инженер от повече от пет години, та явно не е само заплащането... Пари дават, но са много ужасни, мерси.
Виж целия пост
# 863
За постоянното присъствие на някои фирми в джобса може би е нормално. Кауфланд и Лидл нямат по 100 служителя, а много повече. Все някой напуска, излиза в майчинство, разболява се трайно. Мисля, че при тях е нормално. В нашия Лидл ми прави впечатление, че няколко човека са си едни и същи от доста време. Със сигурност има някакво текучество, но не е голямо.
Виж целия пост
# 864
Не мога да търпя някой да ми говори за децата си- не ми носи нищо полезно. Предпочитам един разговор в офиса  да ми носи някаква добавена стойност.
Виж целия пост
# 865
Заповядайте в 90-та тема
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия