Въпрос за наследство

  • 6 122
  • 149
# 135
Знам за подобни случаи, затова писах, че е възможен вариант той да не иска да продава. Апартаментът може и с години да стои необитаван, ако не се споразумеят.
Виж целия пост
# 136
Е, като дойде призовката от съда, няма искам, не искам.
Виж целия пост
# 137
А синът на снахата изпратил ли е на брат си нотариална покана за доброволна делба?
Ако имотът е неделим, няма как да си изчисли колко стаи ще ползва.
Досега трябваше да с му изпратили покана и след невъзможност за споразумение в присъствие на адвокатите и на двете страни, синът да започва дело. Явно никоя от страните не е наясно с правата и задълженията си, но се изненадвам, че никой от тях още не е наел адвокат и не се е задействал.
Виж целия пост
# 138
Адвокат и евентуално дело за делба. Адвокатът ще изясни дали снахата има макар и минимален дял от собствеността, ако имотът е бил СИО на бабата и дядото. Стигало се е до публичен търг, ако не се разберат кой на кого да изплати. Предполагам, имотът е неделим. Може и да е делим имотът, щом е къща с двор. Не е приятно, а и може да да загубят пари. тук във форума получихте доста добри съвети, включително и от действащи юристи.
Виж целия пост
# 139
Ако имотът се изнесе на публичен търг, наистина ще загубят много и двете страни. Често от имат така се случва.
Най-добре да продадат имота и да си разделят парите, вместо взаимно да си твоето нервите.
Виж целия пост
# 140
Понякога с някои хора е невъзможно да се разбереш. Аз съм с такъв казус и е някакъв ужас. Неделим имот, пет собственика сме (наследници) и комуникация няма. Не искат да ни изплатят дял, нито да се продаде на свободен пазар. Казаха, че чакат да падне сградата (самостоятелна постройка е). Е, какво да правя. От всичките пет само аз се интересувам нещо да се случи и заведох дело. Неприятна е цената за това “удоволствие”, но никой не работи без пари. Ясно е, че по-добре да се разберат хората и да не се стига до съд. Или да се продаде апартамента (в случая на авторката) и да се делят парите според дяловете, или да се изплати дяла на единия брат и другия да остане собственик. Това е.
Стигнеш ли до дело е крайна мярка, която отнема много време (в София около 2 г) обаче като от другата страна няма чуваемост и сговор, няма друг начин. Напатила съм се и аз с толкова случки покрай делби, че книга вече мога да напиша за неадекватност и алчност.

Според мен вторият брат просто иска да прави мръсно на другия и сега ще гледа да му трови живота нарочно. Търсете си правата. Най-вече да се установи на първо място снахата има ли дял, няма ли. Защото ако има, никой не може да я бутне и да я кара да се изнася. Поне докато оправите собствеността, не може да я изгони.
Виж целия пост
# 141
Явно е къща, след като иска да прегражда част от двора. Следователно е делим имотът. Както и предположих, неглижиран е бил този син от бащата, вероятно под давление на снахата, затова има желание да разчиства сметки.
Не мога да кажа, че съчувствам на снахата и сина й. Кой каквото си надроби, това ще сърба. Пари нямали да му изплатят частта, едва ли и за дела ще имат пари. Изобщо мътна и кървава от едната алчност.
Виж целия пост
# 142
Аз останах с впечатление, че е апартамент. Може да е малка кооперация, с 2-3 етажа и няколко собственика. Такива кооперации си имат собствени дворчета.
Виж целия пост
# 143
Делим ли е апартамента, ето това щях да питам и аз. Наистина, да обсъдят с адвокат. Ще дадат някакви пари за консултация, но ще са наясно с правата и с вариантите.

Има вариант да се продаде този имот и с половината пари да се купи на майката нещо съвсем скромно, колкото да има покрив. Но мисля, че ако стане по съдебен ред, ще се вземат по-малко пари и ще се похарчат повече. Винаги е по-добре да се разберат с добро.
Виж целия пост
# 144
Не става дума за апартамент.жената каза че ония искал да прегражда двора.
Къща е най вероятно.
Виж целия пост
# 145
Къща и двор също може да са неделими.
Виж целия пост
# 146
И голям апартамент с две бани може да е поделяем. Малко вероятно, но може.
Виж целия пост
# 147
Ами..много няма значение. Дали е от инат- в правото си е. Да го продават и да се свършва. Иначе 5г дела за делба- и със съдия изпълнител ще влезе във владение, и неустойки ще му дължат.
Няма как просто да си стои там снахата..независимо от години, гледане на баби и тн.
Виж целия пост
# 148
Този пренебрегван син иска да си ползва своята част, като това, че дразни жената, му е бонус.
Но за нея такова съвместно ползване би било крайно мъчително, така че всякакъв друг вариант може да е по-добър. Тая жена ще се поболее, ако не излезе от тази ситуация със съвместното ползване.
Виж целия пост
# 149
Какво означава "извънбрачният не иска да се откаже" при положение, че нямат пари да му изплатят частта? Да се откаже доброволно без претенции за наследство ли?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия