За любителите на салати - тема 6

  • 35 283
  • 306
# 165
От мен само запис, без снимки,  с Тако салат и салата колсло. Време за снимки нямаше, свършват само докато ги сложа
Виж целия пост
# 166
Салата с разноцветни домати, краставици, чушка, лук, копър, сирене и маслинова паста


Маринована розова херинга, лук, кисели краставички и копър
Виж целия пост
# 167
Много тотини зимни салати. Знае ли някой как се приготвя една турска или арабска люта със някаква червена подправка , лук и трохи от сух хл'б и нещо друго. Знам че странно може да авучи на някой, но го четох някъде и съм сигурна че има , само не мога да го намеря.
На мен ми прилича на Мухамара. Накълцани на дребно печени червени чушки,шепа накълцани орехи,препечен хляб на трохи,люта чушкова паста,чесън,зехтин,лимон,сол,пушен пипер.
Виж целия пост
# 168
В момента не мога да се разпиша със снимки, но онзи ден експериментирах с ново овкусяване към микс зелени салати ( рукола, бейби спанак и др.) с домати, като този път сложих сироп от фурми. Ами чудесно се получи. На зелени салати обичам да слагам и сироп от нар или направо зрънца нар.
Виж целия пост
# 169
Bqla breza мисля че е това.
Виж целия пост
# 170
Малко класика

Виж целия пост
# 171
Червено цвекло, моркови, ябълка и целина с бял балсамов оцет и редукция с манго.
Виж целия пост
# 172
Червената подправка е сумак, да не става дума за фатуш салата?
Виж целия пост
# 173
Мухамара
Виж целия пост
# 174
Отдавна не съм се включвала, но ви следя
 
  И с мариновано домашно сиренце
 
Виж целия пост
# 175
Едно питателно "Табуле" от мен:

Виж целия пост
# 176
Отдавна не съм се включвала, но ви следя
 
  И с мариновано домашно сиренце
 
То това не салата, ми направо наяждане
Виж целия пост
# 177
Аз и така си и казвам - салата - манджа Wink
Виж целия пост
# 178
Скрит текст:
Отдавна не съм се включвала, но ви следя
 
  И с мариновано домашно сиренце
 

Може ли рецептата за маринованото сирене
Виж целия пост
# 179
О, разбира се! Много е простичка - сиренето на кубчета, червен пипер, стрит риган и мащерка ( или подправки, които обичате), овалвам хубаво кубчетата и ги подреждам в съд с капак. Заливам с олио да ги покрие( зехтинът ще ми се втвърди в хладилника и затова ползвам олио) и затварям. Люто не слагам. Хубаво е сиренето да е твърдо, но моето е домашно и малко по- меко  и пак е много вкусно!
 При пеп-4о има много хубава рецепта, по,- богата, но не мога да дам линк в момента. Потърсете в нейния блог с Гугъл и веднага ще излезе.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия