Пакостливо дете

  • 3 760
  • 30
Имам едно прекрасно момченце , наскоро навършило 6г , което любимото , което върши е да прави постоянно пакости и да ни провокира , въпреки всички приказки и наказания от наша страна.Бих желала да коментират родители на такива деца и методите , които прилагат за справяне на такъв проблем.Благодаря ви!
Виж целия пост
# 1
Спирате с обясненията и започвате с действията.
Той прави това - вие в пълна тишина правите онова.
Съвсем бързо ще чатне.
Виж целия пост
# 2
Децата на тази възраст знаят какво се прави и какво не и са страхотни манипулатори. Както са казали и по-нагоре трябват действия. Предупреждавам веднъж с нормален тон, вторият път отнемам привилегия. Ако не слушаш няма да отидем на площадката, да хапнеш сладолед, да си буден до по- късно и т.н., НО това не са само закани, а реални последствия. Ако предупреждавате и не изпълнявате нещата стават по-зле. Аз лично рядко казвам не, но не е не, независимо къде сме и какви са обстоятелствата.
Виж целия пост
# 3
Вие пък се изказахте Simple Smile
Любимо му е да върши пакости, но от пакост до пакост има стотици неща разлика.
Да ви провокира...ей тези деца направо със завършен университет се раждат Simple Smile

Та ясни и конкретни примери биха могли да помогнат ако търсите съвет.
Виж целия пост
# 4
На децата буквално им е в природата да изучават и тестват докъде се простират границите и колко са устойчиви, а ваша работа е да ги поставяте и да им показвате какви са последиците от прекрачването им.
Виж целия пост
# 5
Срам ме е , но добре , наистина би трябвало да знаете.Първо не го е страх почти от нищо , само паяци и буболечки.Супер силна воля и характер , тоест докато не стане неговото и кръв да плюва не му дреме.Знае всичко къде е и го достига и потрошва , няма играчки , защото ги чупи.Прави всичко с усмивка и рядко изпада в сълзи и лошо настроение , повечето сме ние.Дебне кака си да отиде в кухня , тоалетна и е влязъл в нейната стая и добарал телефона и и трябва да го гоним , иначе не дава нищо доброволно.Само чака да се загледаме някъде и е изчезнал по другите стаи да надраска , разлее или нарочно в банята се намокри(всичко е с кикот и смях , а аз с рев)Унищожил е лаптопи , таблети , телефони и други скъпи неща(много добре се справя със тях и разбира неща , които ние не)Като си дойде от детска , нямаме мир и спокойствие 1 минута, търпя , търпя и накрая крещя , защото съсипва неща , а пари няма , всичко му е на майтап е смешка.Такъв си е от прохождането на 10м.Вчера на градината са го сложили в друга стая , защото пречил , иначе похвали , че пише мн добре бастунчета , ччингелчета, рисува , пъзели, математика, чете буква по буква, знае до 100 да брои на бъл и на англ , азбука на бъл и на англ , дори се разбираме кратки елементарни изречения на английски(разбираемо на днешно време)Хиляди пъти съм се опитвала да ги заинтересувам с различни игри и т.н.т. , но той си е той , колко сълзи изревах вече не зная, страх ме е какъв човек ще израсте,,често ни и удря и хич не му пука от последствията.Правила съм разговори с ресурсните в градината , но с тях е перфектен и те не знаят какво да ме посъветват.Колко съм чела  , такова човече като моя не видях.Със сигурност пропускам и нещо важно , тъй , че питайте.
Виж целия пост
# 6
Kато начало щом те е срам от детето ти имаш нужда от среща с психолог!
Не би трябвало родител да се срамува от децата си, каквито и да са те.

Детето ти обследвано ли е за хиперактивност и дефицит на внимание?
Това което считаш за супер силна воля, по-скоро е зов за помощ. Детето явно има нужда от внимание и го търси с всички сили. Въпроса е какво получава насреща - явно това което получава не е достатъчно. Има деца, които имат нужда от повече внимание - това няма как да се измери.
Вместо  да се карате, викате и поплясквате, може те да поиграете с него. Видях в един пост, че сте писали че баба ви не си е играла с нейните деца, но може би те не са имали необходимост.
Това че се справя добре в писането и смятането, значи че вниманието на учителките води до добри резултати при него. Това с изреченията на английски леко ме притеснява, защото обикновенно това се случва при деца които прекарват много време пред телевизора, а това влияе ужасно на детският мозък Прави децата адски възбудими и некотролируеми.
Виж целия пост
# 7
Като начало детето има проблем. Това поведение не е нормално. Потърсете екип от детски психиатър, детски психолог логопед. Важно е да е екипно обследване.
Виж целия пост
# 8
Да уточня , че не ме е срам от детето си , а от себе си като родител , който не може да се справи.Всеки хубав ден от раждането му излизам до обяд и следобяд , въпреки неговото супер тичане и неуморяемост , почти никога никой няма с мен(дъщеря тийн и мъж на работа по 14 часа)Постоянно мисля каква игра би го заинтригувала, и защо мислите , че не се занимавам и не отделям достатъчно внимание?Да , ходи на ресурсно обучение в гадината 4 година, когато имам финансовата възможност +частен логопед , веднъж на детски психиатър и психолог и невролог и тяхното мнение е че всичко е наред освен говорни и поведенчески проблеми.От всичко , което съм изчела за хиперактивност е , че се лекува с лекарства или отшумява с порастването , но от лекарства файда пичти никаква.Така погледнато отгоре отгоре създава впечатление , че не полагам грижи или нямам подход, но аз съм човекът , който го е родил , бдял над него , най много гледал , песнички пял , танцувал с него ,,най добре знам и усещам нещата.Има поведенчески проблем и мисля че е наследствен, няма да коментирам от кого, моля за съвет и  тактика как да постъпя, когато прави всичко наопаки с цел да ни ядоса и провокира.Благодаря!
Виж целия пост
# 9
Малко не ми стана ясно как всеки ден излизате сутрин и след обед и същевременно детето ходи от 4 години на градина, но...
Помислете за някакви допълнителни занимания за израсходване на енергия, най-добре някакъв спорт. Спортовете учат и на дисциплина.
Виж целия пост
# 10
Общо казано всеки ден , тоест винаги , когато не е на градина, или след градината.До 2г и 8м всеки ден (хубав ден).С това искам да кажа , че хич не ме мързи за детето ми , въпреки , че беше хаотичен , супер подвижен и недостижим и не въщащ се към мен!Това значи  , че тичах с 5 скорост да го настигам и предпазвам.Сега разбира се вече не е така , а напротив , като кажа , че си тръгвам е газ да ме настигне.По отношение на спорта имаме малък проблем , тъй като прекалено се поти (наследствено , аз и баба му), лятото няма проблем , но зимата не го записвам никъде , тъй като след туй е винаги целия мокър и следва настнка , кашлици и стоене у дома.На градината миналата година беше на футбол и танци  , занимания по 3-4 пъти в седмицата и винаги го взимах мокра коса , потник, колко и да обяснявах на леличките  ,слагат му една шапка и до там , а той акумулира топло поне още 30 минути и всеки път си го взимах бясна от там и приключих с тая дейност , поне там.Мисля следваща4а година пролетта да го запиша на изтински спорт в града , дето да се къпе и преоблече ида си го прибирам аз.
Виж целия пост
# 11
Трябва да си съберете всички мисли и чувства и да потърсите професионална помощ. Вие не сте лоши родители, просто не знаете как, кога и какво.
Израстването го забравете, канализирайте просто усилията си, това ще помогне и на вас и на климата в семейството.
Виж целия пост
# 12
Намерете някакви други неща за забавление, нещо различно от това което сте правили досега, и също пробвайте таткото да го забавлява повече, доколкото може след като е по 14ч на работа.
Виж целия пост
# 13
Определено имате нужда от качествена професионална помощ.
Психолог, логопед и т.н.
Качествено обсшедване.
Проблеми с говора и поведението хич не са малка част от изграждане на цялостната личност на детето.
Виж целия пост
# 14
Освен всичко друго, което са ви посъветвали., бихте ли споделили какви са последствията за детето след като ви е изпочупило скъпите вещи?
След като ви удря как реагирате?

Че не е нормално, не е Ок поведението му, но дали има реален проблем, или е “ изтървано” ( не знам как да го обобщя с друга дума) ? Ако няма последствия след лошите постъпки, то директно ви се качва на главата и прави каквото си иска.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия