Избор на Airfryer - тема 3

  • 33 669
  • 594
# 450
И за мен основното предимство на фрайърите е, че и имтират пържене, съответно кошницата ми е незаменима - картофите лесно се стръскват, за да се разбъркат, след това ваденето е много лесно. Някои храни отделят мазнина, която пада на дъното и ако я няма решетката, няма как да се раздели готовата храна от отделената мазнина. Кебапчета например много правя аз, ами доста си се отделя. За манджи не бих се занимавала да го ползвам, въпреки, че съм си купила тавички. А омлет пък съвсем. С какво да е по-бърз и хубав от този на тиган?
Виж целия пост
# 451
Момичета с Филипс, падна ли ви покритието на кошниците по издадените вътре  ръбчета?
Мия на ръка без да ползвам абразивната страна на гъбата, даже рядко давам на друг да мие, и след десетото ползване светна отдолу.
И двата са от Зора, по  около 300 лв бяха.
Сега съм взела едни хартиени тавички от Тему, ще пробвам тях, макар да се чудя кое от двете е по- токсично?
Виж целия пост
# 452
Някой дали има такава фурничка, да сподели дали е доволен?
Виж целия пост
# 453
Момичета с Филипс, падна ли ви покритието на кошниците по издадените вътре  ръбчета?
Мия на ръка без да ползвам абразивната страна на гъбата, даже рядко давам на друг да мие, и след десетото ползване светна отдолу.
И двата са от Зора....
Моите ги мия само в съдомиялна и нищо им няма. На 2,5-3 години са и се ползват ежедневно. Не са купувани в България.

Някой дали има такава фурничка, да сподели дали е доволен?

Нямам такава фурничка. Няма и да си купя след като я разгледах. Но кошницата за зеленчуците много ми хареса и понеже следващата седмица ще има такава в немския лидл непременно ще си купя.
Виж целия пост
# 454
Здравейте, дами! Двоумя се между два уреда и много ще съм благодарна, ако ми помогнете с изобра. Колебая се между тези двата

И


Ползвала съм и от двата типа фраери, но на куча марка. Като че ли фурничката е по удобна за домакинството ни, дори мисля, че и ми е по-лесно да го мия (нямам миялна). Въпросът е, че имам дете на година и 2 месеца, което все повече ще го включваме в сметките при готвене. И не знам в този случай кой уред би бил по-полезен. И има ли всъщност толкова голямо значение.
Виж целия пост
# 455
Зависи какво готвите обичайно, каква е сегашната ви фурна, какви порции готвите....За мен мини-фурничка е излишна, бих избрала втория, но на някой може първият да му допада повече.

Ако искате, погледнете и темата с рецепти за еър фраери или ако са достъпни - рецепти към всеки от уредите. Така ще се ориентирате какво може и не може.
Виж целия пост
# 456
Нинджата като гледам е с две отделни кошници. Това лично мен ще ме ограничава в количеството и големината на приготвяната храна. Като общ обем е добре (9,5 л.), но поотделно е по 4,5 л. на кошница. Предпочитам една кошница, пък аз мога и едно кюфте да пека в нея, мога и десет. Бих избрала фурничката.
Виж целия пост
# 457
Не ограничава, супер е. И в двете може да се сложи по едно голямо пиле, но пък често готвя различни неща и за тази цел е екстра. Ако искам повече картофи - залагам картофи и в двете кошници.
Виж целия пост
# 458
Немския ми никакъв го няма и не мога да разбера фурничката на Косори с нагревател само отгоре ли е или има и отдолу. Ако е второто, хич не бих му се чудила, а и казвате че от досегашния опит фурничката ви е по-удобна като тип.
Чак огромно значение няма, разбира се, ще вършат работа и двата. Има между другото силиконови като тавички които са по-малки, примерно за двете отделни чекмеджета предвидени. Канех се да видя точните размери и дали няма да ми паснат двойка такива за във фурничката, това за ако искам две неща отделно да сложа а не смесени, но то във фурничка всякакви съдини стават така или иначе.
Пак си зависи от вашите навици и какво готвите най-вече. Но щом вече сте имали и кошница, и фурничка и намирате фурничката за по-удобна, от тези двете не бих очаквала друго и пак фурничката бих взела.
Виж целия пост
# 459
Благодаря на всички! Към момента "готвя" месо и зеленчуци само. Това ядем 🤷🏻‍♀️ пробвала съм мъфини да правя, но фурничката ми е куча марка, както казах, та нищо не стана. Духа само отгоре, отдолу мъфините останаха сурови. Силиконови тавички имам, ползвам си ги и във фурничката.
Основен плюс на този с двете кошници ми се вижда възможността да пека на различни градуси. Но пък, да, 4,5 литра се пада на кошница.
В интерес на истината само веднъж съм пекла цяло пиле на фурничката ми. Не стана никак лошо, даже се изненадах, че изобщо стана.

Иначе на косорито пише, че е dual heating, ако това значи, че с два нагревателя...
Скрит текст:
Dual Heating Elements】Top and bottom dual heater with 1800 W, two-speed fan, maximum cooking temperature 220 °C, so you can cook faster and more evenly with more crispy and juicy results
Виж целия пост
# 460
Супер звучи тогава, щом и отдолу нагрява. Няма да имаш този проблем с изпичането само отгоре.
Цяло пиле и аз не пека в моята, предпочитам по-голяма бройка от еднакви части Grinning Само бутчета, само крилца и прочие. Ако трябва ги зареждам на два пъти, но то дали ще пека цяло пиле за час-час и нещо или два пъти отделни бутчета за по половин час, все тая.
Пак опира до какво правите у вас. Вярно че в отделните кошници може на различни температури да са нещата, вече ти си преценяваш дали ти е по-важно да са ти стоманени решетките и да е фурничка или да имаш на практика два отделни еърфраера с кошници, но по-малки.
Ако има къде, провери размерите на отделните кошници или ако някой тук се навие да ги напише, може и това да ти помогне с избора. Знаеш как е, то ти е важно дъното колко е голямо.
Виж целия пост
# 461
Като бъндъл го предлагат с хартиени подложки с размери 20,5 на 14 см, вероятно е това. Май ще е фурничката.
Впрочем току що ми попадна новина, че немският Амазон доставя до България безплатно при поръчки над 49 евро Simple Smile
Виж целия пост
# 462
14см на 20см? Не ми звучи добре, хем аз готвя само за себе си. Ти хубаво ще можеш да правиш две различни неща едновременно, но количеството не знам колко ще те устройва за всяко. И накрая като нищо ще стане пак да зареждаш по повече от веднъж. Поне аз така си го представям де, вие си знаете какво ядете по-често, не всяка храна иска само на дъното да е.
Виж целия пост
# 463
Аз бих погледнала Версазон на Инстант пот. Също може да готви две неща едновременно на две зони, с различна Т. Но кошницата е една и има преграда, която се сваля. Тоест, при нужда може да стане и една голяма кошница с доста прилично пространство. Свекърва ми има Филипс 4.1 литра и е наистина малък. Така че, аз бих предпочела голяма кошница пред две малки отделни. Дори фурничкати ми се вижда по-практична от двете отделни кошници.
Виж целия пост
# 464
Аз имам инстант пот с двете зони и не съм доволна. Върши ми същата работа, както и фурничката Стар лайт. Страшно съм разочарована от тази марка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия