Кулинарните празници започват с нежния вкус на масло Président

  • 9 785
  • 352
Във всеки дом настава истински празник, когато усетим аромата на масло, носещ се от топлите, току-що извадени от фурната печива, които изпълват дома ни с усещане за спокойствие и уют. Светът на Président предлага превъзходно масло, с което да приготвим пухкави кроасани, банички, палачинки, маслени питки или ароматни коледни курабийки.



Коледните празници са най-подходящото време да се насладим на малките кулинарни удоволствия и да се поглезим с качествена храна, която да споделим с най-близките си и любими хора. С безкомпромисните вкусови качества на масло Président ще създадете най-вкусните и ароматни печива, десерти и закуски, с които празникът ви да стане още по-вълшебен.

За да ви гарантираме постоянно високо качество, нашите технолози внимателно подбират най-добрите френски сметани за маслото Président. Защитната му опаковка е специално проектирана, за да поддържа свежестта, вкусовите качества и аромата на продукта.


Включете се в предколедното ни кулинарно предизвикателство!

Споделете ни своите любими рецепти, снимки и кулинарни трикове за вкусни неделни закуски, ароматни печива или изкусителни десети, които ще приготвяте през следващите седмици за семейството си.

На 2 януари 10 от вас ще спечелят тостер oт Président.

Моля, запознайте се с Общите условия на играта ТУК.
# 1
Здравейте,
реших да се включа с любима и лесна за изпълнение рецепта за Празнична погача.Тъй като не е постна,я приготвям за Коледа или Нова година.

Погача

Прясно мляко-300мл.
Кисело мляко-100мл.
Мая-40г.
Яйца-2бр.
Сол-1с.л.
Захар-1ч.
Олио-2с.л.
Брашно-700г.
Сусам или семки за поръсване по избор.
Жълтък-1брой за намазване.

Замесваме тестото на ръка или,както аз правя,по реда на съставките ги изсипвам в хлебопекарната.На програма "тесто" за около час и малко е готово.Маята натрошавам на малки парченца и ползвам кубче,а не суха.
Като се умеси тестото го правя на топки.Подреждам ги в тава с намазнена хартия за печене.Оставям разстояние между тях.Покривам с кърпа и изчаквам 20 минути да втаса питката.След това намазвам с жълтък,поръсвам сусам или белени семки и слагам погачата на ниската част на загрята фурна на 170 градуса.Изпичам за 45-55мин.като проверявам с клечка дали отвътре е готова.Да Ви е сладко!
Виж целия пост
# 2
Рецепта за курабии:



ПРОДУКТИ:
1/2 кг брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. захар
4 яйца
1 ч.л. сода
1 ч.л. ванилия

Всички продукти се смесват в дълбока купа, като единият жълтък от яйцата се отделя.

Щом тестото стане гладко и достатъчно меко, от него се оформят еднакви по размер топчета, които се подреждат в намаслена тава с разстояние едно от друго около 2 сантиметра. След това сладките курабийки се намазват с разбития с малко вода жълтък и се поръсват със захар.

Пекат се в умерена фурна до златисто.
Виж целия пост
# 3
Една бърза и лесна рецепта: Пържени филийки
Разбивам 2 яйца с чаша прясно мляко, щипка канела и лъжичка захар. Потапям филийки в сместа и пържа в сгорещено олио, в което добавям и бучка масло за аромат. Поднасям топли без да ги гарнирам, всеки си ги хапва по свой вкус - със сирене, мед, сладко.
Виж целия пост
# 4
Любимата закуска на семейството ми са палачинките. Лесна рецепта и вкусен резултат Simple Smile
3-4 яйца
1л прясно мляко
щипка сол
щипка захар
щипка сода
бращно, да стане гъсто като боза.
Печа ги в чугунен тиган, като всяка извадена палачинка намазвам обилно с масло Président.
И ухае прекрасно!!!
Виж целия пост
# 5
Моята любима рецепта за Коледни маследни сладки е следната:

краве масло - 210 г
захар - 1/2 ч.ч.
брашно - 2 ч.ч.
сол - 1/4 ч.л.
яйца - 4 бр.
какао - 50 г
орехи - 50 г

За съжаление нямам снимка, тази година все още не съм ги приготвяла.
Виж целия пост
# 6
Баски чийзкейк Сан Себастиан
Има безброй рецепти в нета. Моята е с модификация - използвам рикота вместо крема сирене.
4 яйца
200 г сметана
500-600 г крема сирене
200 г захар
1 супена лъжица бяло нишесте (неоцветено)
Ванилия и сок от лимон - не са задължителни, но с тях е по-ароматен.

Сместа се бърка или на ръка или с миксер, целта е да стане еднородна смес без бучки.
Пече се на 210 градуса на горен и долен реотан 30-35 мин. Оставя се да изстине 6 ч.
Отгоре може да се аранжира със свежи плодове, сладко, кленов сироп.

Скрит текст:
Виж целия пост
# 7
Здравейте,
Пиша Ви любима рецепта, останала от моята майка, която става дори за недотам изкусни кулинарки...Това беше и първата рецепта за питка, която направих в първата година от семейния ми живот. Бях много изненадана, че се получи от първия път, а след това се отдадох на много експерименти, но тази рецепта си остана най-мила, и най-бърза. Пиша и рецептата за:

Мамината питка

Продукти:
мая-1кубче
захар-1с.л. с връх
сол-1с.л.
кисело мляко-2-3с.л.
яйца-2бр
олио-2-3с.л,
топла вода-600-700мл
брашно-1-1,200кг

Приготвяне:

Начупва се кубчето мая, добавя се солта и захарта, намачква се с лъжицата, докато се втечни. Добавят се последователно киселото мляко, олиото, яйцата (без единия жълтък, който е за намазване на питката), топлата вода. постепенно се добавя брашното и се меси меко тесто. Оформя се по желание, тук съм я направила на питки (аз дори първия път направо я сложих в тавата без да я оформям). Слага се в намазана с олио тава и се оставя да втаса- аз го правя във фурната на 100градуса. След като удвои обема си, мажа с разбития жълтък с малко олио и оцет и усилвам фурната на 180градуса.Пека около 40-50минути до готовност. Вади се, маже се с масло  President и се завива да се задуши.

Да Ви е вкусно!
Виж целия пост
# 8
Лесни, бързи и вкусни бонбони


2 кутии бисквити (закуска),
2 с. л. мед,1 с. л. какао,
100гр.масло Президент,
пакетче ядки (кашу, бадеми),
малко ром или есенция ром или ванилия,
150 грама течност(прясно мляко, компот или сок) и кокос.

 Смилат се ядките и бисквитите, разбъркват се в купа. Разтопява се маслото, налива се сока, слага се меда и есенцията. Излива се в сухата смес и се разбърква. Оформят се топчета, овалват се в кокос и се оставят в хладилник или на студено за няколко часа да стегнат.

Виж целия пост
# 9
Коледни меденки Simple Smile

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 бр. яйца размер L
100 мл. олио Hosso
100 г. мед
200 г. захар
~500 г. брашно
80 г. готварско неподсалдено какао
1 ч.л. сода
1/2 ч.л. канела
1/3 ч.л. джинджифил
1/3 ч.л. индийско орехче
1/4 ч.л. карамфил

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 
Пригответе си две* тави за печене като ги застелете с хартия за печене. Включете фурната да загрява на 200С.
Смесвате в купа яйцата, олиото, меда и захарта и разбивате с бъркалка (или миксер).
В друга купа смесвате брашното, какаото, содата и подправките. Започвате да прибавяте по една супена лъжица от сухите към яйчената смес като бъркате непрекъснато. В един момент сместа ще стане гъста за бъркане с бъркалка и може да продължите на ръка или с бъркалка за тесто.
След като цялото количество сухи продукти се е поело, доомесвате на плота с малко брашно и разточвате** на лист с дебелина около 1 см.
Изрязвате с формичките, които сте избрали. Може да са кръгли, а с помощта на по-малка коледна формичка (поръсена с брашно) да направите цветен отпечатък отгоре като леко притиснете потопената в брашно формичка. Аз използвах дървени коледни печати.
Подреждате в тавата върху хартията за печене на разстояние около 1 см (не се разстилат много по време на печене) и печете около 7-8 минути без вентилатор, на долен и горе реотан. След изпичане, изваждате и оставяте за няколко минути да изстинат в тавата преди да преместите върху решетка, за да доизстинат напълно.
Виж целия пост
# 10
Да споделя и нашите любими коледни десерти Simple Smile .

Тиквеник и пълнени ябълки[/b]




Пълнени ябълки
Продукти:
8 бр средно големи ябълки
За пълнежа:
Стафиди - 4-5 с.л.
Канела - 1 ч.л.
Захар - 2 с.л.
Масло President (меко) - 3 с.л.
Може да се прибавят и счукани орехи по желание)

Начин на приготвяне:
Ябълките внимателно се почиставт от семките.
В купа се смесват продуктите за пълнежа и се разбъркват.
Ябълките се нараждат в тава със застлана хартия за печене и се напълват с плънката.
Пекат се в предварително загрята фурна с вентилатор на 180 градуса, доката ябълките почнат да омекват, а пълнежът стане златист.


Тиквеник
Продукти:
1 пакет фини точени кори;
Настъргана тиква - 2 супени чинии
Масло President - 1 и 1/2 пакетче+за намазване на тавата
Захар - 1 ч.ч.
Смлени или сучкани орехи - 1 ч.ч.
Канела - 1-2 ч.л.

Начин на приготвяне:
Настърганата тиква се задушава в 4 с.л. масло, прибавят се захарта и орехите. Когато омекне се прибава канелата и се разбърква сместа.
Върху всяка кора се разстилат 2-2,5 с.л. от приготвената плънка.
После кората се навива.
Така навитите кори се редят в намаслена кръгла тавичка (ползвам ф26 см) във формата на спирала.
Навитият тиквеник се залива с 1 1/2 ч.ч.  горещо масло.
Фурната се загрява на 180 градуса с вентилатор и тиквеникът се пече около 25-30 мин. до зачервяване.
След като изстине се залива с 1-1 1/2 ч.ч. захарен сироп като за баклава.
След като поеме добре се поръсва с пудра захар.

Весели празници!
Виж целия пост
# 11
Една от любимите ни неделни закуски е мързелива баница.
4 яйца, кисело мляко - 1/2 кофичка, олио - 1/2 ч.ч.,  сода за хляб - 1 ч.л., сирене - 300 гр., брашно - 2 ч.ч
Содата се слага в киселото мляко. Разбиват се яйцата с миксер и се добавят останалите продукти без сиренето.
Към готовата смес се натрошава сиренето. Всичко се изсипва в назнена тавичка и се изравнява. Слага се в предвариелно загрята фурна на 180 градуса и се пече около 40 минути. Освен сиренето по желание може да се добави нарязан колбас, нарязани кисели краставички или маслини според предпочитанията.
Виж целия пост
# 12
В нашето семейство много обичаме катмичките.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
яйца - 2 бр.
захар - 1 ч.л.
сол - 1/2 ч.л.
кисело мляко - 400 г
вода - 400 мл
мая - 1/2 кубче прясна или 1 пакет суха
брашно - 450 г
масло Président - 30 г за намазване
олио                                                                                                                                                                                                                   НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Затоплете леко водата. Разтворете маята и захарта в 100 мл от нея. Покрийте съда и оставете да се активира за 10-15 минути. В дълбока купа разбийте яйцата със солта, прибавете киселото мляко и останалата хладка вода.
Пресейте брашното и започнете да добавяте и него на части.
Накрая сложете и активираната вече мая. Ако ползвате суха мая ще ви е необходим 1 пакет (7 г). Не е задължително да я активирате предварително. Добавете я към брашното и разбъркайте с останалите продукти.
Покрийте съда с кърпа и оставете на топло да втаса за 30-40 минути. Когато на повърхността се образуват балончета сместа за катми е готова.
Затоплете тефлонов тиган, намажете с олио, гребнете с черпак и изсипете в центъра на тигана. Разнесете с кръгови движения сместа навсякъде. Изпечете от едната страна и с помощта на лопатка обърнете.
Котлонът не трябва да е много силен, защото катмите трябва да се пекат по-бавно, за да не останат сурови в средата. След всяка намаслявайте тигана с няколко капки олио.
Готовата катма намажете с размекнато масло.Поднесете със сирене или сладко по ваш избор.
Виж целия пост
# 13
Любимите на всички вкъщи палачинки:
Яйца
Прясно мляко
Малко вода
Щипка сода за хляб
Брашно.
Всички съставки ги слагам на око. Намазвам всяка палачинка с масло, когато е готова от едната страна и тъкмо съм я обърнала в тигана.
Вкъщи ги обичаме с течен шоколад, мед или със сладко от смокини.
Виж целия пост
# 14
Веднага се сетих за памук погача.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
брашно - 7 чаени чаши
прясно мляко - 1 чаена чаша
кисело мляко - 1 чаена чаша
захар - 3 с.л.
сол - 1 с.л.
ракия - 2 с.л.
яйца - 3 броя
мая - 1 броя
краве масло - 200 грама
ЗА НАМАЗВАНЕ
жълтъци - 1 бр.
краве масло - 1 с.л
За тази памук питка първо маята се натрошава в купа. Към нея се прибавя 1 с.л. захар, 2-3 с.л. прясно мляко и 2-3 с.л. брашно. Разбърква се да се получи еднородна каша.
За тази памук питка първо маята се натрошава в купа. Към нея се прибавя 1 с.л. захар, 2-3 с.л. прясно мляко и 2-3 с.л. брашно. Разбърква се да се получи еднородна каша.

Купата се завива с кърпа и се оставя на топло да шупне, за около 10-15 минути.
След това се прибавят и останалите продукти, без кравето масло и се замесва меко тесто за погача.
Готовото тесто се оставя да втаса за половин час.
Втасалото тесто се разделя на три равни части.
Те се разточват на елипс и всяка се намаза с разтопеното краве масло.
Слагат се една върху друга и се навиват на руло.
Рулото се реже на три пръста разстояние.
Редят се в тава, която е намаслена с олио и набрашнена.
Оформената погача се оставя да втаса за половин час.
След като втаса, се намазва с жълтък и 1 с.л. разтопено краве масло.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия