Препоръчайте астролог - 5 тема

  • 10 496
  • 139
В тази тема споделяме отзиви от астрологични консултации и търсим препоръки за астролози, на които да се доверим.

Тъй като има разминаване в очаквания и реалност, бих поканила практикуващите астролози да споделят в пост - как работи астрологията, какво може да даде на консултирания, нужна ли е ректификация и защо...

Тези въпроси ми се виждат резонни, който желае да се включи с отговор по тях:

1. Какво е астрологията и как работи - наука е, а не врачуване.
2. За разликите в различните системи и да не се прави миш-маш между техники.
3. Какво може да каже астрологията - за да няма нереалистични очаквания?
4. Защо е нужна ректификация - астрологът не иска да Ви съдере кожата...

Със сигурност може да се каже много повече от това Simple Smile Вие сте Simple Smile Добре дошли Flowers Hibiscus

Предишни теми:  1, 2, 3, 4
Виж целия пост
# 1
Правила съм консултации с общо 5 астролози като с 4 от тях повече от веднъж. И въпреки това, не смятам, че астрологията е наука и не отдавам повече от 50% тежест на направените прогнози - смятам, че за някои неща има индикации да се развият по един или друг начин, но в крайна сметка имаме и свободна воля.
Двама от астролозите практикуват западна, двама  ведическа астрология. Общо взето има големи сходства в това, което са правили като прогностика като всеки има по-силни или слаби страни, напълно нормално. Специално ведическите отбелязоха нещо, свързано със здравословен аспект, което се случи с голяма точност. Сотис е един от тях и със сигурност бих се доверила отново.

Относно дебата за масови и немасови потребители. Аз съм масов такъв и не съм съгласна, че трябва да познавам дълбочинно астрологията, за да потърся консултация по въпрос, който ме интересува. То е същото като да отида на лекар или юрист - трябва ли да съм завършила медицина или право? Също смятам, че добър астролог ще разговаря разбираемо с мен, а няма да ме впечатлява с термини, които чувам за пръв път и никак не са ми полезни, ако не ми бъдат обяснени.
Виж целия пост
# 2
Алена, адмирации за идеята.
Между другото много хора са ми споделяли, че търсейки информация за астрологията и астролози в Гугъл, са попадали именно в този раздел на форума и че им е бил полезен.
Виж целия пост
# 3
По стечение на обстоятелствата тази година направих няколко консултации.
Нито една с българин, въпреки че бих искала със Сотис, но знам, че няма да ме вземе като клиент Simple Smile

Една астрокартографска, която беше много интересна.
Една, хм, обща, която ме остави със смесени чувства, и не виждам много вярно в нея, но там и нямах очаквания.
И една, която ме остави без думи. Там, той как видя тези неща, нямам идея, по дати, по периоди, подробности, които са твърде специфични. Но, прогнозата, тя е още по-невероятна. Та, надали, но ще видим. Въпреки че съвпада с нещо, което ми беше казано и от друг човек преди 15-ина години. Така или иначе периодът е следващите две години и ще се види.

Днес си гледам соларната карта. Имам рожден ден. Брало си е лайката, поне до лятото, от това, което аз виждам в нея. Но, каквото дойде.

С интерес следя темата. И страницата на Сотис. Има много интересни неща, които иначе трудно се откриват, а астропсихология не ме интересува мен, нито стандартните въпроси.
Виж целия пост
# 4
По стечение на обстоятелствата тази година направих няколко консултации.
Нито една с българин, въпреки че бих искала със Сотис, но знам, че няма да ме вземе като клиент Simple Smile

Аз пък си мислех, че вече си се консултирала при мен. Но верно, че вече започвам за забравям.))
В чужбина има също добри астролози и още по-добри преподаватели.
За качествено и сериозно обучение по астрология, която не е психологическа, е за предпочитане, ако имате възможност и знаете поне един чужд език, да потърсите квалифициран чуждестранен преподавател или школа срещу парите, които давате, ще получите в пъти повече. Но също така ме радва фактът, че у нас, макар и бавно, започва да се затвърждава ведическата школа и вече има центрове за обучение с достатъчно квалифицирани астролози.

Цитат
И една, която ме остави без думи. Там, той как видя тези неща, нямам идея, по дати, по периоди, подробности, които са твърде специфични. Но, прогнозата, тя е още по-невероятна. Та, надали, но ще видим.

Ако въпросната невероятна прогноза се реализира, би било добре да споделиш кой е този астролог.
Има методи, с които може да се види и по-специфична информация. Стига да не са свободни съчинения като при някои известни колеги за това кой и какъв си бил в някой минал живот и с какво си се занимавал. Това дори в Джьотиш го няма, чиста проба спекулации са. Или, да кажем, богато въображение. ))
Виж целия пост
# 5
Не съм, веднъж те бях питала за консултация. Тръгнах да събирам за консултацията, и после видях някъде твой пост, че с хора със спефицични състояния като моето предпочиташ да не работиш. Та, реших да не досаждам. Засега Simple Smile

Нещата, които ми каза, бяха буквално за ежедневието ми, и това, което се е случило до момента. А, те не са обичайни, за да се отгатне просто така. Както и интересите в момента, и това, което търся от година, и целта ми напред. Цел, която обективно погледнато е невъзможна.

Прогнозата, обаче, именно предвид казаното до момента, гранични по възможност за сбъдване с откриване на вода на Марс и населването му следващата година Smile
Той е и ведически астролог, да.


п.с. извинявайте за многото постове, нямам навика да пиша в тези теми, по принцип, предпочитам да чета.
Виж целия пост
# 6
Нямам ценз за психолог консултант, затова така съм ти отговорила. С астромедицина също избягвам да се занимавам, това е работа за астролог с много добри медицински познания.

Понякога направо се хващам за главата, като видя колко доморасли психолози има сред колегите, които се занимават с психологическа астрология. Според мен е редно да се разграничават нещата – астрологичната консултация (независимо с какъв тип астрология се извършва, било то и с астропсихология) е едно, психологическата сесия е нещо друго и трябва да се извършва от компетентен психолог и терапевт, който може да докаже своята квалификация.

В противен случай ще има "астролози" като един набрал популярност палячо, дето внушава на хората, че астрологията е много лесна и елементарна (и всичко може да се тълкува само по планета в знак), и че само по знака на Луната и нейните аспекти може да се определи дали живеем живота си съзнателно или не. Аз такива, ако от мен зависеше, направо бих ги дисквалифицирала.
Виж целия пост
# 7
О, аз много добре те разбирам. И мнението ми напълно съвпада с твоето.
Но, и не търся нито медицинска, нито психологическа консултация.
Ако търся такава, от медицинските специалисти в света /истинските, не астролози/, има само няколко, които биха могли да ми помогнат, и аз се добрах до един от тях, и разбрах поне отговора на въпроса "Какво" Simple Smile
Нито търся бла-бла глупости или общи приказки. Психопортрет също не желая, слабостите си ги виждам даже прекалено ясно.
Да не зачеквам темата за психолозите, че и там е леш.

Реалист съм, мисля. Може би исках да видя какво би могло да има някъде напред, по принцип.
Търся парченцата от пъзела. А, животът е приключение, и път. И каквото и да става, просто го вървиш.
Но, не взимам и прогнозата му насериозно, просто защото би било глупаво.
Ето, сега соларната показва такава "забава" за следващата година Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Ох, с тоя психопортрет е такава мъка за астролог от античното направление.
В традиционната астрология нито има психологически портрет, нито пък е имало психология в античността, която е много млада наука в сравнение с астрологията.
Психологически трактовки включвам, и то само частично, единствено в модул "Детски хороскоп" (но тъй като почти не ми остава време, рядко правя такива анализи – за малки деца и подрастващи). Там поне има смисъл и носи някаква полезност, помагаш на родителите по-добре да опознаят и разберат детето си, неговата психика, от какво се мотивира, към какво е най-чувствително...
Виж целия пост
# 9
Астрологията функционира на холистичен принцип, на синхроничното качество на времето – каквото горе, такова и долу. Астрологията е средство за анализ. На енергийна структура. На времето и пространството. На техните потенциални възможности. Планетите от Слънчевата система не оказват влияние върху човешките съдби или пък глобалните процеси. Те са само средство, чрез което астролозите се опитват да разберат процесите, механизмите в природата в индивидуален и глобален план. Енергийният потенциал на момент от времето и пространството. Всяка рождена карта или съдба е уникална и е пример единствено и само за себе си.

Всеки човек има зададени някакви да ги наречем фабрични настройки, космическо ДНК, семенце, енергийна структура или отпечатък, които можем да видим засяти на небесната нива, чрез планетите от Слънчевата система и астрологичната карта. Тези фабрични настройки не са нито добри, нито лоши – това са субективни оценки на човешкия ум.

Енергийна концепция Определящо е какви са условията и обстоятелствата, в които рождения потенциал е поставен. Те са тези, които предлагат възможни насоки за неговото развитие. Всеки с момента на раждането си, си взаимодейства по някакъв начин с обкръжаващият свят. На ниво енергийна структура. Дали средата и хората ни пречат или съдействат, създава се благоприятна среда спрямо нашите намерения, е отражение на това взаимодействие на енергийно ниво. В този ред на мисли, успехът в начинанията и за желаното, е въпрос на съвкупност от фактори, които за всеки са строго индивидуални. Астрологично този комплекс от фактори, се изразява като наличие на определен потенциал, енергиен и времеви синхрон, взаимовръзка с външното – синергия. По народному въпрос и на късмет. Благосклонността на точното място, време и хора за всичко това, което не зависи от нашите намерения, воля и действия.

Свободна воля Астрологията не предопределя нищо, в смисъл някой да е седнал и в един тефтер да е начертал съдбата на човек едно към едно, а  само представлява средство, чрез което може да се анализира заложения порядък в Природата. Човек не се променя, а посредством хора, среда и обстоятелства развива семенцето, което е заложено в него. Наличието на безпрепятствено изразяване на свободна воля, намерения, действия, без корекции, модификации от страна на хора и обстоятелства, условия, може да е индикация само за това, че човек е в пълен синхрон с моментното качество на времето. На енергийно ниво. Реално разполагаме с цялата свободна воля на света, с условието, че тя се опира и изхожда и е в рамките на някакъв детерминиран модел. И липсата на късмет и шансове за нещо, наличието на разминавания, затруднения, ограничения, спънки, блокажи, показва докъде се простира тази свобода. Изброеното е индикация, че няма синергия.

Астрологът е човек, който основно разполага с дарбата да е … мислещ човек с аналитичен ум, който превежда от един символен език. Този на енергията и енергийния потенциал. Енергийната анатомия на времето и пространството. В преводите си използва както аналитично, така и картинно мислене, тъй като разказва или описва история по картинка, зад която стои математика и астрономия. Работата на астролога е да анализира невидимите връзки и взаимовръзки. Енергийната структура. Да прави времево-пространствен анализ.
Той не разполага с вълшебна пръчица за разрешаване на нечии проблеми. Астрологът разполага с възможността да предложи повече яснота, информация за техния времеви хоризонт, генезис, причина. Не притежава вълшебно ключе, за да отключи щастие и личен просперитет. Или нещо, което искате – тук, сега и веднага. Тогава, когато моментът на енергийно и времево ниво, не го предполага. Липсва синергия -  синхрон, унисон с него. Или е извън възможностите на рождения потенциал. Астрологът може да Ви предложи идеи, насоки, ориентир за рождените потенциални възможности и какви са възможните шансове за период от време. Астрологът не притежава еднозначна истина от последна инстанция. Той може да предложи само страничен поглед за това какви са условията за някакъв период от време..

Астрологични прогнози Астрологията не е ясновидство. Посредством нейните способи не се прогнозират конкретни събития, а характерни условия за определен период от време, на фонът на които могат да се случат събития с някаква специфика.
Понеже човек не стои във фаза новородено, то астрологични прогнози се правят, когато се разглежда рождената карта в динамика. Затова се използват различни начини, за да се анализира как човек се „разлиства“ във времето. Развитието е естествен процес. Не се случва самоцелно и на произволен принцип. По-скоро е въпрос на разгръщане и модификация и надграждане на заложеното като потенциал. А то става възможно посредством метафорично казано поставянето на човек в някаква среда, обстоятелства, условия и среща и контакт с различни хора. Те играят насочваща роля. В това човек да тръгне по определена магистрала, път от „републиканската пътна мрежа“ – първи, втори или трети клас, задънена улица, сокак, оф-роуд терени.

Ректификация Без асцендент няма раждане. Моментът на раждане обуславя съдбата. На английски асцендент означава изгряващ т.е той е този астрологичен фактор, който казва, че нещо се ражда, изгрява на хоризонта. Асцендентът е нашия прозорец, през който гледаме и си взаимодействаме със средата. През който ни виждат. Начинът, чрез който се придвижваме в морето на живота. Асцендентът ръководи „парада“. Създава контекста. Мястото и средата. От него зависи гледната точка. Без да знаем с точност до градус асцендента, не знаем кой точно, къде и в какви условия се е родил.
Ректификацията е астрологичен метод за уточняване на времето на раждане. Установяване на точната енергийна взаимовръзка човек – обкръжение/пространство.
Виж целия пост
# 10
Понеже съм аматьор и пълен лаик, имам един въпрос относно часа на раждане. Разбирам колко е ключов обаче часовникът, като точна мерна единица, не е бил нещо масово в миналото и античността, да не говорим за регистри. Та, в този смисъл, как се разбира кой кога е бил роден, защото аз си имам своите съмнения, че това е било много акуратно в древността.
Виж целия пост
# 11
В античността Астрологията е била "царска наука", т.е. се е практикувала само от учени и жреци, а клиентите им са били царе, фараони, управници. Астрологията не е била за "простолюдието". А когато се е раждал управник, обикновено около родилката е имало доста хора – да наблюдават раждането. Имало е и придворни астролози. Времената са били съвсем различни, астрологията не е била масово достъпна, както е сега, била е сакрално знание за избрани. За клиенти от средната по-заможна класа, които не са си знаели часа на раждане, а често и деня, е имало практика да се правят хорарни консултации. При тях тя е замествала и натал, и прогностика.
Виж целия пост
# 12
Здравейте. Отдавна не съм се включвала тук с питания и отзиви.
Смятам, че трябва да има постове с впечатления, когато е минало време дали дадени прогнози са се сбъднали или не. Специално благодаря на Sotis за всички постове, които пише. Мисля, че са ни полезни на всички.

Ще обобщя имената, при които съм ходила през последните десет години. Посещавала съм ги по различни въпроси и теми.

Илиана Магерова- била съм при нея преди десетина години два пъти с интервал година. Писала съм за нея. Много приятна, интелигентна, възпитана и разбираща жена. От първото ми ходене не се сбъдна абсолютно нищо. Като психопортрети беше много силна. След една година отидох отново, даде нови прогнози, пълно протиположни на предните и след това пак абсолютно нищо не се случи. Имам ситуация и с моя близка, която ходи по това време, беше ѝ предсказала грандиозни събития- абсолютно нищо не се случи.

Даниела от Бан Била съм два пъти. Доста приемливо като цена. Доста лежерно консултира, похапва си снакс през това време. Отклонява се доста да си разказва за нейни неща. Но в интерес на истината първия път имаше страхотни попадения при мен. 5 прогнози ми се сбъднаха! Като три от тях бяха свързани за неща, които не ме вълнуваха към този момент, но тя ме предупреди специално. За други две важни неща се размина категорично. После след година и нещо ходих пак- абсолютно никаква познаваемост след това за нещо, в които беше много сигурна. Някакси, въпреки немалкото сбъднали се неща при мен, тази жена не ми седи сериозно.

Антоанета Георгиева Консултирала съм се веднъж по един основен проблем. Добре описа нещата към момента, но абсолютно нищо като прогноза не се случи. НО...каза нещо за единия ми син, което към този момент ми се струваше невъзможно да се случи, а то се случи едно към едно и точно в посочения от нея срок. Като общуване и подход ми беше изключително приятна. Внася спокойствие. И не взима скъпо.

Димитър Кожухаров - към него се насочих, след като Sotis ме посъветва преди години. Консултирала съм се неколкократно. До тук мога да кажа, че той при мен има 90% познаваемост. Годишните прогнози са му много добри и точни, но маниерът е странен. Той говори за цялата година общо какво предстои, без да фиксира конкретните моменти в годината кога какво би станало. Но пък всичко, което каже, че предстои за годината си се случва. Консултирала съм се по спешност и по работни казуси- много точни насоки и накрая крайния резултат, който е посочил. Комуникира добре, понякога говори прекалено много. Понякога много се бави, казва, че ще стане готов след седмица, а те минават три, но заради това, че е точен преглъщам. Цените са му много човешки от 40 до 80лв, зависи какво иска човек. А и дава много чисто астрологична информация, която не мисля, че е нужна на всеки. Мога категорично да кажа, че и при няколко човека от мен има много голяма познаваемост.
Работи доколкото знам с антична астрология, която е по-различна, но явно наистина работи.

Иво Йорданов Една приятелка буквално ме изнуди да отида при него. Тогава взимаше по 50лв. вече е 60. Всички знаят, че е за 30мин, но той обикновено е готов за половината от времето. Първия път беше много силно и пълно. Разгледахме различни теми. Даде ми 5 прогнози за годината, от които три се сбъднаха. От второто ходене ми се сбъднаха две прогнози, както и две не се. От последното ходене, което беше тази година две прогнози не се сбъднаха, за другите предстои да видя. Той за мен разбира, но сякаш не му се занимава и го е ударил повече на бизнес. Но ако се позадълбае може да е полезен, такова е личното му усещане. Иначе е много възпитан и същевременно някак надменен.

Елена Пенчева Консултирала съм се веднъж. Не беше скъпо. Въобще не съм доволна. Държа се доста назидателно, с огромно самочувствие. Говореше по-скоро като гледачка, а не като астролог. Описваше в подробности хора и събития, но накрая едно голямо нищо.

Лиана Парушева Консултирах се преди година с нея, след като ми беше препоръчана от жена, която ходи от години при нея и е много доволна. Е, такова нещо не ми се беше случвало...Тази жена като отвори картата ми ми разказа толкова много неща от живота ми, както и за мен самата и семейството ми- без да допусне нито една грешка. Слушах и не вярвах. Наистина. Много сериозна я усетих, леко сдържана, но много вглъбена в това, което прави и с много отговорен подход. Беше направила редица проверки за неща, които ме интересуваха занапред. Обясни много структурирано кое защо го твърди. Големите прогнозите са за по-напред във времето и още не мога да кажа Но едно нещо вече се случи. Пратих моя близка, която беше обиколила къде ли не...При нея се сбъдна с точност прогноза, която никой друг, освен Лиана не ѝ беше дал. Не взима скъпо около 80-90лв за час и половина консултация.

И накрая една много интересна дама Анелия Цветанова Там ме прати жена, която има понятие от астрология, много е богата и ходи навсякъде. И ми каза, че Анелия е една от малкото, при която казаните неща ѝ се случват. Жената е доста странна, леко отнесена, но я усещам като добър човек. Помагала ми е в различни ситуации. Взима 60лв. за около час и половина и може да се питат много неща. Не се ограничава с една тема и един човек. Работи доста бавно, говори бавно, човек трябва да се зареди с търпение. Аз не съм толкова навътре в астрологията, но говори по-различни неща от другите. Тя ми е познавала с точност до дати. От нея имам много сбъднати прогнози за последните години, както и няколко категорично неслучили се. Аз я харесвам най-много, защото е много силна за здраве- да насочи кои проблеми да се следят или в каква посока да се търси лечение. Много хора я търсят за здраве. Доколкото знам има много издадени книги.

Това са хората, при които съм била.

Искам да Ви попитам дали имате инфо за Юлия Цветкова от Варна. Казаха ми, че била много добра, но жената, която я похвали не ми е близка и не беше удобно да я разпитвам.

Искам да попитам и за Мариана Лулчева. От две места много ми я препоръчаха. Има страница във фейсбук, жената е възрастна, била от старата школа, каквото и да значи това. Но не взимала евтино и консултирала само писмено. Но била доста силна в прогнозите, поне така ми казаха.

Много моля, да споделите инфо и за астролози, които са надеждни, но взимат до 100лв. Аз имам доста финансови проблеми и на фона на всичко поскъпващо няма как да давам по 150, 200лв. за консултация.
Благодаря ви предварително.
Виж целия пост
# 13
При положение, че сама сте посочила, че сте доволна от работата на някои астролози и то на приемливи за Вас цени, защо търсите друг ? 
Този ми позна, онзи някои неща, но не всички, друг пък нищо. Този отзив е потвърждение, че за работата на един астролог, длъжностната характеристика включва да има ясновидски способности.
Опитът Ви като клиент с различни астролози,  би трябвало да Ви говори, че астрологията не е ясновидство. Проблемът не е в този или онзи астролог, а в това,  че водещият критерий, който Ви е важен според споделените от Вас впечатления и по който оценявата работата на астролога, е да Ви е познал. Нали си давате сметка, че прогноза, която се е осъществила точно, би трябвало да означава, че нещо е предначертано, което малко или много обезсмисля да се правят прогнози.
Виж целия пост
# 14
При положение, че сама сте посочила, че сте доволна от работата на някои астролози и то на приемливи за Вас цени, защо търсите друг ? 
Този ми позна, онзи някои неща, но не всички, друг пък нищо. Този отзив е потвърждение, че за работата на един астролог, длъжностната характеристика включва да има ясновидски способности.
Опитът Ви като клиент с различни астролози,  би трябвало да Ви говори, че астрологията не е ясновидство. Проблемът не е в този или онзи астролог, а в това,  че водещият критерий, който Ви е важен според споделените от Вас впечатления и по който оценявата работата на астролога, е да Ви е познал. Нали си давате сметка, че прогноза, която се е осъществила точно, би трябвало да означава, че нещо е предначертано, което малко или много обезсмисля да се правят прогнози.

Всеки има право на виждане и търсения. Повечето средностатистически хора ходим при астролози най-вече за прогнозиране.
А се допитвам до други варианти, защото първо е добре човек да има опции. Второ съм видяла, че различни астролози са силни за различни неща.
Отделно от това, че питам за информация, аз споделям на база отминало време и случили се/неслучили се събития личните си впечатления. Защото много често се минава през темите да се събере инфо и след това никой не се връща да пише.
Също така в отговор на Вашия коментар искам да допълня, че съм наясно, че астрологията не може да бъде винаги точна и няма как по ред причини, че често се говори за потенциални, но се е случвало астролози да ми казват с гаранция проценти, че дадено нещо ще се случи или да твърдят, че са абсолютно сигурни...Няма как, когато нищо не стане на фона на тяхната убеденост после да не го "отчета''.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия