Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дават ли ви направления за специалисти?

  • 1 352
  • 18
Доскоро мислех, че е в реда на нещата, ако нещо с ушите или очите на малкия не е в ред, да го заведа на УНГ или очен. Проблеми с джипито не сме имали - направления ми дава винаги. Обаче напоследък все по-често чувам от други мами, че техните джипита - педиатри, за нищо на света не дават направления. Край мене две - три бебета от няколко седмици се влачат с ушни инфекции, ама педито тъпо и упорито твърди, че е от зъбите и само сменя антибиотиците. Примери мога да дам доста, кой от кой по-ужасти. При вас така ли е? Налага ли се винаги да плащате за преглед при специалистите и с какви "техники" убеждавате педиатрите, че това не е за тях?
Виж целия пост
# 1
Не съм имала проблем до този момент в това отношение.Педито ни дава направления за къде ли не- очен (над 3 пъти  досега), УНГ,ортопед.Не ми е отказвала и е правила всичко възможно за да може да ми издаде, ако трябва например за месеца и 2 пъти.
Виж целия пост
# 2
При нас се е случвало два пъти да имаме ушна инфекция, първия бяхме на гости в Гоце Делчев и понеже е на 200 км от София го заведох на педиатър и си платих, а после и на УНГ, педиатъра ми взе 10 лв за преглед, а УНГ 5лв, не си го обеснявам, но така прецених, че за да съм спокойна трябва да го заведа и на УНГ, а болките в ухото ги установих след консултация с педиатъра ми по телефона, който ми каза къде да пипна за да видя дали има болка....втория път си бях тук и личния лекар веднага ми даде направление за да се застрахова, макар че тогава УНГ каза, че няма нищо на ушенцата, аз слагах капки профилактично от тези футоралгин май се казваха....та така, дават мисля, немогат да ти откажат ако има проблеми....това е безотговорно според мен #Bad Talk
Виж целия пост
# 3
Направление просто си искам, и педито - дори да не е убедена, че наистина има нужда, ми дава. Щото ме знае, че винаги ходя при нея "подкована" предварително с информация и притесненията ми за нещо не са безпочвени и измислени от скука.  Flutter
Ако пък се е налагало да отидем на специалист, и не съм имала време да ходя за направление, или в същия месец вече ми е дадено едно, просто отиваме на платен прием.
Виж целия пост
# 4
И аз нямам проблеми с направленията, но аз лично и детето имахме много проблеми с боледуване и лекарката ми се стресна малко. Сега като отида първо ме пита рентген искаш ли направление искаш ли. До колкото знам имат определен брой направления за месеца и все си ги пазят за спешни случеи, защото има хора които наистина злоупотребяват ходейки в началото на месеца за направления за всякакви лекари за да си се прегледат за свое успокоение дали са здрави, нищо че им няма нищо.
Говореше се нещо, че ще им отпускат по-голям брой направления но до колко е вярно незнам Rolling Eyes
Виж целия пост
# 5
Не ми се е случвало, а и честно казано, рядко се налага да се конуслтирам със специалист. Ако се случи да не ми се даде направление, винаги имам изходен вариант, който използвам.
Виж целия пост
# 6
нашата и при най-малко съмнение - праща на специалист или изследвания...но досега/да чукна на дърво/ не сме имали по-сериозни проблеми...имахме разправия за едно направление за клиниката по ДЦП...ЛЛ просто смяташе, че на детето нищо му няма, а понеже сме преждевременно родени и имахме кръвоизливи в мозъка, аз настоявах да я види специалист...станаха някакви недоразумениа, но вече сме ги изгладили мисля.
Виж целия пост
# 7
Нашто педи дава направления за вси4ко,досега никога не ни е отказал,много съм доволна от дофтора Wink
Виж целия пост
# 8
Дава и без да и искам.
Виж целия пост
# 9
никога не сме имали проблеми с направленията до сега и се надявам да нямаме или по-скоро да не ни се налага.
Виж целия пост
# 10
Педиатърката никога не ни е отказала направление за специалист. Даже ни праща за второ мнение без да сме я молили.
Виж целия пост
# 11
И аз съм чувала от много майки че имат този проблем, но аз само един път съм се сблъсквала с него. Един единствен път ми отказа направление. Обикновенно като й поискам започва да ми обяснява как всеки месец ми давала, (ние доста обикаляхме по специалисти)
как неможело така, как едва ли не аз от каприз го водя насам-натам... Но ми даваше винаги! Е, понякога съм си и плащала просто защото не ми се разправя с нея или не ми се чака...
Виж целия пост
# 12
Ние лично нямаме проблем - когато трябва, нашата педиатърка ни дава направления без да ги "просим"!
Виж целия пост
# 13
Цитат на: Bezhy
та така, дават мисля, немогат да ти откажат ако има проблеми....това е безотговорно според мен #Bad Talk

Могат, ако са им свършили направленията...
Виж целия пост
# 14
Цитат на: Elfi
Могат, ако са им свършили направленията...


Това е много тъпо, защо отпускат еднакъв брой направления на лекари с малко и лекари с много пациенти!?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия