Как да преборя страха от провал?

  • 4 143
  • 67
Здравейте! Пиша тази тема,защото съм в дилема,надявам се да взема решение чрез помощ от Вашите съвети.
На 24г. съм,все още живея при родителите ми. Искам да се изнеса,но не знам дали да изляза от зоната ми на комфорт,тоест дали да напусна града в който съм и да пробвам в по-голям или да се изнеса на квартира в родния ми град.
Вътрешно знам,че в по-големия град ще ми хареса повече,но има някаква несигурност и страх в мен от провал.
Намерила съм си квартира,която е сравнително добре за града/откъм пари/,започнах да се оглеждам и за работа,но знам,че такава бързо ще намеря.
Дали ще остана в родния ми град или ще се преместя в по-големия, сметките ми ще са едни и същи,квартирата е евтина,а и сам човек колко вода и ток да използва?
Вие как сте се справяли в такива ситуации?
Как да преборя този страх от провал?
Виж целия пост
# 1
Т.е. ти в момента нямаш работа, докато живееш с вашите? Щом квартирата е в същия град, няма нужда от нова работа, ако има стара. Защо първо не пробваш да поработиш, докато си у вашите, и тогава да се изнасяш?
Виж целия пост
# 2
Като опитваш. И не позволяваш неуспехите да те откажат. Аз бях така с работата. След 20 години на едно и също работно място се наложи да си потърся работа. Вътрешно умирах от страх, а се оказа, че още на първото място се харесахме и започнах. След това смених работа още веднъж. Нищо страшно няма, но докато не пробваш, няма как да го разбереш.
Виж целия пост
# 3
Не слагай всички надежди в една кошница, за да не се плашиш от "провал".
Помисли какво всъщност е т.нар. "провал" и наистина ли е толкова лошо.
Защо да е провал, като може да е план Б. Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Т.е. ти в момента нямаш работа, докато живееш с вашите? Щом квартирата е в същия град, няма нужда от нова работа, ако има стара. Защо първо не пробваш да поработиш, докато си у вашите, и тогава да се изнасяш?
Работех до Декември, но сега се чудя дали да не сменя града с по-голям и раздвижен град.
Виж целия пост
# 5
Хората цели държави сменят ти за един град си се закахърила. Ако имаш намерена работа действай смело.
Виж целия пост
# 6
Ами, смени го! На 24 е времето да пробваш, да видиш къде ти е мястото. Аз заминах сама да уча на другия край на България, без да познавам града и заживях с някакви непознати хора. Ами свикваш, наместваш се, откъсваш се от пъпната връв на мама и тате. Ще видиш колко е хубаво да вземеш живота си в ръце. Ако не ти хареса в този град, може да пробваш в друг. Винаги може да се върнеш в родния град. И какво значи провал, важното е на теб да ти е добре.
Виж целия пост
# 7
Това щях да питам и аз, какво е провал според теб? Изнасяш се, само ако си си намерила работа. Ако не ти хареса тази, намираш друга. Ако харчиш разумно и си покриваш разходите, ще можеш и да спестяваш. Всички минават през това и не е провал. Точно обратното, интересно е.
Виж целия пост
# 8
Бих те посъветвала да опиташ в по- големия град. Повече възможности, Повече предложения за работа, Повече развлечения.
И какво толкова те е страх? Живот, като навсякъде, стига да можеш да посрещаш разходите си.
По- важното за мен е, какво точно ще работиш и как ще се справяш чисто финансово, другото се нарежда, едно по едно.
Стига да имаш мечти и цели, които да гониш.
Виж целия пост
# 9
Учиш ли нещо, гадже имаш ли? Работа нямаш, живееш при вашите, малък град. Действай смело, сега ти е времето за промяна. Дори и да не ти се получат нещата, винаги можеш да се върнеш в изходна позиция.
Виж целия пост
# 10
Ела в София, всичко има, много хора, бързо ще си намериш и квартира и нова компания Hug
Виж целия пост
# 11
Първо си намери работа.
Виж целия пост
# 12
Първо се намира работа и после се местиш, освен ако нямаш много спестени пари предварително. И местенето става според парите, а не според тва къде има повече кафенета и дискотеки, щот повече предложения за работа не значи непременно повече читави предложения за теб специално.
Виж целия пост
# 13
Звучи ми мноого позната темата ... И то скоро беше...Flushed
Виж целия пост
# 14
На 24 си, какъв провал? Почваш да търсиш работа в големия град, намираш квартира, ще видиш колко повече ще ти хареса. Ще имаш нови приятели, контакти. Сега ти е времето!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия