Развод и след това

  • 5 439
  • 78
Здравейте, бях писала тук преди известно време. Разведох се , с малко детенце на вече почти 6 годинки е тя, живеем двете в отделно жилище, самостоятелни сме, баща й я взима за уикендите . Както бях писала тук преживях си развода и то неприятно, моят си беше намерил някаква, с която беше запознал дъщеря ни, уви след многобройни слова от него как това е неговия човек и колко е щастлив, снимки по заведения, барове, тя го оставила и се хванала с негов приятел, но това е друга тема. При мен се появи един човек с когото общуваме от известно време, понеже нямам много възможност покрай работата и детето си да пътувам, пожела той да дойде, това което ме притеснява е че първо по срещи не съм ходила доста отдавна и че града е малък , то е просто вечеря, но дали не е рано да се появя така с друг човек на обществено място, знам че звучи някакво много зле, но това е моето мислене и притеснение в случая. Според вас има ли нещо лошо в това да дам шанс на човека и да излезнем на вечеря,  в която просто да се опознаем. От развода официално делото минаха към 8 месеца, а от раздялата ни близо  2 години.  Като през това време съм комуникирала чрез социалните мрежи, до нищо повече не съм имала желание да стигам. Реших да поискам просто съвет и от странични хора, защото мнението на приятелките ми от ден 1 е да започна да общувам и да се виждам, но повечето са без деца и не разбират явно притесненията ми.
Виж целия пост
# 1
Аз също не разбирам такива притеснения. Какъв е проблемът да излезеш с някого?
Виж целия пост
# 2
Въобще не го мисли толкова. Това е просто вечеря, няма да се жениш за него утре. Може и да не стане нищо, може и да стане. Не мисли за обществото, то няма да живее твоя живот. За мен е напълно нормално да потърсиш нови контакти, няма цял живот сама да останеш.
Виж целия пост
# 3
Разбира се, че не е рано!
Не би трябвало да ти пука особено какво мислят хората, но ако все пак е проблем, идете на вечеря в град, близко до вашия.
Успех!
Виж целия пост
# 4
Времето не спира след развода😊
Всеки край е начало на нещо друго.
Все от някъде/ нещо трябва да тръгнеш напред- защо не вечеря? Късмет🍀
Виж целия пост
# 5
Moето мнение се припокрива с това на приятелките ти.
Виж целия пост
# 6
Аз също не разбирам такива притеснения. Какъв е проблемът да излезеш с някого?
Първо ме притеснява, това че града е малък веднага ще започне да се говори, че едва ли не съм си намерила мъж и ще се стигне до ушите на бившия ми, който ще започне с нападки, обиди по мой адрес каква съм и т.н, защото просто е такъв и нормални отношения ние все още нямаме. Знам, че той вече не ми е никакъв и мнението му не е от значение, но това го знам на теория, на практика явно се притеснявам все още от това.  Второто, е че чувствам някаква вина, че се виждам с друг и това краде от времето ми с детето по някакъв начин, което също е явно неправилно мислене, но може би защото съм влезнала в един кръг, който се върти около детето, работата и от време на време се виждам с приятелки.
Виж целия пост
# 7
Щом е такъв, едва ли някога ще имате нормални отношения. Няма смисъл заради това да се лишаваш от евентуални добри отношения.

П.П. И не плащай данък обществено мнение. Другите не живеят твоя живот.
Виж целия пост
# 8
Мъжете стават много злобни когато ги замениш, хорските усти никога няма да ги затвориш, а детето има нужда от щастлива майка...така че зареди се със здравословен егоизъм, подготви се да не ти пука , гледай си живота разумно и го подреди по най-щастливия начин.
Виж целия пост
# 9
Няма ли възможност да се срещнеш с този човек в друг град? На неутрален терен. Остави детето на някого и действай.
Разбирам притесненията ти и не си заслужава да поемеш риска бившият да започне да си връща на детето, особено когато още не се знае дали ще си допаднете с новия мъж и дали изобщо ще се видите пак. А така както го описваш, най-вероятно ще побеснее, ако си намериш друг мъж и ще започне да си отмъщава, удряйки те по най-болното място – детето.
Което не бива да те спира, ако наистина си намериш нов мъж. Но за първа среща, когато още нищо не се знае, не си струва.
Виж целия пост
# 10
Не е рано да излезнеш да се видиш с човека.
Хорското мнение не бива да те спира, щом не правиш нищо нередно. Нали няма да му скачаш в скута на публично място. Сама жена си. Развела си се. Нормално е.
По притеснително е че може да се натовариш с негативизма на бившия ти, затова може да избереш по-дискретно, но сигурно място, и да излезнеш на обяд. А може пък бившия ти да се притеснява, че ще водиш мъже при дъщеря ви. Някои биха казали "да го е мислил преди да се развежда", но реално си е единственото основателно притеснение, за което може да иска да говори с теб. Другото си е твоят личен живот.
Виж целия пост
# 11
Няма ли възможност да се срещнеш с този човек в друг град? На неутрален терен. Остави детето на някого и действай.
Разбирам притесненията ти и не си заслужава да поемеш риска бившият да започне да си връща на детето, особено когато още не се знае дали ще си допаднете с новия мъж и дали изобщо ще се видите пак. А така както го описваш, най-вероятно ще побеснее, ако си намериш друг мъж и ще започне да си отмъщава, удряйки те по най-болното място – детето.
Което не бива да те спира, ако наистина си намериш нов мъж. Но за първа среща, когато още нищо не се знае, не си струва
Нямам възможност, защото съм на работа, след работа трябва да пътувам, после докато се прибера ще стане късно и нямам просто физическата възможност. Той също ще пътува и после ще се прибира, не мога да усложнявам и неговото, и ако му кажа че се притеснявам един вид от това, ще реши че имам нещо към бившия си и ще разбере нещата неправилно си мисля, не го познавам чак толкова добре, за да си изпадам в обяснителен режим още на първа среща какви притеснения и проблеми имам. Мислех си да го отложа за уикенда, но пак тогава малката ще има вероятност да си остане с мен, тъй като баща и ще работи и не ми се оставя тогава в почивния ни ден, да я оставям на баба й. Другия човек също е ангажиран и работи и не мога и неговия график да променям.  Варианта е просто да излезна и да спра да се вълнувам от мнението на човек който се разведе с мен и след това водеше тук друга жена , и да спра да плащам данък обществено мнение, кой какво ще каже.
Виж целия пост
# 12
Първо ме притеснява, това че града е малък веднага ще започне да се говори, че едва ли не съм си намерила мъж и ще се стигне до ушите на бившия ми, който ще започне с нападки, обиди по мой адрес каква съм и т.н, защото просто е такъв и нормални отношения ние все още нямаме. Знам, че той вече не ми е никакъв и мнението му не е от значение, но това го знам на теория, на практика явно се притеснявам все още от това.  Второто, е че чувствам някаква вина, че се виждам с друг и това краде от времето ми с детето по някакъв начин, което също е явно неправилно мислене, но може би защото съм влезнала в един кръг, който се върти около детето, работата и от време на време се виждам с приятелки.

Много ме натъжава тази тема. Позволете си да бъдете щастлива.
Ето, точно поради тези причини, се разделих с мъжа, с който се виждах - защото и той изтъкваше цитираните страхове, въпреки че са минали 3год от раздялата. Не си изпускайте шансовете заради нереалистични страхове, спорни "АКО"-та, бариери, съществуващи само в ума, не и в сърцето ви. Излезте, пробвайте, усетете..
Всеки има правото да прави това, което душата му иска, а хорските очи и усти винаги са били и ще са големи, независимо дали сте ангел или демон.
Виж целия пост
# 13
Ти все още пазиш "семейството", а просто вече не се налага.
Виж се с мъж, вечеряй, целувай се, дръж го за ръка, ако искаш повече.
Ако бившия има включване му кажи, че шансове е имал и нокога повече да не си позвалява да коментира твоя личен живот, да си гледа неговия.
Виж целия пост
# 14
Трябва да се отърсиш от тези предразсъдъци. Говори с приятели, психолог, изговори си всичко и след това давай към новия живот, без да мислиш за миналото.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия