За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 525
  • 747
# 600
Привет, донесоха ми ето това пюре от чушки, но не знам как и за какво се ползва.
Моля да ме "просветлите",  благодаря.
Аз по-скоро с предупреждение, въпреки че не съм ползвала. Струва ми се, че както доматеното, и това не може да стои безкрайно дълго в хладилника, започва да се развива бяла плесен на повърхността. Предвид това, че се употребява бавно, след като отвориш големия буркан, може да го разделиш на 2 или 3 части и на едното да сипеш отгоре малко олио, да изолира от въздуха, докато ти потрябва. Или да се замрази.
За ползването - в турската кухня се среща често.
Виж целия пост
# 601
Благодаря, Пеева. Мисля, че това е отговорът на въпроса ми.

Кубратова, също благодаря за включването, но може би не стана ясно - картофените, също като месните, исках да ги замразя опържени и "нуждаещите се" да ги вадят от фризера, размразяват/затоплят и ядат направо. Както писах - въпросът е за замразяване на "готови, пържени".
Виж целия пост
# 602
Благодаря, Пеева. Мисля, че това е отговорът на въпроса ми.

Кубратова, също благодаря за включването, но може би не стана ясно - картофените, също като месните, исках да ги замразя опържени и "нуждаещите се" да ги вадят от фризера, размразяват/затоплят и ядат направо. Както писах - въпросът е за замразяване на "готови, пържени".
Да, не съм отнесла първото изречение в цялост към второто, но не пречи да ползваш и този начин, нуждаещите се пак ще са улеснени Simple Smile
Виж целия пост
# 603
Ето гъбите, но пак са воднисти. Вижда се на снимката :/
Може би трябваше на решетка, не в тавичка, да ги пека?

Виж целия пост
# 604
Ето гъбите, но пак са воднисти. Вижда се на снимката :/
Може би трябваше на решетка, не в тавичка, да ги пека?


На какъв режим и градуси печеш?
И запече ли ги първо без плънка?
И още нещо - може да има течност в началото, но като постоят в тавата 10 минути, я поемат обратно, не бързай да ги вадиш. По принцип всяко печено ястие се оставя за кратко да си поеме обратно течността и остава на масло.
Виж целия пост
# 605
Рошличка, аз ги виждам, като напоени с мазнина, което е нормално. Така са по-сочни. Не миеш гъбите, нали? Само ги обелваш и ги мяташ в тавата?
Виж целия пост
# 606
Рошличка, аз ги виждам, като напоени с мазнина, което е нормално. Така са по-сочни. Не миеш гъбите, нали? Само ги обелваш и ги мяташ в тавата?
Аа, май са измити. ММ ги прави.
Да, първо ги запече без плънка.
Ами то в тавата няма течност,  но като ги срежа и сякаш потича..сок/вода.

Кажете на какви градуси, време, реотани, решетки...
Виж целия пост
# 607
Гъбите поемат вода при миене. Ако не са силно замърсени, а култивираните обикновено не са, само се почистват.
Пека на вентилатор 180-170 градуса, средна скара, около 40 минути (не загрявам предварително фурната, тя и без това загрява много бързо), остават на масло. Отвътре обаче трябва да са сочни, нормално е да изтича малко течност при срязване.
Фурните обаче са различни и на друга фурна може друг режим и температури да са по-подходящи. 
Виж целия пост
# 608
Рошличка, аз ги виждам, като напоени с мазнина, което е нормално. Така са по-сочни. Не миеш гъбите, нали? Само ги обелваш и ги мяташ в тавата?
Аа, май са измити. ММ ги прави.
Да, първо ги запече без плънка.
Ами то в тавата няма течност,  но като ги срежа и сякаш потича..сок/вода.

Кажете на какви градуси, време, реотани, решетки...
Следващия път не ги мийте, само ги обелете на тънко с ножче. Не ги запичай на сухо, директно слагаш плънката и печеш. Аз, за разлика от Кубратова ги пека на 200С, докато се запече кашкавала, може би 20-30 минути макс.
Виж целия пост
# 609
Благодаря

Коя мацка имаше кекс със замразени вишни? Може ли рецепта?
Или за нещо за похапване. Имам брашно, яйца, кисело мляко, прясно мляко, заквасена сметана.
Виж целия пост
# 610
Морена 😉😘
https://morrennaa.blogspot.com/2020/03/blog-post_74.html?m=1
Виж целия пост
# 611

Благодаря! Вече изядохме...близо половината! Joy

Много интересно ми беше това изсипване върху маслото. И е наистина вкусно, благодаря за рецептата.


Това е само началото  Joy
МъжО добави още вишни, както и орехи (аз бях скромна с вишните, че ме беше страх да не стане тестен).
Виж целия пост
# 612
Рошличка, благодаря за доверието, радвам се,  че ви харесва!  Много хубаво и с орехите... Simple Smile
Дени, благодаря и на теб!  Simple Smile
Виж целия пост
# 613
........
Аа, май са измити. ММ ги прави.
Да, първо ги запече без плънка.
Ами то в тавата няма течност,  но като ги срежа и сякаш потича..сок/вода.

Кажете на какви градуси, време, реотани, решетки...
Пуснах ти рецепти, как се приготвят гъби Портобело. Вероятно не си чела ,че не се мият под течаща вода, която и да е гъба не се мие, така  както си мием чиниите, или салатата, те се обелват,  избърсват се с влажна домакинска хартия и ако пише в рецептата, а то сигурно пише да се отстрани с малка чаена лъжичка ребровата част под гуглата, за да може да се сложи плънка. Гъбата Портобела е сочна по принцип и винаги ще има малко течност, + маслото, зехтина които и се добавят + съответната плънка. Пише и как се пече, ама кой да чете..............за какво ги пускам тези рецепти, не ми е ясно, поне от уважение прочети, не е задължително да я повториш, тук има добри кулинари и си свободна да избираш. Ядосах се!
Виж целия пост
# 614
марчева, не се ядосвай и моля те - не спирай:) както и всички тук - с блогове и без, които сте толкова креативни и любими мои:)
ние, които четем и се учим и сме благодарни - също сме тук, ама много не пишем Laughing вероятно защото много четем... ох... какво да кажа - безкрайно много ви се радвам и дори да ми предстоят две седмици без готвене, аз пак си чета тук и записвам Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия