Как се чисти емайлиран съд?

  • 1 168
  • 17
Исках да правя крем карамел, но забравих захарта половин час на котлона и сега не мога да си почистя съда. Киснах го във вода, със и без препарат за съдове, търках с тел... никакъв ефект. Какво да правя? Не ми се иска да хвърля тенджерката, въпреки че е на 20+ години.

Виж целия пост
# 1
Колко време ги кисна? Трябва да стои във вода поне 1-2 часа. Сложи вътре сода за хляб и малко вода да стане като паста и остави 1-2 часа, после търкай с нещо, ама да не е метал и виж дали има подобрение.
Виж целия пост
# 2
Колко време ги кисна? Трябва да стои във вода поне 1-2 часа. Сложи вътре сода за хляб и малко вода да стане като паста и остави 1-2 часа, после търкай с нещо, ама да не е метал и виж дали има подобрение.
Седя 2-3 дена във вода. Но със сода не съм пробвала още.
Виж целия пост
# 3
Поръси със сода и напръскай/залей леко с обезмаслител.Остави така до утре.Това е "магията",с която чистя загоряло и фурната.Дори почти не търкам.
Виж целия пост
# 4
Освен съвета за содата, бих прибавила, че горещата, дори вряла вода, би ускорила процеса.

Ако не получите съвет за някой изпитан метод, бих предложила като краен вариант да изпълните рецептата за карамела докрай: не съм правила от години поради здравословни причини, но помня в детството ми как майка ми стапяше захарта и не е като да е нямало случай да я попрегори, но с добавянето на яйцата магията някак се случваше. Може би ако подгреете съда с мъничко вода и чукнете едно яйце за проба, ще постигнете някакъв ефект на разтваряне на загара.

Извън това бих препоръчала здраво търкане с абразивна паста докато отнемете тежкия загар и от там нататък с течни препарати и мека гъба, за да не унищожите съда след цялото търкане. Тенджерките от този вид са устойчиви на всякакви домакини, така че действайте смело Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Аз не мисля, че това ще с изчисти.
Виж целия пост
# 6
Зебра
Ако не стане, директно в кофата.
Виж целия пост
# 7
Ще стане. Яко обезмаслител и топла водичка и да кисне. Търкане и пак така.
Виж целия пост
# 8
1 с.л. сол, 1 с.л. сода, 1 с.л. веро и кока кола да стане рядка каша, намазваш и оставяш да кисне
Виж целия пост
# 9
Момичета, половин час горял карамел е това! Мисля, че е кауза пердута.
Виж целия пост
# 10
Сода и оцет някой каза ли?
Момичета, половин час горял карамел е това! Мисля, че е кауза пердута.
Не е, въпрос на химическа реакция да разбиеш въглена 😁
Виж целия пост
# 11
А как успяхте да проветрите след това?
Виж целия пост
# 12
Сода и оцет някой каза ли?
Момичета, половин час горял карамел е това! Мисля, че е кауза пердута.
Не е, въпрос на химическа реакция да разбиеш въглена 😁
ок, ама докато го разбива, ако успее да надете емайла, язък за усилията 😄
Виж целия пост
# 13
Проветряването не беше трудно... прозорецът беше така или иначе отворен, а и кухнята е малка. Не ми се мисли какво щеше да е ако имах от новите апартаменти с кухня в хола и без прозорец.

А емайлът от преди 20 години не е в перфектно състояние... но тенджерката си върши чудесна работа...

Седя едно денонощие със сода и съвсем малко вода, никакъв ефект. После сложих и оцет на няколко пъти докато не остана сода. Пак нищо. И търкане не помага. Утре ще пробвам препаратите за котлони и за фурна, че не смея да ги оставя цяла нощ. Но май ще си купувам ново съдче. Sad Жалко, това ми е най-ползваната и любима тенджерка в последните 20 години.
Виж целия пост
# 14
Знам колко е неприятно. От всичките тенджери и тигани и аз ползвам една и съща тенджерка в 90% от случаите.

С препарат за фурна съм сигурна, че ще имаш успех. Според мен не го оставяй да престоява повече от 10 мин. Отмивай и пак пръскай от препарата и така докато падне всичко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия