Тазов бъбрек

  • 1 325
  • 2
Здравейте мили дами! Тъй като бях на фетална морфология и установиха,че бебето е с тазов бъбрек и казаха че имало хидронефроза в десният бъбрек. Десният бъбрек не се знаело дали функционира, а с левият за сега всичко е било наред. "Та" въпросът ми е следният: дали някои от вас са имали същият проблем и как е сега дали е опасно,дали има вероятност да се оправи. Моля някой да ми дава съвети понеже майчиният ми инстинкт не ми дава спокойствие...
Виж целия пост
# 1
Здравейте,
Питайте в тази група: https://www.bg-mamma.com/?topic=1044202

На мен ми звучи като хидронефроза, голяма степен. При моя син беше така - хидронефроза 5 степен (не функционираше) + хидронефроза на другия, степен 2. Пренатално няма как да се установи какво е точно.

Аз, ако бях сега на Вашето място, щях да потърся мнение от клиники, които се занимават с пренатална диагностика и операции.
Чела съм, че може да се постави нефростом пренатално (в корема на майката) и да се облекчи състоянието и т.н., но не знам дали в БГ се прави.
Продължавайте да питате и ровите.

П.П. Моят беше с препоръка да го абортирам, да ми е жив и здрав пичти 16-годишен младеж е вече.
Виж целия пост
# 2
Здравейте!  От 7 месеца имам в урината си Ешерихиа коли, което всеки месец пия различни антибиотици, а резултата пак е същия. Отидох на Нефролог каза ми че имам удвоен бъбрек от паренхима от лявата и от дясната страна с хидронефроза 2-3 степен. Каза ми че трябва да се направи скенер с контраст. Въпросът ми е  следния: дали някои от вас имал същия проблем и колко струва скенера с контраст и къде във Варна може да се направи.. Благодаря!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия