Осиновяване директно от родителите ? Възможно ли е?

  • 2 647
  • 9
Здравейте .. Възможно ли е да намеря някой който иска детето му да се осенови без първо до го дава в детски дом ? И как ще стане с документите ?

Аз съм на 32 години , и съм осиновена в Дания като бях на 12 .. така че не съм живяла в България от много години .. тук получавам пенсия и имам осигурени пари за да отгледам дете .. Мечтата ми е да осиновя дете сама .. Може да е възрастно дете , да речем от 7 годишно на горе .. тъкмо живях в България една година , за да се подобря езика .. имам българска лична карта .. имам родители и приятели който ми помагат (: работила съм с деца в Дания .. учила съм психология и имам Виши образование..

Виждам че процедурата за осиновяване е сложна , а пък в Дания не предлагат да осиновяваш от България .. за това търся някой който иска детето му да се осинови на някой който знае че ще се грижи за него и ще го обича като свое .. и който няма намерение да го остави в някакъв детски дом ..

Надявам се някой да ми помогне с оточни ние на въпроса ми ..
Виж целия пост
# 1
Здравейте. Не, не е възможно или поне не законно да се осинови направо от родителите, изключение у при осиновяване на дете на съпруг/ съпруга или вътре в семейството, например при починали родители. Щом имате български корени, българска лична карта и възможност, елате в България за няколко месеца-година, кандидатствайте по българската вътрешна процедура. За дете на възраст над 4-5 години ще стане значително по-бързо. Домовете отдавна ги закриха, но процедурата е такава, че минавате одобрение на социалните, вписват Ви в регистъра на кандидат осиновителите, разглеждат Ви на съвет и, когато Ви определят за най-подходящ осиновяващ за дадено дете Ви изпращат писмо и назначават среща за запознаване с документите и с детето. След Вашето съгласие до месец дават дата в съда за делото по осиновяване.
Виж целия пост
# 2
Не, няма такава опция.
Кандидатствате по надлежен ред.
Виж целия пост
# 3
Няма такава опция, а търсенето й изглежда безкрайно подозрително.
Виж целия пост
# 4
Няма такава опция, а търсенето й изглежда безкрайно подозрително.

Да, и на мен ми звучи подозрително. Как така директно от родителя? Това да не е обява за кученца в OLX !!! На добра дума и някаква скалъпена история с правописни грешки.

 Институциите макар и не перфектни проверяват кандидатите. Не съм наясно с процедурата в детайли, но би трябвало да цели да осигури на детето добър дом, иначе всеки педофил, трафикант на хора и съмнителен човек (мъж или жена) може да се сдобие с дете.
Виж целия пост
# 5
А защо директо от родители?
Виж целия пост
# 6
Стори ми се странно датски граждани да не могат да осиновят дете от България чрез агенции, защото съм виждала преди години международен регистър на кандидат осиновители за български деца и там имаше и датчани.
https://www.anidoadoption.org/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80% … D0%BD%D0%B8%D1%8F
Авторке, минете си процедурата по одобрение в Дания и си заявявате осиновяване на дете от България. Има списък към Министерство на правосъдието в България, в който са включени децата, на които не могат да се намерят осиновители у нас. Те са на възраст от бебета до 17-18 години. Има здрави, но повечето или са на повечко години, има имат заболявания, или са група. Тези деца се разпределят между международните агенции, които им търсят осиновители.
Виж целия пост
# 7
Не е законно, но някои ромки предлагат тази екстра,естествено срещу заплащане. Продават си новородените. В България е сложно осиновяването, но в Англия съм чувала че е още по-зле и много пари плащат кандидатите. Може би и в Дания да е сложно.
Виж целия пост
# 8
А защо е тази пенсия при жена на 32? Да не би да не си в достатъчно добро здравословно състояние, за да ти позволят сама да осиновиш дете по общоприетия законен начин?
Виж целия пост
# 9
Подозирам огромна пързалка. Текст шит с бели конци.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия