За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 875
  • 753
# 345
Здравейте! Имате ли изпитана рецепта за домашни пирожки? Искам да направя със сирене.
Виж целия пост
# 346
Идвам да благодаря на Кубратова за рецептата за пърленките. Получиха се страхотни, пухкави, точно в десятката на пърленките Simple Smile.

Благодаря
Виж целия пост
# 347
Идвам да благодаря на Кубратова за рецептата за пърленките. Получиха се страхотни, пухкави, точно в десятката на пърленките Simple Smile.

Благодаря
И аз благодаря за доверието!
Все се каня да експериментирам и с други рецепти, сигурна съм, че има куп сполучливи, ама се връщам към тази, че е изпитана с годините.
Виж целия пост
# 348
Пандишпановия блат не ми се получи,стана като палачинка. Cry
Помагайте,моля!
Някакъв друг блат ми кажете,нещо,което няма как да се обърка..

За тази рецепта става дума
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_545.html?m=1
Виж целия пост
# 349
напротив, Марчева, прочетох я и никъде не пише да се навлажнява. като я чета - не е моето за моя вкус.
Виж целия пост
# 350
Моля за помощ.
Трябва ми сайт изчисляващ количеството мазнини (наситени и ненаситени), въглехидрати, белтъчини, протеини, влакнини, сол  и т.н в 100гр или 1000гр  продукт.
https://www.bb-team.org/hrani частично върши работа, но някои неща ги няма.
Виж целия пост
# 351
Или приложение от сорта на My Fitness Pal и подобни, някои от тях имат дори опция да сканираш баркода на опаковката вместо да въвеждаш ръчно храната. Както и евентуално ако нещо първоначално го е нямало въведено, да се добави веднъж и вече да си го има човек готово.
Виж целия пост
# 352
Пандишпановия блат не ми се получи,стана като палачинка. Cry
Трябва да разбиеш продуктите така, че да се получи много въздушна смес, с описаната рецепта трябва доста да се постараеш за да го постигнеш. Лесния начин е да разделиш яйцата и да разбиеш белтъка със захар отделно.
Виж целия пост
# 353
напротив, Марчева, прочетох я и никъде не пише да се навлажнява. като я чета - не е моето за моя вкус.
Добре, но дай да видим нещо, което ти си приготвила, да се научим  и ние, ама не виждаме нищо, само приказки на търкалета  четем.
Пандишпановия блат не ми се получи,стана като палачинка. Cry
Помагайте,моля!
Някакъв друг блат ми кажете,нещо,което няма как да се обърка..

За тази рецепта става дума
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_545.html?m=1
Защо не се получи, разбива ли го 10- 12  минути на най-високата скорост на миксера, сместа бухва двойно, побелява, сгъстява се  и готово. Да ти пусна как се прави пандишпан, ама тя е същата техника, но са други мерките
Скрит текст:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_81.html
Виж целия пост
# 354
какво да ти покажа, торта ли? показвала съм в темата за тортите. нямам право на мнение, ако не слагам снимки ли? хаха
Виж целия пост
# 355
Здравейте, може ли маслено тесто поставено в опаковани с алуминиево фолио формички да престои в хладилника до утре? Касае се за заготовка за солени кошнички.
Виж целия пост
# 356
Здравейте, може ли маслено тесто поставено в опаковани с алуминиево фолио формички да престои в хладилника до утре? Касае се за заготовка за солени кошнички.
Може.
Виж целия пост
# 357
Благодаря за бързия отговор, притеснявах се да не стане нещо на тестото от алуминиевото фолио.
Виж целия пост
# 358
Благодаря за бързия отговор, притеснявах се да не стане нещо на тестото от алуминиевото фолио.
Нищо няма да му стане. Важното е да е покрито с нещо, фолио, хартия за печене, за да не изсъхне, ако хладилника е ноу фрост.
Виж целия пост
# 359
Maria IIva ,може ли рецептата за масленото тесто?
Искам да направя соленки в кошнички,но не намирам моята рецепта…Търсих подобни в нета,има с кисело и с прясно мляко…не знам коя е по ок 🤔
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия