За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 204
  • 753
# 510
Искам да направя домашни желирани бонбони от пресни ягоди. Възможно ли е това? Може ли с пасирани ягоди или трябва само сока прецеден да ползвам?
Виж целия пост
# 511
Искам да направя домашни желирани бонбони от пресни ягоди. Възможно ли е това? Може ли с пасирани ягоди или трябва само сока прецеден да ползвам?
Що да не може. Simple Smile
Виж целия пост
# 512
Всичко може да се желира,но не стават жилави като купените.
Виж целия пост
# 513
  Пасирай и желирай целите, така ще са по-хрупкави и полезни.
Виж целия пост
# 514
Здравейте!
За нещо като козунак - вместо масло, мога ли да ползвам кокосово масло и олио? Или само едното? И вода вместо мляко? Не мога да консумирам никакви млечни… но пък ми се иска да опитам да направя нещо…
Виж целия пост
# 515
  Опитай, аз правих с кокосово и със св. мас - стана.
Виж целия пост
# 516
Козунак правя само с олио, масло никога не ползвам за козунак, а вместо прясно мляко, сложи ядково, ще се получи същото тесто.
Виж целия пост
# 517
Здравейте!
За нещо като козунак - вместо масло, мога ли да ползвам кокосово масло и олио? Или само едното? И вода вместо мляко? Не мога да консумирам никакви млечни… но пък ми се иска да опитам да направя нещо…
Заповядай в козуначената тема, ако искаш.

Ето от мен за човек с лактозна непоносимост - с кокосови мляко и масло ( и олио, и мас при мен).



И
Христос Воскресе!

Виж целия пост
# 518
Христос Воскресе! Благодаря за помощта! Направих една проба само с олио и вода… втасва в хладилника и ще видим какво ще стане утре, живи и здрави, като се изпече.
Воистина Воскресе, Морена! Joy Ще пиша и там, съвсем изключих, че има и такава тема. А този козунак за хора с лактозна непоносимост изглежда прекрасно! Ще те питам за рецепта направо там. Аз козунак мога всеки ден да ям! Просто нямам никакво време и затова и в последния момент днес реших да пробвам…
И да се отчета за мусаката - нямах време да направя миналата седмица, но реших да пробвам тези дни вече с пилешки бульон, брашно и яйца - пък каквото стане.
Благодаря на всички за идеите и помощта!
Виж целия пост
# 519
Здравейте,
Остана ми около килограм и половина брашно за козунаци на София мел. За какво друго мога да го използвам, защото няма да меся повече козунаци?
Мерси
Виж целия пост
# 520
За козуначни кифлички например, ядат се по всяко време, както и козунаците, впрочем - аз ги ям по всяко време на годината.
Виж целия пост
# 521
Здравейте,
Остана ми около килограм и половина брашно за козунаци на София мел. За какво друго мога да го използвам, защото няма да меся повече козунаци?
Мерси
За всичко друго, брашно като брашно. Simple Smile
Виж целия пост
# 522
Значи мога да ползвам за кекс, примерно, защото не искам пак с мая - нещо не ми е добре от нея
Здравейте,
Остана ми около килограм и половина брашно за козунаци на София мел. За какво друго мога да го използвам, защото няма да меся повече козунаци?
Мерси
За всичко друго, брашно като брашно. Simple Smile
Виж целия пост
# 523
Значи мога да ползвам за кекс, примерно, защото не искам пак с мая - нещо не ми е добре от нея
Здравейте,
Остана ми около килограм и половина брашно за козунаци на София мел. За какво друго мога да го използвам, защото няма да меся повече козунаци?
Мерси
За всичко друго, брашно като брашно. Simple Smile
Разбира се, 9-10г протеин са подходящи за кекс, сладкиши, палачини, гофрети. Само не разбивайте дълго, както обичайно за кекс и останалите.  А щом имате проблем с маята, заповядайте в темата за КвасаSimple Smile
Виж целия пост
# 524
Бърз въпрос и от мен Simple Smile Сдобих се с много красиви лъжички (тип мини купички) за ордьоври. Моля за идеи с какво да ги напълня за гости Simple Smile Благодаря Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия