За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 763
  • 753
# 690
Някой има ли идея от какво се получиха тези кафяви петна в супата? Сложила съм пресни картофи, сладък картоф, пресен лук и тиквичка и подправки. В тенджера под налягане съм готвила. Пасирах и затворих, за дa e топла. Когато отворих, видях това…😮💨
Скрит текст:
Виж целия пост
# 691
Алуминиева ли е?
Виж целия пост
# 692
Незалепващо керамично покритие е купата. Това е готвено в мултикукър на Тефал
Виж целия пост
# 693
Трябвало да се затопли аз нещо съм се заблудила и съм разбрала, че се пече 🫣, извинявам се за подвеждащата информация.
Но пише охладен сироп, а аз го залях с врящ. Сигурно това го съсипа
Виж целия пост
# 694
Здравейте!
Имам суров шамфъстък, който искам да изпека в домашни условия. Не искам да го беля предварително.
Какъв е принципа и горе-долу времето за печене на шамфъстък с черупка?
Благодаря!
Виж целия пост
# 695
Но пише охладен сироп, а аз го залях с врящ.
Топло ястие се залива със студен сироп, студено ястие с горещ сироп.
Виж целия пост
# 696
Скрит текст:
Трябвало да се затопли аз нещо съм се заблудила и съм разбрала, че се пече 🫣, извинявам се за подвеждащата информация.
Но пише охладен сироп, а аз го залях с врящ. Сигурно това го съсипа

Пише, че кадаифът е от пшенично брашно и когато се залее с врящ сироп, той го сварява в някаква степен и ще седи омекнал.
Това е  просто предположение, знаейки, че нудъли от пшенично брашно се заливат с вряща вода и не се варят. Та има логика в охладения сироп.
Виж целия пост
# 697
Здравейте, днес направих питка и стана като гумена. До сега не ми се е случвало така. Дали може да е превтасало тестото, защото малко го забравих 😃 и след два часа беше излязло от купата. Правила съм рецептата и друг път, единствена промяна е, че увеличих пр мляко с 50 мл. и месих малко по-дълго.
Виж целия пост
# 698
Защо течният ми шоколад стана толкова течен (като кексово тесто)?
Скрит текст:
Правих по тази рецепта. Прегледах и други, все това е. Чаената чаша беше 250 мл, измерих сега.
Виж целия пост
# 699
Колко часа е бил в хладилник?
Виж целия пост
# 700
От снощи.
Ползвах някакво сухо мляко 1.5% масленост, че не знаех къде да ходя да търся на Нестле (четох, че било хубаво, но продавачката в магазина каза, че това, което взех било хубаво).
Много го обичах този шоколад, но майка го правеше по-гъст. Имам някакъв спомен, че съм пробвала да го правя преди години и пак така стана 🤔
Виж целия пост
# 701
В рецептите от едно време ч.ч. беше 200 мл.
250 мл стана в по-нови времена покрай американските cups.
Вероятно заради това е станал по-течен. А и млякото ти е било нискомаслено. Трябвало е да вземеш от това, което е 26% масленост.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 702
Ох, преди беше по-лесно. Всичко се мереше в чаши, с. л., ч. л. и т.н. Имаше едно сухо мляко.
Тази рецепта изначално ме напрегна - едно в мерни единици, друго - в ч. ч.
Че ще се изяде, ще се изяде, но ме е яд, че го правих за приятели на дъщеря ми да се черпят. И идва и леко повече сладко.
Ще го правя пак. Само да не забравя за чашата.

Оххх, това сухо мляко ме побърка. Никога не съм ползвала и нямах идея точно какво да търся освен Нестле. Другата седмица отварят Кауфланд в Халите. Там май продават като показаното.
Виж целия пост
# 703
По-сладко е, защото вероятно си ползвала същата чаша и за захарта.
Виж целия пост
# 704
Е, да, то така пишеше в рецептата - 1 ч. ч. вода, 1 ч. ч. захар. Добре, че сипах в малки купички и съм купила боровинки 🙄
Като никога съм спазвала точно рецепта.
Ще им изпопадат зъбите от сладко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия