За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 691
  • 685
# 195
Doli първо майонеза и после яйце и корнфлейкс ли
Виж целия пост
# 196
Само майонеза, да престои поне час и после овалваш в корнфлейкс.
Виж целия пост
# 197
А може ли вместо корнфлейкс да е брашно или галета?
Виж целия пост
# 198
Не съм пробвала, само с корнфлейкс съм правила. Но не знам защо, с брашно не си ги представям добре. Особено ако ще са на фурна, а не пържени.
Виж целия пост
# 199
С галета ще стане евентуално, макар че пак по-добре да са по-едри трохи отколкото повечето видове галета дето се продават.
С брашно трудна работа, много тънък слой става и няма  да стане изобщо същия ефект.
Виж целия пост
# 200
Doli първо майонеза и после яйце и корнфлейкс ли
Без яйце.
Омазвам филетата с майонеза и овалвам в корнфлейкса.
Виж целия пост
# 201
Здравейте ,дайте някоя сполучлива рецепта за Свинско по ловджийски ...освен гъби и кисели краставички д-р какво се слага ?
Виж целия пост
# 202
https://ipeychev9.blogspot.com/2015/09/blog-post_25.html
Виж целия пост
# 203
Тортата с вафлени кори, за която ми дадохте рецепти се получи и доста одобри. Още веднъж ви благодаря Flowers Hibiscus
Сега ново предизвикателство - как да сготвя критараки, ето това точно имам, ако има значение за рецептите
Скрит текст:
Виж целия пост
# 204
Търся рецепта за банички без яйца, само със сирене подобни на готовите дето се продават. Ако ги направя по стандартната рецепта но просто пропусна яйцата се опасявам че ще станат сухи, явно нещо трябва да се полеят?
Виж целия пост
# 205
Ефибуш, ако искаш пробвай моя начин. Навиваш корите поръсени със сирене на хлабави рула, подреждаш в суха тава. Разрязваш напречно през 10 см и поливаш със сгорещена мазнина разрезите. В гореща вода разтваряш 5 грама бакпулвер и още малко сол и сипваш отгоре в тавата. Печеш в загрята фурна на 220*. За 400г кори мериш 400 мл вода.
Може и наложена да се направи. Гарантирам ти мека и вкусна баница с хрупкава коричка.
Виж целия пост
# 206
Ако имате възможност, може сиренето да се смеси с извара, за да не стане прекалено солена плънката, но все пак повече като количество. Аз правя нещо подобно на горния коментар, но заливам само с вряла вода и слагам парчета масло отгоре. Вкусът е като на купешката баница, хрупкаво и с прекрасен аромат.

С критараки моята свекърва прави една салата с кисели краставички, царевица, копър и лимон. Иначе се готви като всяка друга паста.
Виж целия пост
# 207
Скрит текст:
Тортата с вафлени кори, за която ми дадохте рецепти се получи и доста одобри. Още веднъж ви благодаря Flowers Hibiscus
Сега ново предизвикателство - как да сготвя критараки, ето това точно имам, ако има значение за рецептите
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2019/05/blog-post_25.html
Виж целия пост
# 208
beauty_magnolia, виж в блога на Пепчо рецептата "Салата с орзо и пилешко". Много я харесваме вкъщи. Препоръчвам.
Виж целия пост
# 209
:
Сега ново предизвикателство - как да сготвя критараки, ето това точно имам, ако има значение за рецептите
Много ползвам орзо и ти предлагам -
ЛИМОНОВО ОРЗО - VEGAN LEMON ORZO
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2022/12/vegan-lemon-orzo.html
ПЕЧЕНА РИКОТА С ОРЗО И PESTO ALLA GENOVESE
ГРЪЦКА ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ПАСТА КРИТАРАКИ ( ОРЗО) - GREEK KRITHARAKI, ORZO PASTA STEW WITH LEEK AND VEGETABLES
ЛЯТНА САЛАТА ОТ ТИКВИЧКА, ОРЗО, КОЗЕ СИРЕНЕ И ДОМАТ
ГРЪПАСТА ОРЗО С ПИЛЕ И ПАРМЕЗАН - PARMESAN AND CHICKEN ORZO PASTA
 ЦКА МАНЕСТРА - GREEK ORZO WITH TOMATO SAUCE - MANESTRA
тук - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search?q=%D0%BE%D1%80%D0%B7%D0%BE
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия