За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 092
  • 753
# 405
Скрит текст:
Здравейте, търся рецепта за сладки, които да могат да се изрязват с формички и да е различна от масленки или медени сладки. 😊

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_5825.html
Виж целия пост
# 406
Здравейте, търся рецепта за сладки, които да могат да се изрязват с формички и да е различна от масленки или медени сладки. 😊
Заповядай, хрупкави лимонови бисквити.
Виж целия пост
# 407
Здравейте,
аз идвам с леко странен въпрос. Имам уред за пица и резултатите са фантастични, но ако сложа пресни гъби печурки, започват да пускат сок при печенето и разводняват пицата. Чудя се каква обработка мога да им приложа предварително. Не ми се искам да ги пържа, защото си променят вкуса и не ми харесват много.

Благодаря
Виж целия пост
# 408
Аз режа пресните гъби на много тънки резени и нямам такъв проблем.
Mikkey дали ще има проблем, ако заменя оризовото брашно с оризов грис? Купила съм по грешка един пакет и се чудя къде да го вложа.
Виж целия пост
# 409
Здравейте, мога ли да замразя крем супа от тиквички? Предполагам може, но понеже се сетих, че картофи не се замразяват, а тиквичката е от същата група зеленчуци, реших да питам...
Виж целия пост
# 410
Аз режа пресните гъби на много тънки резени и нямам такъв проблем.
Mikkey дали ще има проблем, ако заменя оризовото брашно с оризов грис? Купила съм по грешка един пакет и се чудя къде да го вложа.
Няма проблем, може съвсем леко да се измени консистенцията, ако има нужда сложи мъничко брашно или нишесте. Онзи ден правих по тази рецепта, двойна доза, като замених част от оризовото брашно със смлените орехи от Лидл, много вкусни станаха.

wa_wa, нали не миеш гъбите? Защото и аз слагам пресни гъби, но вода не са пускали в пицата.
Виж целия пост
# 411
Здравейте, мога ли да замразя крем супа от тиквички? Предполагам може, но понеже се сетих, че картофи не се замразяват, а тиквичката е от същата група зеленчуци, реших да питам...
Не са баш в същата, картофите са нишестени и стават странни след замразяване, а тиквичките не са. Не знам какво друго има в супата де.
Ако много те съмнява, винаги можеш да сложиш малко количество във фризера, тя ще замръзне бързо така и ще можеш да размразиш и пробваш дали ще ви допадне после. Ще стане достатъчно бързо и скоро че да имаш кога да замразиш всичката супа после, ако решиш.
Виж целия пост
# 412
Имам уред за пица и резултатите са фантастични, но ако сложа пресни гъби печурки, започват да пускат сок при печенето и разводняват пицата.
Ако правиш от ония пици дето са отрупани, то сложи гъбите най-отгоре над всичко останало. Аз обикновено редя продуктите, отгоре рендосвам кашкавал и върху него ръся гъбките и така пека. Ако са дирекно върху тестото може да пуснат вода и да не се изпече.
Виж целия пост
# 413
Здравейте, мога ли да замразя крем супа от тиквички? Предполагам може, но понеже се сетих, че картофи не се замразяват, а тиквичката е от същата група зеленчуци, реших да питам...
Когато ми остане супа я затварям в буркан.Буркана с капачката слагам във фурната и я пускам на 200 градуса.В горещия буркан сипвам гореща супа ,затварям и обръщам с капачката надолу.Или в студен буркан слагам студена супа(капачката само се слага отгоре) и ги слагам в студена фурна.Пускам я на същите градуси.Като видя,че течноста завира,изключвам фурната и го оставям вътре за 5-10 мин.Затягам капачката и обръщам.Така бурканите трябва напълно да изстинат.
Всъщност по този начин съхранявам всякакви по-течни манджи.Втория начин повече ми харесва.
Виж целия пост
# 414
Към метода на Натуся ще добавя, че по същия начин запечатвам храна, ако съм направила повече, но сипвам току що свалената супа/яхния от котлона в чисти буркани, без да ги затоплям и стягам капачките. След като ястието се охлади, капачката дръпва и се запечатва. Така могат да се съхраняват в хладилник до месец. Само ориз не затварям, защото си променя консистенцията и става тричав, като престои в хладилник, дори 2-3 дни, запечатан.
Виж целия пост
# 415
освен суши ориза. Веднъж го бях поизостваила 3 дена защото ми се появиха разни ангажименти и след това си стана супер суши. Но не гарантирам че всеки път това ще е ефекта .
Виж целия пост
# 416
Здравейте,
аз идвам с леко странен въпрос. Имам уред за пица и резултатите са фантастични, но ако сложа пресни гъби печурки, започват да пускат сок при печенето и разводняват пицата. Чудя се каква обработка мога да им приложа предварително. Не ми се искам да ги пържа, защото си променят вкуса и не ми харесват много.

Благодаря
Когато гъбите се измиват под течаща вода стават по време на готвенето много воднисти, те поемат много вода, затова се белят и се избърсват с влажна домакинска хартия.
Виж целия пост
# 417
Към метода на Натуся ще добавя, че по същия начин запечатвам храна, ако съм направила повече, но сипвам току що свалената супа/яхния от котлона в чисти буркани, без да ги затоплям и стягам капачките. След като ястието се охлади, капачката дръпва и се запечатва. Така могат да се съхраняват в хладилник до месец. Само ориз не затварям, защото си променя консистенцията и става тричав, като престои в хладилник, дори 2-3 дни, запечатан.
Това е и моят изпитан начин, без да е пипкав. Достатъчно е яденето да е горещо, когато го насипваш в буркани. Редовно затварям някой буркан с манджа/ супа за през седмицата.
Виж целия пост
# 418
До сега ги миех гъбите под течаща вода, този път опитах с белени и тънко нарязани. Пак ми беше водна пицата, явно генерално греша някъде.
Разпъвам тестото, намазвам с пасирани домати от кубче (не са водни), следва моцарела, гъби и във вчерашния случай салам Милано и слагам да се пече в уреда. На петата минута продуктите са изпечени, но има много течност, която не успява да се изпари при печенето и съответно в средата е малко глетава.

Приемам всякакви съвети, може би да сменя вида домати? Благодаря!
Виж целия пост
# 419
До сега ги миех гъбите под течаща вода, този път опитах с белени и тънко нарязани. Пак ми беше водна пицата, явно генерално греша някъде.
Разпъвам тестото, намазвам с пасирани домати от кубче (не са водни), следва моцарела, гъби и във вчерашния случай салам Милано и слагам да се пече в уреда. На петата минута продуктите са изпечени, но има много течност, която не успява да се изпари при печенето и съответно в средата е малко глетава.

Приемам всякакви съвети, може би да сменя вида домати? Благодаря!
Тази течност генерално ти е от доматите и моцарелата. Пробвай да сложиш малко по-гъст сос и по-малко, съвсем леко намажи тестото. Моцарелата я накъсваш 5-7 часа преди да започнеш да печеш пицата, слагаш я в гевгир и я оставяш да се отцеди добре. Ще видиш колко вода пуска. За гъбите си разбрала, че не се мият, само се белят и режат. Ами това е. Пробвай и ще споделиш дали има разлика.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия