За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 531
  • 753
# 420
+1 за доматите. Слагам гъст доматен сос и не прекалявам. Моцарелата за по-бързо слагам м/у 3,4 пласта кухненска хартия и стискам между длани
Виж целия пост
# 421
Благодаря много Mikkey, някаква препоръка какви точно домати да слагам? Благодаря
Виж целия пост
# 422
Аз слагам моцарелата най-отгоре върху всичко останало, т.е. блат, доматен сос, колбас, зеленчуци и накрая моцарела. По-гъст доматен сос ми се е получавал домашният - белени домати в тигана със зехтин, малко чесън и на око риган, сол и мааалко захар. До сгъстяване сотирам и мажа пицата.
Виж целия пост
# 423
Аз слагам моцарелата най-отгоре върху всичко останало, т.е. блат, доматен сос, колбас, зеленчуци и накрая моцарела. По-гъст доматен сос ми се е получавал домашният - белени домати в тигана със зехтин, малко чесън и на око риган, сол и мааалко захар. До сгъстяване сотирам и мажа пицата.
Все едно аз съм го писала. Simple Smile
Обаче като намажа доматения сос или друг върху блата - запичам в загрятата фурна за 90 секудни, след това слагам останалите продукти и пека.
За пица предпочитам  моцарала онази на цилиндър (в Лидл поне), по голяма разфасовка  или направо сухата моцарела.
За доматен сос най-бърз вариант ми е доматеното пюре на Лидл, което размесвам с малко вода, за да мога да го нанеса на блата по лесно.
Виж целия пост
# 424
За пицата използвам предимно настъргана моцарела от Лидл. Слагам най отгоре на блата върху другите продукти. Обелените гъби ги режа на тънки резенчета. Един секрет за доматената паста.
"Направете разрези върху доматите и ги поставете в гореща вода. Дръжте ги в гореща вода за минута, извадете и поставете в студена вода. Кожата ще се отлепи лесно.
Пюрирайте доматената каша в блендер.
Поставете в тенджера,  добавете масло, нарязан чесън, сол, захар и подправки. Варете няколко минути, за да се изпари излишната течност.
Охладете леко"
След това намазвам пицата.
Виж целия пост
# 425
И аз ползвам сгъстени домати за пицата. Но върху моцарелата си слагам плънката- колбас, чушка, гъби и т.н. Никога под моцарела, защото от парата плънката ще се задуши, а няма да се изпече.
Виж целия пост
# 426
Дебелината на блата каква е?
Когато мъжът ми пече пицата, винаги първо бута тестото за няколко минути във фурната и после маже и реди продуктите. Аз не правя така, но по неговия начин няма как да остане глетава.
Виж целия пост
# 427
Дебелината на блата каква е?
Въпрос на предпочитание/ вкус.
У нас е тънка.

Виж целия пост
# 428
Винаги вкъщи пицата е тънка и много настъргана моцарела.
Виж целия пост
# 429
Питащата ако пусне снимка на пицата преди и след изпичане ще разгадаем по-добре от къде е проблема, може би тестото не е подходящо за този вид печене. Аз мия гъбите и не изцеждам моцарелата дълго време и не ми стават водни пиците дори когато доматения сос е повече. Но винаги слагам и кашкавал, може би той поема водата, знам ли, всичко е важно.
Виж целия пост
# 430
Благодаря на всички за съветите,
по принцип са тънки пиците.
Записах си всички предложения - за соса и изцеждането на моцарелата. Ще ги последвам и ще пиша за резултата със снимков материал преди и след.
Виж целия пост
# 431
Благодаря много Mikkey, някаква препоръка какви точно домати да слагам? Благодаря
Аз ползвам нарязани домати от металните консерви, които продават в Лидл, например. Ако нямам слагам в една купичка 1-2 с.л. доматено пюре от най-гъстото, което се продава, в тубички или малки метални кутии и го разреждам с малко вода, но да не става прекалено течно. Като гъст сос. Намазвам с четка на по-дебел слой.
Сетих се още един вариант, който може да пробваш...намазваш по-дебел слой с домати и запичаш само с тях за няколко минути, за да може да се поизпари влагата от тях. След това добавяш останалите продукти и дозапичаш още 2-3 минути. Предполагам ползваш от малките фурни за пица, които отдолу са с плоча, а отгоре с реотан?
Виж целия пост
# 432
Еднакви ли са ?

Виж целия пост
# 433
Да, все е подсладено кондензирано мляко.
Виж целия пост
# 434
Момичета, правили ли сте си домашни сосове за бургери? Ще споделите ли какви са и как ги правите? Иска ми се да не купувам наготово, а да си направим вкъщи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия