За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 600
  • 753
# 570
Скрит текст:
Какво да направя с останалия козунак? Гледах рецепта за крем карамел,но аз изобщо не го обичам този крем карамел,такаче тъпся друга алтернатива,благодаря

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_22.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/04/blog-post_20.html
Виж целия пост
# 571
Не е за тук този въпрос, но ще си разреша да го задам,  защото е кулинарна подправка, не ми се иска да се записвам в тема за цветя и зелени подправки, защото няма смисъл, да ги следя момичетата, та не мога да си отгледам босилек. Всяка година, както и тази си купувам ,засаждам и...постои малко и клюмне и замине, `айде няма босилек. Онзи ден отново си купих, засадих и днес листата му са вече кафяви , с една дума е заминал. Как го гледате, много искам да стане голям, хубав плътен с много листа, не се получава при мен. Може би му трябва огромна саксия, моята не е малка, достатъчна е, поливам го редовно и пак нещо. Благодаря!
Виж целия пост
# 572
Скрит текст:
Не е за тук този въпрос, но ще си разреша да го задам,  защото е кулинарна подправка, не ми се иска да се записвам в тема за цветя и зелени подправки, защото няма смисъл, да ги следя момичетата, та не мога да си отгледам босилек. Всяка година, както и тази си купувам ,засаждам и...постои малко и клюмне и замине, `айде няма босилек. Онзи ден отново си купих, засадих и днес листата му са вече кафяви , с една дума е заминал. Как го гледате, много искам да стане голям, хубав плътен с много листа, не се получава при мен. Може би му трябва огромна саксия, моята не е малка, достатъчна е, поливам го редовно и пак нещо. Благодаря!

Не трябва да има голяма амплитуда на температурата в помещението където се отглежда. Нужно му е поне 7-8 часа слънчева светлина / да го грее/. Аз го засаждам на вилата, но понякога има издънки и някои корени изсъхват.
Това е стара снимка.
Виж целия пост
# 573
Дроб сърмата и аз правя без домат (аз и не обичам ориз и домат, та сигурно щях да го пропусна, дори и да е в рецептата), без червен пипер - само черен пипер, много зелен лук, ориз и дреболии, от зелените подправки - джоджен, със заливка.
Тази година си взех було и забравих, че имам (бях го замразила) Simple Smile  
П.П. Мики, и аз съм се учила да готвя в същия край. Най-хубаво става агне в пещ, пълнено с дреболии и зелен лук - мама правеше плънката понякога без ориз и така ми харесваше повече - много зелен лук, джоджен, дреболии и черен пипер. Даже в по-младите си години въобще не ядях агнешко, ако не е готвено в пещ.
Виж целия пост
# 574
Не е за тук този въпрос, но ще си разреша да го задам,  защото е кулинарна подправка, не ми се иска да се записвам в тема за цветя и зелени подправки, защото няма смисъл, да ги следя момичетата, та не мога да си отгледам босилек. Всяка година, както и тази си купувам ,засаждам и...постои малко и клюмне и замине, `айде няма босилек. Онзи ден отново си купих, засадих и днес листата му са вече кафяви , с една дума е заминал. Как го гледате, много искам да стане голям, хубав плътен с много листа, не се получава при мен. Може би му трябва огромна саксия, моята не е малка, достатъчна е, поливам го редовно и пак нещо. Благодаря!
Душата, кафявите листа
Скрит текст:
говорят за преполиване - изгниват корените, ако са вечно мокри. А къде го държиш? Трябва да е вътре все още, след като има нощни температури под  10 градуса. И обича светлина Босилекът, но не пряка слънчева. От семена най-добре ми виреее, но да си купя готов също ми е вариант - в повечето случаи ми изкарва по 2-3месеца, само му махам найлононовата опаковка, не го местя. Този ми е от семена.

Виж целия пост
# 575
На принципа на пържените филийки, ползваш козунак вместо хляб.
O, да. Това става чудно вкусно. Тази сутрин правих така едни кифлички.


Марчева, студено му е на босилека още. Ти си в София, сутрешните температури са ниски още. За да оцелее трябва минималната температура да не пада под 10-тина градуса. Моят вече е голям, но си стои на остъклената тераса, рано му е да го изкарам на откритата. Отгледай ги го от семена. Сега е момента.
Виж целия пост
# 576
Какво да направя с останалия козунак? Гледах рецепта за крем карамел,но аз изобщо не го обичам този крем карамел,такаче тъпся друга алтернатива,благодаря

Сладкиш от козунак и крем с маскарпоне

Селски сладкиш с панетоне или козунак

Следвеликденски сладкиш
Виж целия пост
# 577
Те козунаците от Великден още ли могат да се ядат? Колко им е срока на годност?
Виж целия пост
# 578
Може
Ако е купен от магазин и е от евтините е по-дълъг срока,ако е домашен или от фурна-около седмица издържат.
Виж целия пост
# 579
Те козунаците от Великден още ли могат да се ядат? Колко им е срока на годност?
Ако става въпрос за домашните,  зависи кога (четвъртък или събота)  и как (някои са сухи, други влажни) са правени, както и как са съхранявани. Моите са влажни и могат да изкарт до седимица предполагам, че никога не стигат до 4 -5ти ден.
Виж целия пост
# 580
Здравейте, може ли да ми препоръчате рецепта за крем карамел с козунак или някаква друга рецепта, че имам един изостанал изсъхнал козунак и се чудя какво да го правя. Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 581
Те козунаците от Великден още ли могат да се ядат? Колко им е срока на годност?
Ако става въпрос за домашните,  зависи кога (четвъртък или събота)  и как (някои са сухи, други влажни) са правени, както и как са съхранявани. Моите са влажни и могат да изкарт до седимица предполагам, че никога не стигат до 4 -5ти ден.

могат и са екстра, имам още половин парче от събота. дори не е сух.
Виж целия пост
# 582
Здравейте, може ли да ми препоръчате рецепта за крем карамел с козунак или някаква друга рецепта, че имам един изостанал изсъхнал козунак и се чудя какво да го правя. Благодаря предварително!
Заповядай: Крем карамел с козунак

Този пудинг с ябълки, орехи и мед също става идеално с козунак.

Потвърждавам написаното от Жената, кифличките ми ги донесоха вторник. Печени са в събота и все още бяха мекички.
Виж целия пост
# 583
Здравейте, може ли да ми препоръчате рецепта за крем карамел с козунак или някаква друга рецепта, че имам един изостанал изсъхнал козунак и се чудя какво да го правя. Благодаря предварително!
Заповядай: Крем карамел с козунак

Този пудинг с ябълки, орехи и мед също става идеално с козунак.

Потвърждавам написаното от Жената, кифличките ми ги донесоха вторник. Печени са в събота и все още бяха мекички.

Много благодаря!
Виж целия пост
# 584
Благодаря за съветите относно босилечето, не съм го гледала правилно, преполивам го, уж все да е влажно, изнесох го навън и вероятно му е студено, ама какво вероятно, в София сутрин е студено все още, няма слънце да топли. Ще си купя ново и ще го засадя. Моренка чуден ,огромен, хубаво зелен, такъв никога не мога да отгледам, ако имам 5 -6  листа направо съм доволна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия