За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 168
  • 753
# 630
Отдавна се каня да направя американски палачинки, и все забърквам от класическите, та моля дайте изпитани рецепти за такива палачинки, да изненадам децата? Smiley

Също моля и за рецепта за бутер тесто, която по възможност да не е много трудоемка /или нЕма такова животно/? Simple Smile
Предлагам ти моята рецепта за бързо бутер тесто, стъпка по стъпка.

Американски палачинки правя малко по-различни от класическите, но много сочни стават и вкусни. Пухкави палачинки с котидж сирене, също тези овесени с рикота. Тях ги правя и с нормално брашно.

Имам една голяма опаковка с течен шоколад и искам да го оползотворя, като си мислих да направя мъфини. Може ли лесна и бърза рецепта за мъфини с течен шоколад?
Какво друго мога да направя с него?

Мъфини с течен шоколад и лешници

Бисквитена торта с течен шоколад

Рециклирани сладки с нутела
Виж целия пост
# 631
То всичко може, ама защо искаш да го направиш това?
Ще ти трябва друго съотношение, че триците поемат много течност. Освен това, най-характерното е че са пухкави, то си е кексова смес и даже с два набухвателя... с тоя фураж, без извинение, няма да станат такива. Ще стане нещо, просто не това за което питаш поначало. Ако ви устройва - слагай, защо не?

Казаха ми, че така стават по диетични. Smiley

В американските палачинки не се ли слагат банани?
Виж целия пост
# 632
То всичко може, ама защо искаш да го направиш това?
Ще ти трябва друго съотношение, че триците поемат много течност. Освен това, най-характерното е че са пухкави, то си е кексова смес и даже с два набухвателя... с тоя фураж, без извинение, няма да станат такива. Ще стане нещо, просто не това за което питаш поначало. Ако ви устройва - слагай, защо не?

Казаха ми, че така стават по диетични. Smiley

В американските палачинки не се ли слагат банани?
Диетични не, понеже и бялото брашно си е все още там, не само триците, но поне някаква ползва има. Simple Smile

Бананът е по жление или да замести яйцето евентуално.
Виж целия пост
# 633
Няма такова нещо. Разликата е в съотношението, френските са горе долу 2:1 течност/брашно, американските са 1:1. Говоря като обем, не като тегло.
Виж целия пост
# 634
А, не знам, на мен типичните американски палачинки и "диетични" не ми стоят в едно изречение просто Grinning Те си вървят с доволно масло, сироп или мед и така. А и най-характерното им е че са пухкави.
Иначе всякаква смес може да се метне в тигана и да станат някакви подобни тиганици, защо не? Все ще е вкусно, като сложите неща по ваш вкус.
Просто ще се получи с друга текстура, а аз останах с впечатлението че се търси да е баш си такава палачинка.
Ето примерно с банани и с пълнозърнесто брашно, според мен и без канелата ще са хубави
https://www.youtube.com/watch?v=2TLm0GzHVxc
Виж целия пост
# 635
Здравейте, може ли да сложа пресен лук на крем супа от тиквички и дали ще стане вкусно?

П.С. - няколко пъти се опитвам да правя здравословни палачинки с банан, яйце, бадемово мляко и овесени ядки. Е... Все не се получават. И тиган за палачинки имам.
Не мога да ги обърна, разкашкат се... Ако постоят повече време, загарят... И става мазало. Къде бъркам? Ползвам щипка за обръщането, шпатула, чиния върху тигана...
Виж целия пост
# 636
П.С. - няколко пъти се опитвам да правя здравословни палачинки с банан, яйце, бадемово мляко и овесени ядки. Е... Все не се получават. И тиган за палачинки имам.
Не мога да ги обърна, разкашкат се... Ако постоят повече време, загарят... И става мазало. Къде бъркам? Ползвам щипка за обръщането, шпатула, чиния върху тигана...
Правят се малки, като американските. И са важни пропорциите, защото при липсата на глутен няма какво да ги държи, освен повечко яйца.
Поне 3 пъти чистя с четка гофретника си, ругаеки наум, защото не съм преценила добре като забърквам гофрети с яйце, мляко и бадемово брашно. Гъсто е, но какво от това, няма достатъчно слепващ материал.
Виж целия пост
# 637
Здравейте, може ли да сложа пресен лук на крем супа от тиквички и дали ще стане вкусно?

Разбира се, че може и да, ще стане вкусно.
Виж целия пост
# 638
Здравейте, може ли да сложа пресен лук на крем супа от тиквички и дали ще стане вкусно?
За моженето може... но въпрос на вкус.
Виж целия пост
# 639
Скрит текст:
Здравейте, може ли да сложа пресен лук на крем супа от тиквички и дали ще стане вкусно?

П.С. - няколко пъти се опитвам да правя здравословни палачинки с банан, яйце, бадемово мляко и овесени ядки. Е... Все не се получават. И тиган за палачинки имам.
Не мога да ги обърна, разкашкат се... Ако постоят повече време, загарят... И става мазало. Къде бъркам? Ползвам щипка за обръщането, шпатула, чиния върху тигана...

Да, чесън също.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_7.html
Виж целия пост
# 640
То всичко може, ама защо искаш да го направиш това?
Ще ти трябва друго съотношение, че триците поемат много течност. Освен това, най-характерното е че са пухкави, то си е кексова смес и даже с два набухвателя... с тоя фураж, без извинение, няма да станат такива. Ще стане нещо, просто не това за което питаш поначало. Ако ви устройва - слагай, защо не?

Казаха ми, че така стават по диетични. Smiley

В американските палачинки не се ли слагат банани?
Бъркате американските палачинки с модерните напоследък здравословни. В американските няма трици и банани. Някакви здравословни варианти се промотират точно с трици, банан, яйце, ама не знам дали стават за нещо.
Виж целия пост
# 641
Аз пък да питам кой и защо ги обяви за здравословни? Не говорим за популярни статии (ката ден излизат с едни твърдения, следващата година - с опровержения) и модни блогъри и уж диетолози, а за наука (истинска, класическа, не "проектна", финансирана от ...). 
С тези етикети ми се струва, че просто си върви един блестящ маркетинг и едно бързо и безапелационно (таман идеална среда в социалните мрежи и разни блогове) формиране на масовия вкус и култура на хранене и никой не му дири произхода (още по-малко достоверността и обосноваността) на твърдението за здравословност или вредност на дадени храни и техните комбинации.
Както се каза по-горе, нещо все ще излезе като изсипеш бъркоча в тигана, ама какво ще е? То да се чувстваш виновен, че ядеш нормални палачинки, все едно си някакъв атавизъм.
Между другото, прекалената употреба на пълнозърнести брашна, семена и прочие храни дразни стомашната и чревна лигавица. Резултатът може да не е видим на млади години, но идват и стари.
Та, едно наум с тези нарочени за "здравословни" храни.
Виж целия пост
# 642
Добре са казали хората:  "Златната среда"  и "Прекаленият светец и Богу не е драг"...
Виж целия пост
# 643
П.С. - няколко пъти се опитвам да правя здравословни палачинки с банан, яйце, бадемово мляко и овесени ядки. Е... Все не се получават. И тиган за палачинки имам.
Не мога да ги обърна, разкашкат се... Ако постоят повече време, загарят... И става мазало. Къде бъркам? Ползвам щипка за обръщането, шпатула, чиния върху тигана...
На по-слаб огън ги прави, но зависи и от количествата кое какво слагаш.
Виж целия пост
# 644
Пробвай с различно съотношение, даже бих пробвала хич без това бадемово мляко или с много мъничко. Ако се опитваш да направиш тънички палачинки трудна работа де, но ако търсиш по-дебелички пробвай без млякото, яйцата са по-добра спойка.
Правила съм такива преди време буквално само банан, яйце и малко брашно, тях пак ги правих малки.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия