Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 79 (м. април)

  • 24 664
  • 1 097
# 765
Два пъти носих сензор. На мен ми беше изключително полезен да разбера, че храните които ям по принцип не ми бутат кръвната захар, а такива които знам, че не трябва да ям, ми я изстрелват в космоса. Не че не ги знаех тези неща, но когато го видиш черно на бяло, няма как да си затвориш очите.

Освен това установих, че "непозволените" храни имат ефект и следващите 2-3 дни след като са консумирани, а не само първите 2 часа. Ако примерно реша да съм стриктна през седмицата и един ден да изгърмя с някоя високо въглехидратна храна, не е никак добра идея. Третото важно нещо е, че когато ям комбинация от ВВ и ВМ храни, пикът ми на КЗ е чак на 4-ти час, а не на втори както е обикновено и въпросният пик не е никак малък.
Виж целия пост
# 766
И аз забелязвам забавени пикове, но ми е трудно да анализирам повече от 4 часа, защото през това време пак съм яла.
Виж целия пост
# 767
Запозната съм с Декском и изобщо не предположих,че става дума за този уред.Има убождане и там.
Моя глюкомер дойде.Малко ме е шубе да го пробвам.
Виж целия пост
# 768
Аз го нося от понеделник вечерта и до сега все “режимни” храни съм яла и реално не съм имала никакви пикове, най-много беше 121. Хем ми се иска да пробвам различни неща, хем не искам да ям паста, хляб и подобни.

Втория ще си го запазя за края на май, когато ще сме една седмица в Италия. Там при всички положения ще ям сладолед, пица, паста и т.н. Та ще ми е интересно да видя кое как ми се отразява.

Нели, не е страшно. Аз бях с гестационен диабет през втората ми бременност и тогава много бодене падна. Първите 2-3 пъти е малко странно, но много бързо се свиква
Виж целия пост
# 769
Тъпото е,че не ме е страх да ми взимат кръв.Обаче аз сама да се бодна абсурд.. Grinning абсурд ..
Виж целия пост
# 770
Ами пък недей тогава, като ти е чак такава голяма драма... Ти като ще се навиваш сума време колко е ужасно, накрая дори само от висок кортизол ще я вдигнеш тая КЗ. Файда никаква като ще е така.
Ако ти върши работа половинката да извърши това страшно дело с убождането - хващай го него, поне първите пъти. Ако и така те притеснява и стресира - съвсем сериозна съм, просто недей.
Виж целия пост
# 771
Два пъти носих сензор. На мен ми беше изключително полезен да разбера, че храните които ям по принцип не ми бутат кръвната захар, а такива които знам, че не трябва да ям, ми я изстрелват в космоса. Не че не ги знаех тези неща, но когато го видиш черно на бяло, няма как да си затвориш очите.

Освен това установих, че "непозволените" храни имат ефект и следващите 2-3 дни след като са консумирани, а не само първите 2 часа. Ако примерно реша да съм стриктна през седмицата и един ден да изгърмя с някоя високо въглехидратна храна, не е никак добра идея. Третото важно нещо е, че когато ям комбинация от ВВ и ВМ храни, пикът ми на КЗ е чак на 4-ти час, а не на втори както е обикновено и въпросният пик не е никак малък.

А какви високо въглехидратни си консумирала? И количествата какви са?
Ако примерно хапнеш 3 солети максимум, дали пак така ще държи дълго време.
Виж целия пост
# 772
Тъпото е,че не ме е страх да ми взимат кръв.Обаче аз сама да се бодна абсурд.. Grinning абсурд ..
И аз съм така. След една операция на коляното, трябваше всеки ден да се слагат едни кръворазреждащи инжекции в корема, повечето хора си ги слагат. За мене е абсурд. Вярно, че боденето на пръста е много по-леко, но пак не мога да преодолея психологическата бариера сама да се нараня Laughing.
Виж целия пост
# 773
А за ниско кръвно какво взимате? Като не може шоколад или айрян.
Виж целия пост
# 774
А за ниско кръвно какво взимате? Като не може шоколад или айрян.
Сол на кристали смуча аз. В големите жеги ми се налага и без сол не излизам. Нося я в кутийката от играчка на шоколадово яйце (тях има кой да ги яде покрай мен).
Виж целия пост
# 775

А какви високо въглехидратни си консумирала? И количествата какви са?
Ако примерно хапнеш 3 солети максимум, дали пак така ще държи дълго време.
Единия път ядох домашен чиизкейк с тънка бисквитка и маскарпоне - нормално парче, другия път 1 ябълка купешка, сладка, златна превъзходна.
След чиизкейка беше пик на 4 час и ме "държа" 3 дни. След ябълката по-малко се качи, но пак беше висока като за мен обикновено.
След дюнер ми е скачала над 11, но тогава измерих с обикновен глюкомер.
Ако си позволя от време на време - през някобко месеца избухване, после си плащам за "удоволствието". Най-отчетливото последствие, че ми се разваля съня за няколко дни.
Виж целия пост
# 776
Nevermoresleep, аз с обикновен дюнер съм измервала нещо около 10, а след парче пица (знаете го тези на парче- тънки, въздушни, предполагам пълни с мая)- около 11.😅 Това ми беше изненада, защото пицата беше далеч по-нехранителна, а дюнерът (от най-малките) ме засити.
Виж целия пост
# 777
Аз вече от седмици изчистих храната си. И заради драмите със стомаха, а и не е хубаво обяд и вечеря нв, а после я солетка, я бонбонче.
Вкъщи нямам солети и такива неща, но на работа примерно в 10 сутринта ще взема 2-3 солети. Ама на работа носят от онез дългите, не говоря за хрус хрус. Не ми е всеки ден солетката, ама повечето пъти да. И ако има и някой рд, ще взема и бонбон. Пък като почнат по-засукани неща, пак.
Край. Даже нищо чудно и тия малки залитания да ми вредят.
Даже откакто се върнах на чист режим, като че ли наистина ми е по-спокойно.
Запазих час за гастро, ама след празници. Избрах си една лекарка. Чак на 13, пфу.
Виж целия пост
# 778
Тестото вдига най-много, даже вдига повече от чистата захар. Ям ли тесто, отлитам Sweat Smile Не припарвам, освен в някакви изключително, ама изключително редки случаи.
Виж целия пост
# 779
А аз мислех, че сладкото вдига най-много.

Вчера шефа почерпи баница.
А аз бях на фаст. Закуска, обяд и без вечеря.
Нямаше как да взема, то и не ме и съблазни. Като я видях. Всичко само кори и тук таме зрънце нещо като сирене Joy
А аз как я правя. То не личи, че има кори за баница.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия