Сицилия - 5

  • 7 337
  • 115


Летища
Катания
Палермо

В момента директни полети от София до Катания предлагат Wizzair  и Ryanair

Най-удобно е островът да се обикаля с кола, но има и уреден местен транспорт.
Влаковете на острова
Автобусите


Прогноза за времето

Уебкамери от различни части на Сицилия

Информация за плажовете в Сицилия от tripadvisor

Карта с  плажовете и кратко описание

Някои от най-популярните места на острова

Агриженто
Скрит текст:
Катания
Скрит текст:
Сиракуза
Скрит текст:
Ното
Скрит текст:

Чефалу
Скрит текст:
Монреале
Скрит текст:
Палермо
Скрит текст:

Рагуса
Скрит текст:


Етна


Тема 1

Тема 2

Тема 3

Тема 4
Виж целия пост
# 1
Към въпроса на питащата от последната тема (не успявам да цитирам), да пробва от компютър.

Благодаря за новата тема.
Виж целия пост
# 2
Ние планираме почивка в Сицилия в период 15-17.07. Да попитам, някой който е бил в този период, толкова ли са непоносими температурите тогава
Виж целия пост
# 3
Ние планираме почивка в Сицилия в период 15-17.07. Да попитам, някой който е бил в този период, толкова ли са непоносими температурите тогава
Непоносими са, да. Юли и август е кошмар. Нито може да се разходите, нито въздух да си вземете, нито да се насладите на хапване навън. Преди седмица се върнах от Сицилия. Докато обикалях Долината на храмовете в Агридженто направо умрях от жега, а е април все още. Нечовешки е за мен да се посещава Южна Италия през лятото. Преди години, началото на юли, в Неапол сутрин се будех от адското слънце, което и през прозореца ме гореше по гърба, сякаш съм на плаж в 14 следобед.
Виж целия пост
# 4
Здравейте , някой с информация за времето в Сицилия ? Ще пътуваме този уикенд и се чудя с каква връхна дреха- по плътна или по -тънка ?
Виж целия пост
# 5
Здравейте , някой с информация за времето в Сицилия ? Ще пътуваме този уикенд и се чудя с каква връхна дреха- по плътна или по -тънка ?
BBС казва слънчево с пролетни температури 20-22С през деня. Сутрин около 10, вечер 15.
Оттук нататък вече е субективно.
Виж целия пост
# 6
Ние се върнахме в събота от Сицилия. Обиколихме много, но много повече остана за следващи посещения Simple Smile
Понеже срещах доста питания как да се стигне до Марзамеми и нямаше отговори, ще кажа какво ние разбрахме на място. От Сиракуза с автобус отидохме до Ното, от където има друг автобус за Марзамеми, но е само 1 през деня (по спомен беше по обяд, а следобяд около 15 ч. обратно към Ното). На автогарата в Ното има "таксиметрови шофьори", които предлагат транспорт до там. За 2 възрастни и дете ни казаха 50 евро (60 по принцип, но ни намали, защото детето било много хубаво Simple Smile ). Разбирате се в колко да ви вземе наобратно. Ние много се замотахме в Ното и не отидохме, защото щяхме да бързаме за последния автобус към Сиракуза.

Програмата ни беше следната:
- пристигнахме в Катания и веднага взехме автобус към Палермо, където имахме 3 нощувки. От там единия ден ходихме до Трапани и Ериче, един ден до Чефалу и Монреале и 1 ден Палермо;

- следваха 2 нощувки в Агридженто. Пристигнахме в неделя към 12, като бяхме планирали Долината на храмовете за следващия ден, но много милата ни хазяйка каза, че понеже е първа неделя на месеца, входът е безплатен и са ни напълно достатъчни 3 часа там. Обядвахме и отидохме към 14:30, като стояхме до затварянето в 20 ч. Хванахме залеза и беше страхотно Simple Smile Следващия ден отидохме до Скала дей Турки, което си беше голямо преживяване. С автобус стигнахме до Порто Емпедокле, където трябваше да вземем друг рейс за скалата. Един човек изпращаше жена си на същото място и ни предложи да ни закара до скалата, беше много мило от негова страна. Разходихме се, разхладихме краката в морето, изгоряхме и дойде време да се връщаме. Питахме за автобус за Порто Емпедокле един младеж, който каза, че говори английски, но единствено на италиански ни обясняваше какво ще видим по пътя, докато стигнем до спирката. Само повтаряше "аванти, аванти, аванти....". След "аванти" 1 час стигнахме до спирката в Порто Емпедокле, откъдето взехме автобуса за Агридженто Grinning Grinning Grinning С 2 думи - не знаем дали има автобус от скалата до П. Емпедокле, ние минахме разстоянието пеша в жегата в 16:30;

- имахме 2 нощувки в Ортиджа - много ни хареса там. Единия ден отидохме до Ното, другия го прекарахме в Сиракуза. Не сме си давали зор, преценихме, че няма да успеем и с Рагуза, Шикли и Модика този път;

- последните ни 2 нощувки бяха в Таормина, от където за единствения ни пълен ден си взехме комбинирани билети за хоп он-хоп оф бус CityBySee, като идеята ни беше да отидем до Кастелмола, Летояни, Джардини Наксос (където да обядваме), да се върнем в Таормина около 15 и да направим следобяд The Godfather Tour, който започваше в 15:20. За съжаление стигнахме само до Кастелмола и Летояни, защото имало ремонт на магистралата, целият трафик беше пренасочен пред Таормина - Джардини и автобусите закъсняваха сериозно. Половината ден ни беше загубено време в чакане, не пожелаха да ни възстановят частично сумата, а само да ни презаверят билетите за следващия ден, въпреки че многократно казахме, че си тръгваме в 8 сутринта. Савока ни хареса, но не и Forza d'Agrò.

Преди полета имахме около 3 часа в Катания, разходихме се на рибния пазар, купихме сирена, салами, подправки, хапнахме фунийки с морски дарове и се отправихме към летището.

Пожелавам на всички хубаво време и незабравими дни в Сицилия!
Виж целия пост
# 7
искам да попитам отново за автобус от Катания до Таормина , автогарата ясно къде е ,видях от предишната тема когато някой ми беше отговорил , но билети от къде се купуват ? Същото питам и за връщането от Таормина ? За Катания разбрах че централна автогара е различна от автогарата на Етна транспорт .
Виж целия пост
# 8
За да сте спокойни съветвам да си купите двупосочни билети.НИе пътувахме с интербус. Продават  ги на Via d'Amico 181-187. На ъгъла е самата автогара.Описани са  секторите.Не ходете в последния момент, защото се случва да тръгнат по-рано. Изберете си час на връщане  и няма да се притеснявате за прибирането.
Green_eyed , тъй като не успяхме да идем до Кастелмола, какви опции за придвижване до там  видяхте освен туристическия бус? Ние се качихме по стълбите до  каменната църква  над града и т ова изчерпа силите и  времето ни.Оставам в темата , събирайки информация за следващото пътуване до Сицилия, което вече планувам Simple Smile ТОзи  път  мисля акцента да е Ното, Рагуса, Модика...Така че споделеното ми е от полза
Виж целия пост
# 9
Двупосочен с час ли е , тъй като климата тези дни е нестабилен и всичко зависи от него
Виж целия пост
# 10
Да.Взимаш билет, за да си гарантираш че ще те качат.За делнични дни  уж нямало такава опасност, но  ние пътувахме за Таормина петък и  беше пълен.Останаха хора за следващия.В събота бяхме отново на гарата, за да пътуваме за Сиракуза и струпването за Таормина беше сериозно. За прибиране към Катания си имаше  доста хора.Ако има места може да ви качат и в по-ранен.
Виж целия пост
# 11
За Сиракуза не тръгват ли от пиаца Борселино ?
Виж целия пост
# 12
За Сиракуза минава през Борселино.Но не влиза в самата гара а спира на спирката пред нея на самия път.Има си описание брандирано на интербус и етна в синьо.Има спирка и на летището.Ние хванахме от  автогарата, която посочих по-горе.Там е първата спирка.А и ни беше удобно.
Виж целия пост
# 13
Билетите за Алибус закупени от шофьора, трябва ли да се маркират, чекират някъде?
Виж целия пост
# 14
Винаги всички билети се чекират в превозното средство .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия