Жалба за насилие към детето в детската градина

  • 3 595
  • 54
Здравейте, обмислям да подам жалба за системен тормоз към детето ми , в д.г. в предучилищна група, от страна на друго дете. Детето три пъти наранява сина ми, а също така и му драска върху задачите и тн. Последния път се ядосах и извадих медицинско. От детската градина знаят за проблема, но го минимизират и се оправдават, че говорили с родителите, говорили с детето и тн, навсякъде можело да се случи. Нападенията над сина ми никога не са в присъствие на основната учителка, а когато е заместничка. Основната учителка е много опитна и определено успява да се справи с децата. Синът ми и това дете не са приятели и помолих то да не доближава детето ми . Файда няма, не можело да ги контролират. Сега съм решена да подавам жалба, до кого да я подавам? Първо до директорката и после до инспекторат ли или как? Според мен, не подходя ли по-хард, проблемът няма да бъде решен. Посъветвайте ме! Благодаря!

А и п.с. оправданието винаги е със семейните проблеми на въпросното дете. Да, аз му съчувствам, но не може да си го изкарва на моето!
Виж целия пост
# 1
Сериозно ли ще подавате жалба срещу дете?
Мисля, че силно преувеличавате.
Остават още 2м от учебната година, доколкото разбрах е последна година в дг.
Виж целия пост
# 2
Не, нямам намерение да подавам жалба срещу дете. Възнамерявам да подам жалба срещу персонала от детската градина, които не осигуряват на детето ми безопасна среда за образование. Да, остават още по-малко от 2 месеца, но аз искам те да са безопасни за детето ми и не искам да се притеснявам от това то да бъде тормозено от въпросното дете.
Виж целия пост
# 3
А Вие проведохте ли среща с родителите на детето?
И в какво точно се състои насилието?
Виж целия пост
# 4
Авторката пише, че дори медицинско има извадено, така че явно нещата не са съвсем безобидни. И е права - персоналът, който се грижи за тези деца е длъжен да осигури безопасна среда. Като се знае, че има дете, което  наранява, независимо по какви причини, това дете се държи под око и се следят ситуациите около него, за да се предотвратят прояви на насилие.
Виж целия пост
# 5
Аз помолих за подобна среща, но не бях отразена ни от родители ни от директор. Директорът се среща с родителите на другото дете, както и с моя съпруг, но това е вече трети път и не ми се чака за четвърти. Самите родители по никакъв начин не са пробвали да се свържат с мен, въпреки, че са наясно за тези случки. Два пъти детето ми беше с много наранявания по ръцете, които не стават за секунди, а целенасочено наранявано в продължение на някакви минути. Детето ми плачеше при излизане от детската градина, но трябваше то да ми разкаже какво се е случило и да пратя снимки на учителката, за да се активизират те изобщо. Сега последното нараняване е по лицето на моето дете, този път ми се обади само и единствено мед сестрата, за да ми каже да съм слагала еди какво си лекарство върху нараняването. Но отново аз трябваше да се свързвам, въпреки, че са наясно със случките, за да говорят те с родителите на детето. И психоложката и персоналът са наясно и признават, че това са непровокирани атаки към  моето дете, на които то не може да отговори по друг начин, освен да плаче.
Детето ми последните два дена (четвъртък и петък) не посещаваше детска градина, за да мога аз (от гняв) и то (физически и емоционално) да се възстановим от случилото се.   
Виж целия пост
# 6
Аз си мисля, че е крайно време ДГ да бъдат затворени и всеки който е взел решение да има дете да си го гледа до училищна възраст.
Лудите родители стават все повече и повече. Инциденти има в градините и те се заради безотговорините родители, които изобщо не възпитават деца си.
Най-вероятно в случая едното дете дразни а другото отвръща. Учителката може би трудно се справя с 25 невъзпитани мамини златни.
Но най-лесно е да се подават жалби.

Щом учител, директор, психолог и други родители не виждат проблем.....мислите ме водят в друга посока.

Искрено се надявам ако не я затворят, тази услуга да стане високо платена. За да може тези жени да издържат всички родителски капризи поне срещу прилична сума.
Виж целия пост
# 7
Категорично моето дете не дразни, това също е заявено от психоложката и от учителката. Просто детето ми е възпитано и е расло в по-различна среда от въпросното и е лесна жетва за тормоз.  Първият път атаката е била, защото го било питало нещо, а моят син не бил отговорил, за другите нямам информация с какво точно моето дете ги е "причинило", но със сигурност не е нещо по-различно. Но никога не е ставало дума моето дете да е дразнело въпросното, нито са се оправдавали с нещо друго освен "семейните проблеми" на детето. Другото дете просто си е агресивно.
Не ми се дава много информация, заради анонимност, но аз СИ плащам за услугата "детска градина", тъй като говорим за частна институция.

Hope for two, tе може да не виждат причини за притеснение и проблем, но аз виждам голям проблем в това детето ми да е нападано от друго и то физически, и бих искала да подам жалба.
Как да процедирам?
Виж целия пост
# 8
Родител, който се опитва да защити детето си от агресия, е луд? А детето автоматично е невъзпитано? Уе-уе Astonished Close


Съжалявам, че не мога да дам точна информация за сигнала. Мисля, че към общината трябва да има отдел "Образование", евентуално там.
Виж целия пост
# 9
И към ДАЗД може да се подаде сигнал/ жалба срещу възрастните, които не са осигурили безопасността на детето.
Няма безобидно нараняване. Ами ако детето бъде бутнато от пързалката или по стъпалата от втория етаж? Пак ли ще се неглижира ситуацията? Или ако му бъде наранено окото? За психиката не говорим даже. Детето на авторката не е длъжно да общува с другото дете.
Виж целия пост
# 10
Родител, който се опитва да защити детето си от агресия, е луд? А детето автоматично е невъзпитано? Уе-уе Astonished CloseАгресия? От дете на 5, вие сериозно ли?
Това да не са престъпници?
И всеотдаен родител, който го защитава, но 5 човека не желаят да комуникират с него?
Виж целия пост
# 11
Хоуп, моите уважения, но умишлено нараняване на друг човек не е ли агресия?
Виж целия пост
# 12
Детето три пъти наранява сина ми,...

Два пъти детето ми беше с много наранявания по ръцете, които не стават за секунди, а целенасочено наранявано в продължение на някакви минути...

.Сега последното нараняване е по лицето на моето  дете...


Да, агресия.
Виж целия пост
# 13
Hope for Two, децата са на 6-7.  Ако аз съм лудата значи с нищо няма да навреди една проверка в случая. Не съм казвала, че всички отказват да говорят с мен. Да, родителите не са говорили с мен, нито директорът е съдействал да имаме обща среща с родителите, в която да си изясним позициите. Родителите не са инициирали по никакъв начин да се извинят или да покажат някаква съпричастност към случая изобщо, нищо, че постоянно се изтъкват семейните проблеми на детето. 

Директор/учител/психолог естествено говорят с мен, но  се размива и минимизира ситуацията. Например, аз казвам "Детето Хикс за трети път напада и физически наранява моето дете, абсолютно непровокирано, това повече не може да продължава, настоявам да вземете мерки!". Учителката "Ами то от декември не го беше нападало,  знаете за проблемите му". Директорката "Внимаваме, но не можем да ги гледаме през цялото време". Психоложката към мъжа ми "Ами момчетата имитират бащите си, щом той не може да се защитава значи Вие не сте го научили" и тн.  Учителката изнася лекции и обяснява на класа/групата/ колко е лошо да се прави така, и как децата трябва да споделят, ако някой ги нарани.  Но въпросното дете вече трети път слуша тази лекция, а моето си реве, всичко си е все едно и също.
Виж целия пост
# 14
Хоуп, моите уважения, но умишлено нараняване на друг човек не е ли агресия?
Ру, децата трудно владеят емоциите. Задача на родители и учители е да ги възпитават как да се справят.
Умишленото го има при възрастните, при децата е емоция. Неприятна, такава която трябва да бъде наказана и най-важното вкарана в релси. При тях,не провокирана няма. Поне в тази възраст.
Обикновенно детето жертва е дете дразнител. Не зависимо каква е причината това не трябва да се случва.

В сучая градината виждам, че предприема действия.
Но за мен единственто решение би било детето ми да не го връщам там.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия