Защо омега-3 мастните киселини са важни за децата? Спечелете продукт по избор на EasyFishoil

  • 3 549
  • 185
Всеки иска най-доброто за своето дете. Това включва осигуряване на питателна храна, която поддържа цялостното им здраве. Един критичен компонент на здравословната диета са омега-3 мастните киселини. Тези основни мазнини играят решаваща роля в развитието и функционирането на детския мозък, зрението и имунната система. В темата ще обясним защо омега-3 мастните киселини са важни за децата, къде се намират най-много в тялото и как да осигурите адекватни нива на тези жизненоважни хранителни вещества.Значението на омега-3 мастните киселини за децата
1.   Подкрепа за мозъчното развитие
Омега-3 мастните киселини, особено докозахексаеновата киселина (DHA) и ейкозапентаеновата киселина (EPA), са от съществено значение за нормалното развитие и функция на мозъка. Те изграждат и поддържат структурата му. Проучванията показват, че адекватният прием на омега-3 мастни киселини по време на бременност и ранна детска възраст може да подобри когнитивните способности, паметта, вниманието и поведенческото развитие при децата.
2.   Подобрено зрение
Омега-3 мастните киселини също са критични за здравето на очите. DHA е основен структурен компонент на ретината на окото и допринася за здравето на роговицата. Изследванията показват, че недостигът на омега-3 мастни киселини може да доведе до намалена зрителна острота и забавено визуално развитие при кърмачета и деца.
3.   Подсилване на имунната система
Омега-3 мастните киселини имат противовъзпалителни свойства и укрепват имунната система на вашето дете. Те могат да помогнат за предотвратяване на инфекции и заболявания. Някои изследвания показват, че омега-3 мастните киселини могат да имат имуномодулиращи ефекти, регулирайки реакцията на имунната система към патогени и потенциално намалявайки риска от алергии и автоимунни заболявания.
4.   Намаляване на риска от хронични заболявания
Високият прием на омега-3 мастни киселини е свързан с понижен риск от сърдечни заболявания, затлъстяване и диабет тип 2. Чрез достатъчно омега-3 можете да помогнете на децата си за тяхното дългосрочно здраве.

Най-добрите източници на омега-3 за деца

Включването на богати на омега-3 храни е най-добрият начин да сте сигурни, че вашето дете получава достатъчно от тези незаменими мазнини. Някои от най-добрите източници на омега-3 за деца включват:
•   Мазна риба и морски дарове: Сьомга, риба тон, скумрия, херинга, аншоа, стриди, скариди и oмари са отлични източници на EPA и DHA.
•   Водорасли: Някои видове водорасли, като хлорела и спирулина, са естествено богати на DHA и EPA.
•   Ленено семе и чия: Те са източник на алфа-линоленова киселина (ALA), вид омега-3 мастна киселина, която тялото частично превръща в EPA и DHA.

Част от тези храни не са напълно подходящи за малки деца.
•   Обмислете качествена хранителна добавка с омега-3: Важно за продуктите с рибно масло е то да се добива от дребни риби с кратък живот и от тъкани, които не съдържат токсини. Така се избягва наличието на замърсяване в продуктите.  Ако за вас е предизвикателство да включите достатъчно омега-3 в диетата на детето си, научете повече за EasyFishoil.За да получават необходимото количество омега-3 мастни киселини, децата трябва да приемат между 50 и 75 грама мазна риба всеки ден. Това е половин килограм всяка седмица! Не е никак лесно, особено за деца, които не харесват риба.

Ами ако не обичат плодове и зеленчуци или цялостно нямат апетит, как тогава да им набавим всички необходими вещества?

Един от най-познатите ефекти на рибеното масло е доказаното му благоприятно въздействие върху апетита.
Хранителна добавка с омега-3 може да бъде от изключителна помощ не само за предотвратяване на дефицит от oмега-3, но и за повишаване на апетита, а оттам и постигане на по-пълноценно и разнообразно хранене.

Една таблетка за дъвчене рибено масло EesyFishoil съдържа цялата дневна доза омега-3, от която се нуждае вашето дете. Тя съчетава рибено масло, добито от чистите райони над полярната окръжност, плодов вкус, висока усвояемост и липса на захар, оцветители и консерванти.  

Открийте най-подходящия EasyFishoil за вашето дете, обогатен с витамин D, витамини от група B и холин, мултивитамини или бетаглюкан.

Включете се в играта и спечелете!
🐟 Какви предизвикателства срещате пред постигането на здравословно и разнообразно хранене за вашето дете? 🐟 Колко и каква риба ядат вашите деца? 🐟 Как им осигурявате достатъчно омега-3? 🐟 Колко важен е вкусът на хранителните добавки за вашите деца?

На 29.04. петима от вас ще получат продукт по избор и алуминиева бутилка за вода!

Моля, запознайте се с Общите условия на играта ТУК.


Последвайте Facebook страницата на EasyFishoil
EasyFishoil в Instagram
# 1
Трудно е да им угодя на вкуса и желанията, искат все нездравословна храна, ако имат избор.Готвя у дома и гледам да е нещо любимо и различно почти всеки ден.
Ядат риба, предпочитат рибите с бяло месо.Не налитат много на риба, но обожават морски дарове.Гледам да ядат поне 2 пъти в месеца риба, което е крайно недостатъчно, но иначе няма да я исках.
Купувам Омега 3 и ги карам да пият, но не са очаровани.
Вкусът е особено важен- искат предимно разтворими таблетки или тип желирани бонбони.Малкият не желае да гълта хапчета.
Виж целия пост
# 2
Основно злоядството и нежеланието да се пробват нови неща е проблемът. Риба трудно се яде, омега-3 осигурявам посредством добавки. Сегашните добавки определено не впечатляват с вкус, та ако може да са по приятни ще е страхотно.
Виж целия пост
# 3
Децата ми за мое съжаление не се хранят особено здравословно и разнообразно и сме в постоянна борба да се опитам да хапнат някой плод или зеленчук.В къщи почти не ядем риба  омега-3 си набавяме от добавки комбинирани витамини.
Виж целия пост
# 4
🐟 Какви предизвикателства срещате пред постигането на здравословно и разнообразно хранене за вашето дете? 🐟 Колко и каква риба ядат вашите деца? 🐟 Как им осигурявате достатъчно омега-3? 🐟 Колко важен е вкусът на хранителните добавки за вашите деца?

Нежеланието и да приема здравословни продукти. Осигурявам нужните витамини с различни хранителни добавки. Вкусът е много важен, защото така може да бъде излъгана, че яде бонбон.
Виж целия пост
# 5
Здравейте! Имам едно дете - ученик, който е в най-активната си възраст и има нужда от енергия. 🐟 Какви предизвикателства срещате пред постигането на здравословно и разнообразно хранене за вашето дете?
Училищната храна. Трудно мога да се преборя с нея, но вкъщи приготвям винаги здравословно меню. Детето ми го обича.
🐟 Колко и каква риба ядат вашите деца? ;
Сьомгата предпочитаме, защото е много лесна за приготвяне и винаги вкусна с гарнитура задушени зеленчуци.

🐟 Как им осигурявате достатъчно омега-3?
С консумация на риба и добавки за деца.

🐟 Колко важен е вкусът на хранителните добавки за вашите деца?
Не мога да преценя.
Виж целия пост
# 6
Хич не налитат на риба моите деца. Могат да ядат само, ако съм я изчистила от кости. Аз ям риба почти всеки ден, но на тях трудно им я пробутвам. Хранителни добавки предпочитат с плодов вкус под формата на желирани бонбони.
Виж целия пост
# 7
Трудно склоняват да пробват нещо ново. Трябват железни нерви, за да ги убедя. С възрастта започнаха да се интересуват все повече от това кое е полезо и кое не, което до известна степен ме улесни. 
Единствената риба, която консумират, е пушена скумрия и сьомга.
Зимата по-често се сещат да пият витамини и добавки. Най-предпочитани са малките по размер дражета и с приятен (сладък) вкус.
Виж целия пост
# 8
🐟 Какви предизвикателства срещате пред постигането на здравословно и разнообразно хранене за вашето дете?
- често се случва да му се хапва готова нездравословна храна

 🐟 Колко и каква риба ядат вашите деца? 🐟
- за мое щастие детето ми обожава риба и често я консумира

Как им осигурявате достатъчно омега-3? 🐟
- старая се да приема повече белтъчини и протеини

Колко важен е вкусът на хранителните добавки за вашите деца?
- определено е важен 😁
Виж целия пост
# 9
Костите затрудняват яденето на риба, иначе обича. Яде риба 1-2 пъти на десетина дни горе-долу. Мерлуза, шаран, скумрия и др.
Пие периодично комбинирани витамини. Вкусът на добавките не му е много важен.
Виж целия пост
# 10
Много предизвикателства. Навсякъде "викат" шоколади, вафли и др. джънк храни.
Рядко детето яде риба. Не съм се замисляла дали достатъчно осигуряваме Омега-3.
Мисля, че вкусът на хранетилните добавки за децата е определящ дали дето ще го поема или не.
Виж целия пост
# 11
🐟 Какви предизвикателства срещате пред постигането на здравословно и разнообразно хранене за вашето дете? - едно малко дете трудно се храни здравословно, намирам баланса с нещата, които обича. Например моите деца често хапват паста - старая се в нея да има всичко, което иначе не биха яли в чист вариант.
🐟 Колко и каква риба ядат вашите деца? - Веднъж седмично, основно сьомга, треска и пастърва.
🐟 Как им осигурявате достатъчно омега-3? - чрез храната и с добавки.
🐟 Колко важен е вкусът на хранителните добавки за вашите деца? - много, както и формата, моите отказват омега 3 под формата на сироп.
Виж целия пост
# 12
Трудно приема нови храни .Храни се еднообразно и не винаги приема витамини и минерали.Купувам допълнително витамини и омега.
Виж целия пост
# 13
🐟 Какви предизвикателства срещате пред постигането на здравословно и разнообразно хранене за вашето дете? 🐟
Не успяваме да осигурим прием на достатъчно разнообразно.
Колко и каква риба ядат вашите деца? 🐟
Старая се поне веднъж седмично да осигурявам.
Как им осигурявате достатъчно омега-3?
Прием на рибни продукти.
🐟 Колко важен е вкусът на хранителните добавки за вашите деца? Много е важен Simple Smile
Виж целия пост
# 14
Предизвикателството е голямо, особенно с дете, което не яде всичко. Старая се да готвя разнообразно като добавям нещата, които иначе не би ги хапнал в нещо, което ще изяде. Разчитам на разнообразната кухня в детската градина. Поне плодове и зеленчуци обича, та там нямам проблем.
Риба готвя през седмица, основно сьомга или пъстърва.
Не мисля, че му осигурявам достатъчно омега 3 и за това залагам на добавки, а вкуса им е винаги предимство и приемане без мрънкане.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия