🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ - КЮБРА/KÜBRA И ДЖЕНТЪЛМЕН🧿ПРОЕКТИ, ПАРТНЬОРИ И ПРИЯТЕЛИ🧿ТЕМА 13

  • 8 011
  • 736
Чаатай Улусой


Роден е на 23 септември 1990 г. в Истанбул, Турция. Баща му е имигрант от България, а майка му е от Босна. Има по-малък брат Аталай.  От ранна възраст тренира активно баскетбол и плуване. След завършване на средно образование е приет в Истанбулския университет, където изучава ландшафтна архитектура във Факултета по горско стопанство. През 2010 г. печели конкурса „Най-добър модел на Турция“ФИЛМОГРАФИЯ
сериали

2011 – 2012  Огледален свят/Adını Feriha Koydum -  Емир Сарафоулу
Пътят на Емир/Emir'in Yolu
2013 – 2015   Кварталът на богатите/Medcezir -  Яман Копер
2016 – 2017  Вътрешен човек/İçerde -  Сарп Йълмаз
2018 – 2020   Защитникът/ Muhafiz  -  Хакан Демир
2021 Йешилчам/Yeşilçam – Семих Атеш
2022 Шивача/Terzi - Пеями
2023 Кюбра/Kübra - Гьокхан
2023 Безмилостен/Gaddar - Дахан

Филми

Анадолски Орли/Anadolu kartallari - Ахмет Онур
Див мед/Delibal - Баръш Аяз
Хартиени Животи/Kağıttan Hayatlar - Мехмет
Джентълмен/Centilmen


Безмилостен/Gaddar


Сериалът "Gaddar" се съсредоточава върху историята на героя Дахан (Чаатай Улусой), който се превръща в брутален убиец след завръщането си от военна служба.Актьорски състав:


Режисьор: Синан Йозтюрк
Сценарист: Хюрер Ебеолуот 19-ти Януари всеки петък по FOX TV
Кюбра/Kübra


В "Kübra" Чаатай Улусой ще изиграе ролята на Gökhan Şahinoğlu.  Той работи усилено в производствен цех, където  го ценят много. Има приятелка и е известен в квартала си като уважаван, верен и зрял млад мъж.
Един ден Гьокхан получава съобщение от потребител на име Kübra, чрез групата за виртуално приятелство, в която редовно участва.  Текстът казва: „Ти си различен“.  Но Гьокхан не разбира съвсем.  В началото той не обръща много внимание.
Въпреки това, тъй като броят на съобщенията нараства, притесненията на Гьокхан нарастват, тъй като Kübra изглежда знае твърде много за него и всички близки до него. "Кюбра" е остро и бързо приключение за човека и машината, ума и съзнанието, вярата и силата от известния писател Afșin Kum.
Така че ще имаме нов герой на име Гьокан.Режисьор: Дурул Тайлан, Ягмур Тайлан
По романа на Афшин Кум
Сценаристи: Рана Маматлиоглу, Бекир Баран Ситки, Мурат Уюркулак
Джентълмен/Centilmen


Режисьор: Онур Билгетай
Сценарист: Дениз Маданоглу

Филмът на Netflix - Джентълмен разказва променящата се житейска история на мъж, който работи като жиголо и се влюбва в младо момиче.
Очаква се филмът да се срещне скоро с публиката.


Шивачът/Terzi


Известния шивач Пеями започва да шие сватбена рокля за годеницата на най-добрия си приятел, но и тримата имат мрачни тайни, които скоро ще преобърнат живота им.

Йешилчам/Yeşilçam


Представя Турция от 60-те години на миналия век. Проследява филмов продуцент, който ще разкаже историята на оцеляването в Йешилчам, докато преживява златния век на турското кино.
Хартиени животи/Kağıttan Hayatlar


Мехмет е човек, който управлява склада за хартиени отпадъци в квартала, той помага на всички нуждаещи се, особено на бездомни деца и тийнейджъри, откакто и той е такъв.

Пазителят/ Muhafiz


Откривайки връзките си с таен древен орден, млад мъж, живеещ в съвременен Истанбул, се впуска в мисия да спаси града от безсмъртен враг.

Вътрешен човек/İçerde


История за двама братя, откъснати един от друг. Сега от противоположните страни на закона братята Сарп и Мерт са изправени един срещу друг, без да знаят за братството си.

Див мед/Delibal


Двама млади хора измислят как да оформят бъдещето си според любовта и/или кариерата. Тогава един от тях се оказва, че трябва да реши дали да живее щастливо с любимата си жена с риск да я нарани или да се жертва за нейната безопасност.
Кварталът на богатите/Medcezir


Яман, който живее в едно от предградията на Истанбул, е арестуван и хвърлен в затвора заедно с брат си Кенан, защото брат му е откраднал кола на бензиностанция. Яман получава шанс за чисто ново начало, когато среща адвокат Селим, който взема Яман в новия си дом.
Огледален свят/Adını Feriha Koydum


Фериха е дъщеря на беден портиер. Тя лъже за самоличността си, когато отива в колеж. Един богат плейбой също започва да се влюбва в нея. Майката на Фериха, Зехра, се опитва да защити дъщеря си от това да съсипе живота й.
Анадолски орли/Anadolu kartallari


Филмът, поръчан за стогодишнината на турските военновъздушни сили, е заснет в сътрудничество с турските военновъздушни сили във военновъздушната база в Коня. По-специално бяха представени някои въздушни сцени.
BEST MEMORY


Стари теми:
РЕПОРТЕРИ: gerryto_2,  nanni_123,  NeZ_9,  jackie,  cvetansk,  Nina_Richi,  Rrronita,  YoanaIv...     ПРЕВОДАЧИ: NeZ_9      Очакваме кандидатури за "Репортери без граници"


Приятно "потапяне" в творчеството и живота на Чаатай Улусой!

Виж целия пост
# 1
Благодаря за новата тема и усърдието,  чудесна се е получила. Heart Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 2
Честита ни нова тема!


Както винаги е прекрасна! Flowers Bouquet
Да си я изпишем в добро здраве и много настроение!
Flowers Four Leaf Clover


Виж целия пост
# 3
Честита ни нова тема!

Нека да пишем, пишем, пишем... само нови, интересни новини, разсъждения и пролетни впечатления.

"Книгата е единственото място, където можете да наблюдавате крехка мисъл, без да я счупите или да срещнете експлозивна идея без страх, че ще избухне в лицето ви. Тя остава едно от малкото райски места, където човешкият ум може да получи едновременно провокация и уединение."
Едуард Морган

Виж целия пост
# 4
Да ни е честита новата тема!
Да си я изпишем с добро настроение и да има много хубави неща за споделяне!
Всеки един от нас знае, че книгите са богатство, магия, начин да се обогатим и съхраним като човешки същества. Посягаме към книгите, когато търсим забавление, бягство, утеха или пък малко усмивки. Те са наши верни другари през целия ни живот!

За нас тези теми и творчеството на Чаатай Улусой също са магия, бягство и забавление! Нека си останат такива! Heart
Виж целия пост
# 5
Здравейте момичета,
Благодаря за Новата тема, прекрасна е,
Нося Ви нещо любимо,  

Много ми харесва Сумие, харесват ми с Чачко,
Започвам все повече да му се радвам, връща се към нормалността, Браво ...пу пу, да не му е уроки 🧿♥️
Виж целия пост
# 6
Въпреки че, често ни ядосват много си обичаме AyDağ, nanni! Heart

Виж целия пост
# 7
Ново от Сюмейе
В последно време, Сюмейето стана хубава!

Виж целия пост
# 8
Честита нова тема и благодаря!

А това е поздрав с нещо мое много любимо


Виж целия пост
# 9
Ох, колко се смях, като го видях това!
Познайте на кои двама ми заприличаха?

Виж целия пост
# 10
След анимираните АйДаг, които отново са в спор,
да донеса и един футболен запалянко, от по-красивите.

Виж целия пост
# 11
Класирането в Сомера

Виж целия пост
# 12
Ще споделя с вас това, което Габи, от Румъния е споделила днес в групата, защото има интересна гледна точка. Малко е дълго, но на мен ми е интересно да чета, това което мислят хората и не ми е досадно.Надявам се и за вас да е така.
Здравейте момичета! Прегръщам ви с любов! Видях епизод 18 преведен снощи в платформата Despre Seriale и бях впечатлен от доброто качество на превода, но също и от предоставената резолюция (ясно видима, HD) Близо сме до края на поредицата Gaddar и всеки от нас е любопитен какво ще се случи с Daghan. Лично за мен тази поредица има различно значение от това, което видях в мрежите, може би този факт се дължи и на начина, по който пиша, или на моето мислене, всъщност няма значение, защото всеки човек е свободен да тълкува книгата , филм и т.н., от своя собствена гледна точка. Gaddar има специално значение за мен и не се фокусира само върху Daghan, а епизод 18 ми даде тази алтернатива като добре установен план на сценариста. Вярно е, от Daghan a лудостта започна и Гадар стана централен герой, който доведе други подобни герои до себе си, така че се умножи и разнообрази. Гадар се превърна в течение, лого, средство за отмъщение за ненаказаните от правосъдието.
Какво ме кара да вярвам в това? Самата история започва да променя естествения си ход от момента, в който Гьоркан, полицаят, който вярва в справедливостта, се съгласява с действията на Дахан... Той казва: Искам да бъда Гадар и да накажа този човек, който малтретира деца. (беше в друг епизод). Гьоркан в крайна сметка сътрудничи на Дахан, убеден, че полицията не винаги и навреме разкрива мръсните дела в обществото, а виновните остават ненаказани поради натиска на мафията върху държавните структури. Едно от изявленията на Рузгяр, чувайки новината, че този, който е застрелял баща му (Коркут), е мъртъв, е това изявление, в което той се чувства ядосан и дори изпитва специално удовлетворение или скрита радост. В този контекст, той обяснява щастието, което изпитват хората, които са отмъстили на своите близки, убити от безсърдечни престъпници. Той чувства, че може да се освободи от омразните мисли, насочени към мъжа, който блъсна приятелката му с колата си, само като убие мъжа, който я е осакатил и я е оставил парализирана в инвалидна количка.
От друга страна, имаме работа с Лейля, това невинно момиче, откъснато сякаш от свят на доброта и наивност, което всички познавахме в началото като пълно с невинна нежност и без петно, но което междувременно се превърна в друг герой на Гадар който започва да се чувства все по-комфортно в собствената си кожа, докато помага за разрешаването на случаи в компанията. Месут също е въвлечен в игрите на Дахан, които той приема безпристрастно и дори му помага да ги изпълни. Преживяването на ролята на лошото ченге убиец достави на Месут истинско удоволствие.За него мисля, че този
герой е тежка пионка, криеща много неща под маската си на човек, който живее на лекарства, за да бъде нормален човек. Надявам се да разберем накрая. Дори майката на Ямур и Дахан вярва, че хората имат право на отмъщение. Най-накрая идеята на Гадар за приемственост се оформя и този герой може да бъде идентифициран на много места по света.
Всъщност турците са уловили тази концепция и все повече сменят дрехите и прическите си в даханския стил. Може би това беше идеята на Гадар, завоалирано признание, че понякога хората поемат юздите на съдбата си в свои ръце, за да отмъстят и да се почувстват облекчени, че грешниците са наказани. Бог ни инструктира да не убиваме, това е много вярно, но в Стария завет се появява 3 пъти и „око за око, зъб за зъб“, известен като закон за взаимност и съответствие. Принципът „око за око“ е част от Закона, който Бог дава на древния Израел чрез Моисей и е цитиран от Исус в Проповедта на планината. (Матей 5:38; Изход 21:24, 25; Второзаконие 19:21) Според този принцип наказанието, наложено на грешника, трябва да бъде съизмеримо с престъплението. Правилото се прилага за вредни действия, извършени умишлено. Според Моисеевия закон всеки, който беше виновен за такова беззаконие, трябваше да бъде наказан, както следва: „Счупване за счупване, око за око, зъб за зъб; същото нараняване, което той причинява на човека, трябва да бъде нанесено и на него"

Исус знаеше, че някои са тълкували погрешно правилото "око за око", ако някой те удари по дясната буза, обърни и другата. (Матей 5:38, 39)
 Нека обърнем внимание на думите, използвани от Исус: „Чухте, че е казано.“ Очевидно той е имал предвид някои религиозни водачи, които са насърчавали отмъщението, направил следното изявление: „ Изглежда, че евреите са използвали този закон [око за око], за да оправдаят своето недоволство и злоупотреби, извършени в дух на отмъщение". Насърчавайки отмъщението, религиозните водачи изопачиха духа на Божия закон. (Марк 7:13). Вместо това Исус подчертал, че божественият Закон се характеризира с любов. Той каза: „Обичайте го по лехова, вашия Бог. Това е най-голямата и първа заповед. Втората, като нея, е:<Să-l iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți> . Целият Закон зависи от тези две заповеди. (Матей 22:37–40) Исус показал, че неговите истински последователи ще се отличават с любов, а не с отмъстителен дух. „Не убивай!
Исус показал, че неговите истински последователи ще се отличават с любов, а не с отмъстителен дух. Ако говорим от правна гледна точка, в една демократична държава виновните се наказват според делата си. Но колко корупция има в целия свят и колко невинни хора не влизат в затвора с фалшиви досиета, а виновните остават ненаказани? Колко тайни служби, за които нищо не се знае,  съществуват? В епизод 18 Mudur беше малко по-ясен за службата, която започна, когато беше млад. Той се позова на факта, че е бил в разузнаването и това ни дава повод за размисъл и анализ. Откакто се ожени и роди дете ( Nilufer), тогава тази услуга работеше правилно.
От моя гледна точка тази услуга се превърна в тази Тайна компания, пълна с платени убийци с нов лидер начело. Той, както се вижда, промени правилата на институцията, привличайки на своя страна мафиоти, политици и различни платени убийци, които изпълняваха мръсните му игри. Тази система за сплашване и манипулиране на тези в Компанията накара хората, които работеха в нея, да се страхуват един от друг и сляпо да изпълняват всички онези заповеди за убийство на хора, които станаха мишени по искане на онези, които вероятно подкрепяха финансово. Всичко, което е възможно е, че в легитимните документи компанията съществува в законна, прозрачна форма, но реалността доказва обратното.
Вярвам, че Дахан и Мюдюр ще въздадат справедливост и ще възстановят реда, премахвайки хаоса. Не виждам Дахан да умира или да бъде наказан за престъпленията си, тъй като те бяха предадени чрез точни заповеди, които той трябваше да изпълни, така че той на свой ред да не бъде убит от други убийци, когато не ги изпълни - и да изпълни мисия. Вярвам, че до края на сериала истинският морален виновник ще бъде наказан (имам предвид ГОЛЕМИЯ ШЕФ) и ще се постави ново ръководство начело на Компанията. В епизод 18 Дахан хвърля зад решетките бащата на момчето, което нарани приятелката на брат му, като казва, че той заема мястото, което заслужава, така че бавно се правят опити за премахване на престъпленията чрез преоценка на справедливостта. Честно казано, виждам Дахан свободен и работещ в променената компания! Изобщо не съдя Лейля, всеки мъж е свободен да обича когото иска, стига да няма принуда един срещу друг. Лейля е герой, който харесвам заради начина, по който обича Дахан. Тя се опитва да го накара да се отпусне,
да бъде щастлив! За съжаление Дахан не изпитва точно същите чувства на любов, но я цени изключително много като приятел.
Що се отнася до връзката на двойката Айдан-Дахан, за която непрекъснато се
говори, за мен това никога не е била тема, върху която съм мислила много, защото Гадар не се занимава с това, а със самия феномен, този синдром, който включваше значителна част от хора, които се чувстват по-добре, когато се опитват да помогнат на хора в беда. Харесвах Айдан от самото начало и все още я харесвам сега, защото знам, че тя обича Дахан, въпреки спорния и, напорист характер.
Тя страда от поведението на Дахан и му отвръща с детски игри, но не прави нищо от злоба,  а само за да привлече вниманието му
към нея. В живота не всичко се случва според строги правила, нито според моя опит или този на другите и всеки се опитва да защити любовта си както намери за добре. Ще бъда много честна в това, което ще разкажа сега, то е строго лично, но е част от моя живот, живот, от който никога не съм се срамувала.
(тук тя разказва лична история, която няма да публикувам, но става дума,че на младини е имала известни проблеми със съпруга си,заради родителите му. Но след като е разбрала, че е бременна е направила компромис да остане с него,при определени условия и не съжалява.)
Затова никога няма да кажа, че трябва да има граници и правила между двама души, които наистина се обичат. И аз няма да давам съвети, защото всеки си живее живота по различен начин, нищо не е вградено в камък.
 Няма да кажа, че Айдан и Дахан също нямат шанс да бъдат заедно.Кавгите и раздялата са непоносимо болезнени и изсмукват енергията ви, но помирението е хиляди пъти по-приятно ( Казвам това за момичетата, които не са преминали през тези възходи и падения на живота). Лично аз не съжалявам за нищо от всичко преживяно досега! Може би със сегашното си съзнание бих променила нещо в живота си, но никога не бих променила съпруга си, с когото изживях в годините на младостта си най-мрачните спорове, но и най-красивите и емоционални помирения! Сега и двамата се успокоихме, остаряхме и се опомнихме...С една дума...пораснахме!
Виж целия пост
# 13
Нези, благодаря за споделеното от Габи!
Прочетох размислите на Габи и много от нещата се препокриват с моите виждания.
Много се радвам, че и други мислят като мен за Лейля...не съм единствена.
И аз ги виждам така нещата около Дахан-Лейля.
Виж целия пост
# 14
Да побързаме с вечерята.., че работа ни чака.ПП. Интересен  коментар на румънката Габи. Нези, благодаря, че го донесе.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия