Препоръки за печка за готвене за лятна кухня

  • 161
  • 8
Здравейте съфорумци!
Много моля ,препоръчайте ми печка за готвене ,тип раховец ,която да има котлони (не желая керамични) и фурна .
Ще я ползваме в лятната кухня ,главно за пържене на риба ,тиквички ,картофки и някоя друга манджичка във фурната Blush
Имам обаче едно изискване - тъй като ми трябваше електрическо котлонче за вилата и си взех такова наскоро от Зора ,хич ,ама хич не съм доволна ! То постоянно включва и изключва,дори на най-високата степен . Направих едни картофени кюфтета - голяма мъка ,то тъкмо нагрее олиото и котлона изключи ,след малко пак включи и тн ..кюфтетата попиха много мазнина ,нищо не стана. Продавачката в зора каза ,цитирам : Ми то тия печки вече от едно време като Раховец ги няма ,сега всички котлони автоматично включват и изключват за безопасност и пестене на енергия ,когато достигнат дадена температура .
Моля Ви в препоръките си ,да препоръчате такава (ако знаете разбира се ) с достатъчно силни котлони ,без тези измислици на 21 век …  щрак щрак Confused
Благодаря предварително на всички отзовали се !

Поздрави и хубав ден!
Виж целия пост
# 1
Две печки Дипломат имаме, едната се ползва почти на открито. Отговаря на изискванията, но са с керамичен плот. Защо не искате да е с такъв? Загряват бързо, чистят се лесно. Не ги ползваме често за пържене, но не са като смотаните единички-котлончета, на които едни картофи не можеш да изпържиш. Купувани са обаче преди години.

Ако толкова не искате, вземете си малка фурна и газов котлон.
Виж целия пост
# 2
Аз за пържене на открито веднага бих се обзавела с газови котлони. Фурната най-добре да си е електрическа Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Може индукционен котлон. Бързичък. Икономичен. Има евтини варианти и се чистят лесно.
Виж целия пост
# 4
Индукционен котлон е много добра идея. Леля ми ползва един такъв за дълго варене и пържене на открито, с едно движение буквално се чисти и загрява много бързо, а е някаква съвсем куча марка.
Виж целия пост
# 5
Здравейте съфорумци!
Много моля ,препоръчайте ми печка за готвене ,тип раховец ,която да има котлони (не желая керамични) и фурна .
Скрит текст:
Ще я ползваме в лятната кухня ,главно за пържене на риба ,тиквички ,картофки и някоя друга манджичка във фурната Blush
Имам обаче едно изискване - тъй като ми трябваше електрическо котлонче за вилата и си взех такова наскоро от Зора ,хич ,ама хич не съм доволна ! То постоянно включва и изключва,дори на най-високата степен . Направих едни картофени кюфтета - голяма мъка ,то тъкмо нагрее олиото и котлона изключи ,след малко пак включи и тн ..кюфтетата попиха много мазнина ,нищо не стана. Продавачката в зора каза ,цитирам : Ми то тия печки вече от едно време като Раховец ги няма ,сега всички котлони автоматично включват и изключват за безопасност и пестене на енергия ,когато достигнат дадена температура .
Моля Ви в препоръките си ,да препоръчате такава (ако знаете разбира се ) с достатъчно силни котлони ,без тези измислици на 21 век …  щрак щрак Confused
Благодаря предварително на всички отзовали се !

Поздрави и хубав ден!
Аз бих си взела ей това комбинирано нещо:
https://www.technopolis.bg/bg/Elektricheski-gotvarski-pechki/Got … FEN--NEW/p/709537

Другият вариант е:
https://www.technopolis.bg/bg/Elektricheski-gotvarski-pechki/Got … FEN--NEW/p/709530
Виж целия пост
# 6
Ние сме на газ. Котлони на ток не съм ползвала от 30 години. Лятото вънка скара и нещо пръжнатко на котлона.
Зимата е за дълбоки манджи и погачи във фурна (нашата е на дърва).
Свекърва ми ползва някаква дипломат фурна. Но и тя е с газов котлон.
Виж целия пост
# 7
Индукционен котлон е много добра идея. Леля ми ползва един такъв за дълго варене и пържене на открито, с едно движение буквално се чисти и загрява много бързо, а е някаква съвсем куча марка.

Благодаря за идеята !
Индукционния и той ли е от тези ,които включват /изключват постоянно или не ?
Сега гледах някои модели ,харесват ми и са сравнително евтини .

Относно газовите ,моят мъж е против - на наш роднина ,гръмна газовата бутилка и по чудо нямаше никой ранен . Половината апартамент обаче се нуждаеше от ремонт . От там се е наплашил и не иска да чува ..
Аз за пържене на открито веднага бих се обзавела с газови котлони. Фурната най-добре да си е електрическа Simple Smile


Две печки Дипломат имаме, едната се ползва почти на открито. Отговаря на изискванията, но са с керамичен плот. Защо не искате да е с такъв? Загряват бързо, чистят се лесно. Не ги ползваме често за пържене, но не са като смотаните единички-котлончета, на които едни картофи не можеш да изпържиш. Купувани са обаче преди години.

Ако толкова не искате, вземете си малка фурна и газов котлон.

Ами защото си мисля ,че всички включват и изключват?
Моят в кухнята е на Бош и дори на последната степен 9- изключва постоянно …
Виж целия пост
# 8
Газовите бутилки са опасни, ако се неглижират и не се поддържат. Именно, защото е на открито, а не вътре, препоръчвам газ. За пържене е незаменима, температурата е постоянна, независима е от тока. Готвиш си и да спре тока. Доста години готвих на газ и много ми липсва сега, когато в новото жилище няма къде да си сложа газова бутилка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия