Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 2

  • 51 929
  • 283
# 15
Запис! Мишелка, да ти е жива и здрава моята любима адашка принчипеса Еми!

Страхотна тортичка си спретнала!
 Hug
Виж целия пост
# 16
Здравейте, кулинарки! Понеже в старата тема никой не ми отговори, а тези въпроси много ме тормозят, пак ще питам.  Rolling Eyes  Когато правите блатове те не се ли надуват повече в средата и по-малко от страни и това не правили после тортата наклонена? Дали трябва такъв блат да се изреже, така че да е равен то всички страни?  newsm78    И когато правите торта на два етажа, непременно ли имате от тези приспособления за торта на два етажа, или може по някакъв начин да се направи с подръчни материали? Какви трябва да са те? Гледам в кулинарните сайтове показват, че може само да се вмъкнат някакви пръчки и те да подпират втория етаж?   и този втори етаж на място ли се сглобява, или първо се сглобява и после само се премества върху другия? А  и друго, вторият етаж фърху подложка ли се слага и каква трябва да е тя. Аз си направих една подложка от картон увит във фолио, върху него наредих втория етаж и полде го покрих с чаршава, след което го сложих отгоре върху тортата, обаче май не се прави така  newsm78
Оф, голяма съм питанка   
Виж целия пост
# 17
Аз нямам приспособления за многоетажни торти. Действам точно, като теб. Приспособявам някакви картончето. Обикновено си купувам по няколко подложки за торта и използвам тях. Изрязвам си подходящи форми и върху тях правя вторият (третият етаж) после ги монтирам върху тортата
Виж целия пост
# 18
Краси, не съм правила торта на етажи, така че нямам отговор на въпросите ти. Що се отнася до надуването - зависи от сместа за блатовете. Някои не се надуват, но при някои наистина се получават неравномерности. Ако е много и не може да се коригира с крема между блатовете, наистина е добре да се изреже и подравни.
Виж целия пост
# 19
Краси, аз също отдавна не съм правила торта на етажи - последно преди 10 години. Тогава още почти нищо не знаех за тортите и нищо не съм слагала, защото не съм и знаела че се слага. Embarassed Знам, че се слагат подпори, но за двуетажна торта, мисля, че няма смисъл - виж за триетажна е необходимо. Но зависи и от крема - ако е по-течен(тип сметанов) и при двуетажна торта бих използвала нещо за подпиране.

За блата - маного е важно, като наливаш тестото във формата, да не го наливаш в средата, но първо по краищата и после със шпатула изравни към средата. Другата причина за неравномерните блатове може да е неражномерната температура във фурната. Затова, забележи дали винаги не е повече надут от една и съща страна. В краен случай изравни след изпичане или както каза Хапка, при пълненето с крема.
Виж целия пост
# 20
Porsha Аз моите трансфери от шоколад съм ги правила върху целуфан и никога не са залепвали.Правила съм и с маслен крем.Най-подходящ за кошницата ми се струва масления крем.Ако искаш го оцвети със какао или кафява боя подходяща за кошницата.Ето един пример на торта която съм правила с маслен крем:

http://foto.arcor-online.net/palb/alben/76/5749976/1280_6661333666646630.jpg
Виж целия пост
# 21
Запис.  Mr. Green
Виж целия пост
# 22
krasykm06  има едни специални прастмасови подпори, изглеждат така :



върху тях се поставя тортена чинияи върху нея втория и евентуално третия етаж ако има, по същият начин, за да изглежда тортата така :

Виж целия пост
# 23
Много благодаря за отговорите, при мен без подпори се получи, обаче малко се сплеска от задната част, може би защото второто етажче беше в края на тортата.   bouquet
Виж целия пост
# 24
 
Момичета страхотни торти сте направили!!! Записвам се в новата темичка  Grinning
Виж целия пост
# 25
МОмичета имам нужда от помощ,защото тьрсачката май не работи.
 Дайте идея за крем за торта-ще я правя с готови блатове,та или трябва да е нещо по-сочно или ще сиропирам допьлнително. Украсата сьм я измислила,ама за крем нищо не ми ражда главата Embarassed
Разчитам на вас  bouquet
Виж целия пост
# 26
Запис
Виж целия пост
# 27
Записвам се и аз разбира се.   bouquet
Виж целия пост
# 28
И аз! Grinning

Swetleto, би ли дала твоята рецепта за маслен крем? Simple Smile
Виж целия пост
# 29
Gushanka крема го преписах от една електронна книга,която си купих наскоро"Сладките тайни на най-добрите френски сладкари"Ето го и кремчето:

Маслен крем(френски класически за украса и пълнежи)

250 гр.масло
120 гр.пудра захар
2 яйца

Разбива се маслото.Прибавя се пудрата захар и се разбива пак.Накрая се добавят яйцата и се доразбива докато добие гланц.За да добие повече гланц може леко да се затопли на водна баня.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия