Много лесен и свеж ябълков сладкиш

  • 17 559
  • 61
Скоро научих тази рецепта от моя приятелка. Споделям я с вас, защото колкото е лесна е и два пъти по-вкусна.

Свеж ябълков сладкиш

Продукти:
1кг. ябълки
1пак. (голям – 270гр)  „Обикновени бисквити” Житен дар
1 заквасена сметана (голяма 500гр.)
Около 500 гр. пудра захар
125гр. кр. масло
3 суп. лъж. какао
3 суп. лъж. прясно мляко (или вода).

Приготвяне:
Бисквитите са натрошават. Ябълките се обелват и настъргват. Смесват се. Към тях се прибавя размекнатото масло (от него предварително се отделя малко парченче за заливката), 8 пълни супени лъжици пудра захар и сметаната. Всичко се омесва добре. Изсипва се в тортена форма.

Шоколадова заливка: На котлона се смесват отделеното масло, 3 суп. лъж. какао, 3 суп. лъж. пудра захар, 3 суп. лъж прясно мляко (вода). Когато сместа стане еднородна е готова. Оставя се леко да се охлади и се залива върху сладкиша.

Това е всичко по приготовлението, остава тортата да престои поне 4-5 часа и е готова за сервиране.

Виж целия пост
# 1
Обичам всичко с ябълки, а това изглежда чудесно и лесно  Hug


Виж целия пост
# 2
Тъкмо експериментирам един ябълков кекс и определено ще пробвам и твоята рецепта, ние също сме големи любители на сладкишите с ябълки.
Виж целия пост
# 3
otzejdate yabalkite nali?
Виж целия пост
# 4
Не разбрах какво става със сметаната? Разбива се и се прибавя към бисквитите и ябълките ли? И ако не греша голямата заквасена сметана е 400гр.  newsm78 
Виж целия пост
# 5
Ще го пробвам задължително.

Благодаря за рецептата
  bouquet

П.п. Майка ми правеше подобен сладкиш ,но не го поливаше с шоколадова заливка, а до колкото си спомням с крем-пудинг
Виж целия пост
# 6
Да, има нещо пропуснато в рецептата, предполагам, че сметаната се разбива с останалата пудра захар и може би се смесва с ябълките и бисквитите newsm78. diddi, поясни, моля! Иначе, изглежда вкусно и ефектно!
Виж целия пост
# 7
Да, има нещо пропуснато в рецептата, предполагам, че сметаната се разбива с останалата пудра захар и може би се смесва с ябълките и бисквитите newsm78. diddi, поясни, моля! Иначе, изглежда вкусно и ефектно!
И  аз моля за уточнение на рецептата.
Виж целия пост
# 8
Извинявам се момичета, наистина съм пропуснала за сметаната. Тя се добавя към бисквитите, ябълките, маслото и захарта.
Коригирах си рецептата.
vikito, не се изцеждат ябълките.
bilqna_69, ами не съм се загледала дали голямата сметана е 400 гр. аз все за 500 си я мисля.
Виж целия пост
# 9
Аз пак да питам  Embarassed - сметаната разбива ли се предварително и защо е останалата пудра захар? 8 +3 с.л. не правят 500гр.  newsm78. Хареса ми сладкиша и затова питам толкова много,извинете ме.
Виж целия пост
# 10

bilqna_69, хич не се притеснявай, че питаш. То като не съм си описала рецетпата читаво, какво друго ти остава освен да питаш  Grinning
Сега отговарям:Не, сметаната не се разбива предварително.
За захарта като вземеш 8 + 3 лъж. пълни, ама с калпак (защото аз обичам да ми е сладичко) са почти 500 гр. Тъй като сладкиша не се пече, може да се опита на вкус преди да се сложи във формата и ако е нужно да се добави още захар.
Виж целия пост
# 11
 Благодаря за бързия отговор!   bouquet
Виж целия пост
# 12
Диди извинявай за въпроса, но искам да попитам дали не потъмняват ябълките в сместа, след като не се пече а и няма желатин. Thinking
Виж целия пост
# 13
Страхотно! Ще се пробва тези дни!  chef  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 14
mimival, не потъмняват ябълките. Виж снимката, тя е от втория и последен ден на сладкиша у нас.
Виж целия пост
# 15
Диди мерси много за бързият отговор.
Виж целия пост
# 16
Звучи и изглежда много добре, копирам си рецептата и ще я пробвам още утре!
Виж целия пост
# 17
Подобно е на ябълковя каприз обаче много ми допада идеята за шок. заливка, тенк ю! Simple Smile
Виж целия пост
# 18
Мммм, супер!!!! Peace  Hug
Виж целия пост
# 19
Непременно ще изпробвам!Щом е и шоколад има - ще се одобри у дома Wink
Виж целия пост
# 20
Супер.Ще се пробва. Hug
Виж целия пост
# 21
Обичам всичко с ябълки, а това изглежда чудесно и лесно  Hug



а аз сладкиши които не се пекат и стават за ядене след 4..5часа Laughing
Виж целия пост
# 22
Обичам всичко с ябълки, а това изглежда чудесно и лесно  Hug



newsm48 smile3523
Виж целия пост
# 23
ще го пробвам, много добре изглежда, само дето трябва да настъргвам ябълките, а така мразя, отиват ми ноктенцата Mr. Green
Виж целия пост
# 24
Сладкишът е много много вкусен! Браво!  Hug
Виж целия пост
# 25
ще го пробвам, много добре изглежда, само дето трябва да настъргвам ябълките, а така мразя, отиват ми ноктенцата Mr. Green
Можеш да ги пуснеш в блендера или каквото там подобно имаш.
Виж целия пост
# 26
Ето и подобен сладкиш
Виж целия пост
# 27
Обичам всичко с ябълки, а това изглежда чудесно и лесно  Hug



а аз сладкиши които не се пекат и стават за ядене след 4..5часа Laughing
И аз много обичам лесните и бързо ставащи рецепти ! Hug
Виж целия пост
# 28
ще го пробвам, много добре изглежда, само дето трябва да настъргвам ябълките, а така мразя, отиват ми ноктенцата Mr. Green
Можеш да ги пуснеш в блендера или каквото там подобно имаш.
Peace да така ще направя другия път ама кой да се сети Mr. Green сега мъжа ми го отнесе нали няма маникюр Joy
стана супер свеж десерт Peace
Виж целия пост
# 29
Е това няма как да не се пробва:)

Въпреки че и мен ми е досадна цялата работа около ябълките, десертите с ябълки като цяло са страхотни:)
Виж целия пост
# 30
Направих тортата за РД на мъжлето. Стана страшно вкусна и през 2-3 дена ме пита кога пак ще я правя Mr. Green
Виж целия пост
# 31
Това ще го пробвам. Подобни лесни и бързи рецепти много обичам. Laughing
Виж целия пост
# 32
Изглежда чудесен този сладкиш!
А дали ще стане с чаени бисквити? newsm78
Виж целия пост
# 33
 Току що  го  направих за втори път, мъжа ми е по леките десерти и много му хареса. Този път не сложих масло, чакам да се прибере и да си каже мнението.
Виж целия пост
# 34
sladur4e*2, искам да си хапнаааа, малко от крайчето  Wink
Виж целия пост
# 35
 Да се отчета: все пак сладкиша има нужда от малко масло.
 tilieva, чета, че не си на диета, така че ще ти донеса в парка, но сладкиша на авторката изглежда по-хубав.
Виж целия пост
# 36
sladur4e*2, да не забравиш! Ще чакам!  Hug
Виж целия пост
# 37
И моят не стана толкова красив, но пък така ни хареса на вкус, че тия дни ще го спретна в пълната му прелест. Grinning А тая вечер, понеже много ни се ядеше сладко и се чудех какво набързо да направя, естествено, че форумът пак ми помогна - оказа се, че имам малко ябълки, малко масло, останали бисквити и другите продукти. Направих половин доза в йенска тенджерка, защото формата се оказа голяма. Сложих и орехи и сега, късно не късно - ядем сладкиш по 23 часа.  Embarassed Много свеж и лек! diddi bouquet  bouquet  bouquet  за сполучливата рецепта!
Виж целия пост
# 38
О, ако знаете как се радвам, че сладкиша ви харесва  Grinning Аз също честичко го правя у нас. Мисля като се появят ягодките пролета да пробвам и с тах как ще се получи. До тогава - ябълки  Grinning
Виж целия пост
# 39
Страхотен е! newsm10
Виж целия пост
# 40
Е, тоя път се получи по-добре. Grinning Външния вид, иначе си е същия лек, вкусен и свеж сладкиш.  diddi ,   bouquet за бързата и вкусна рецепта! Както взех да го правя през ден............
 
Виж целия пост
# 41
О, labrex, сташен си го докара на вид сладкиша  bouquet! На нас ни се прецака хладилника, чакам майстора след обед да го оправи и веднага ще мушна вътре пак една тавичка от него.
Виж целия пост
# 42
О, labrex, сташен си го докара на вид сладкиша  bouquet! На нас ни се прецака хладилника, чакам майстора след обед да го оправи и веднага ще мушна вътре пак една тавичка от него.

Благодаря! Друго си е да те похвали майстора! Grinning Наистина се постарах да изглежда добре, защото сладкиша си заслужава. Много фин и лек вкус има. Ще си остане от редовните и често правени от мен десерти.  bouquet
Виж целия пост
# 43
Днес искам да направя сладкиша, но имам питане: 500 гр. пудра захар не е ли много.
Благодаря.
Виж целия пост
# 44
Здравей goldenova, в първия пост съм писала, че при смесването на продуктите се слагат 8 пълни супени лъжици захар и още 3 в сместа за заливката. Реално това е по-малко то 500 гр. захар, но ако се притеснваш, че ще стане много сладко, в което се съмнявам, може да сложиш по-малко в началото, да опиташ как е на вкус и ако прецениш да добавиш още.
Да ви е сладко!
Виж целия пост
# 45
Много благодаря.
Ами като съм чела и недочела  Embarassed.
Виж целия пост
# 46
и аз се ентусиазирах да го пробвам, но с този шоколад.... някои хора са на диета все пак  Mr. Green но на тези, които са в норма да им е сладко  Blush
Виж целия пост
# 47
Направих го. Страхотен е   bouquet!!!
Виж целия пост
# 48
Направих го преди малко, вкусно и лесно   bouquet

Виж целия пост
# 49
Непременно ще го пробвам!
Виж целия пост
# 50
Охххх,разкош разкош! Направих го току що,сега си почива в хладилника.Предчувствам че ще си оближа пръстите!

 За следващият път мисля по-малко захар да сложа,малко мюсли и ядки...да видим какво ще излезе,искам да е като варияция на мюсли тортата на сладка хапка.
 
 А мислите ли ,че с ягоди ще се получи? Обожавам ягоди със сметана Rolling Eyes
 И още нещо за глазурата да питам...на мен от така даденото количество,глазурата ми покри едно мааалко петно в/у сладкиша, та я правих на два пъти още  Simple Smile Аз ли бъркам нещо,на дебело ли мажа...иди разбери  Crazy
  Голямо благодарско за рецептата,като стегне ще напиша отзиви .
Виж целия пост
# 51
Мисля, че и с ягоди ще се получи.
Аз лично мисля да пробвам.
Виж целия пост
# 52
Сложих допълнително мюсли, орехи, пакетче инстантни овесени ядки с кленов сироп Heart Eyes, ... и кисело мляко вместо сметана  Embarassed Laughing, толкова вкусно нещо стана, щях да го изям на смес преди да е отишло във формата   #Crazy Simple Smile ... На сутринта ще го залея и украся с плодове ...
Виж целия пост
# 53
Страшна рецепта  Peace А като ви гледам картинките малеййй   bouquet
Виж целия пост
# 54
на външен вид и аз го докарах,вкусно е,но иначе....това си е чиста каша от настъргани ябълки,сметана и бисквити.Явно всички,които сте го правили сте добавяли по нещо от себе си,напр.повече бисквити.Този сладкиш е твърде далече от "Ябълков каприз" на Морена или "Торта с мюсли" на Сладка хапка.Мократа част в тази рецепта е доста повече от сухата ,и ,затова,мисля че са необходими повече  бисквити.Аз сложих 500гр и пак е каша след 6ч стоене в хладилника.Не зная вие как мерите продуктите ,описани в рецептите,но тук имаме 1кг сурови ябълки(след обелването и настъргването приемаме ,че остават 800гр),около 300-400гр пудра захар(пак мокър продукт), 400гр сметана и около100гр масло.Как го съчетахте с  тия 270 гр бисквити не знам...Остава ми предположението,че точно такава каша е трябвало да се получи...А аз очаквах вкус като на Ябълковия каприз или нещо подобно...и затова съм много разочарована от резултата(не ,че няма да го изядем Simple Smile)...
Виж целия пост
# 55
Права си, почти нищо не мерих особено, водих се по интуиция Simple Smile. Ябълките ми бяха 2 големи, най-много 300-400 гр. настъргани да са били. Захар изобщо не сложих, бисквитите ми бяха 2 вида, едните много сладки, абълките също бяха много сладки и водни. Накрая прецених консистенцията и добавих още мюсли Simple Smile. Ето резултата, жалко че не снимах и парчетата, изчезнаха за 5 минути, но си бяха стегнати, пазеха форма ...
Направих го за рожденния ден на мъжа ми, който после се сърдеше че съм дала на гостите  ShockedLaughing, утре пак ще трябва да правя ...

Виж целия пост
# 56
И аз сложих по-малко ябълки + канела и стафиди  Flutter
Виж целия пост
# 57
на външен вид и аз го докарах,вкусно е,но иначе....това си е чиста каша от настъргани ябълки,сметана и бисквити...............

Аз го правих по рецептата и изобщо не приличаше на каша. Режеха се парчета, като от торта. Идея си нямам защо ти е станало на каша...... newsm78.  Иначе може да се добавят и орехи, и стафиди и някакъв друг аромат според вкуса.

eli_c , много апетитно изглежда твоят сладкиш. Прав е мъжът ти, и аз бих го искала само за себе си............ Embarassed
Виж целия пост
# 58
и аз го правех по рецептата два пъти и не съм имала проблем newsm78
Виж целия пост
# 59
Направих сладкиша.Мерси,изядохме го вече! Grinning
Виж целия пост
# 60
Сладкиша е номер 1!!!!Много е лесен и вече съм се пристарстила! Правя го през ден!!!
Виж целия пост
# 61
И аз го правих и наистина стана чудесен Simple SmileБлагодаря за бързата рецепта Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия