Deutschland kocht ( Немска кухня)

  • 57 929
  • 193
# 165
Рапс не съм виждала....


Няма начин да не си виждала, жълтите полета се набиват на очи, а жълтия прах от него на пролет, който посипва всичко- вън и вътре - направо няма как да се пропусне Wink. Ето тук да го разгледаш отблизо
Виж целия пост
# 166
Еврикааа, отрих рапицата  Embarassed
да, Биба, права си, виждала сам и дори съм ги брала като малка.

линк на Биба в български вариант
Виж целия пост
# 167

някой може ли да ми каже еквивалент на Quark i Schmand ? Т.е. какво бих мoгла да иzполzвам при български условия?


Николета, питай Сердика за еквивалент на quarka, тя скоро каза, че е намерила в БГ...

днес смятам да се опитам да направя онези гъби със сметанов сос, дето ги има на всеки Fest.   chef
Виж целия пост
# 168

днес смятам да се опитам да направя онези гъби със сметанов сос, дето ги има на всеки Fest.   chef

Пусни снимка, ако не сте ги ве4е иzяли
Виж целия пост
# 169

Пусни снимка, ако не сте ги ве4е иzяли

aмии хапнахме, ама останаха, съжалявам, но са в тенджерата  Blush

ето ги

ядахме ги с Kräuterbaguette, аз ги харесвам, но от тези по Fest-овете ме боли после стомах и си ги правя в нас  Peace
Виж целия пост
# 170
Йегерсосе ли е това? Има ги на всеки неделен обяд, не само на фест.
Приготвя се много лесно - гъбите от буркана /предлагам на летече/ се отцеждат мятат се в тигана с маслото, поливаш със сметаната. И мяташ някакъв гевюрц. После консумираш върху всякакъв шницел задължително със шпецле или кльосе. Накрая се чудиш защо си надебелял
Виж целия пост
# 171
Йегерсосе ли е това? Има ги на всеки неделен обяд, не само на фест.
Приготвя се много лесно - гъбите от буркана /предлагам на летече/ се отцеждат мятат се в тигана с маслото, поливаш със сметаната. И мяташ някакъв гевюрц. После консумираш върху всякакъв шницел задължително със шпецле или кльосе. Накрая се чудиш защо си надебелял

Риен, Ася има предвид онези гъби, които ги правят в едни голееееми, кръгли тави и се хапват само те с биричка(може и с хляб), но без шницел Wink
Асе, само дето ги видях на снимката сигурно качих едно кило Wink Laughing Много блажничко изглежда, няма ли някоя по-диетична рецепта? Hug
Виж целия пост
# 172
Риен, обиди ме  Crossing Arms нито ям гъби от буркан, нито шницел, хеле гевюрц фертиг мишунг  Naughty, за тютхен да не чувам...

Биба е напълно права!!! точно за тез гъбки думам. Sunglasses
та Бибе, не е толкова страшно. аз мазно не ям често, ама сега захладня и хапвам по-блажко...

та слагам шманд, но доливам и прясно мляко, ако правя 50:50 шманд и прясно мляко до добавям и малко нишесте, да се сгъсти.

за подправки: Thymian (все забравям какво е на бг), Kräuter de Provance, малко розмарин и накрая малко индийско орехче. става супер  Peace
Виж целия пост
# 173
Поднасям извинения,не съм те засегнала с намерение. Аз само споделям впечатления от това, което свекървата нарича "Кухня"
Тези гъби нямам идея какви са
Виж целия пост
# 174
Аз само споделям впечатления от това, което свекървата нарича "Кухня"
Тези гъби нямам идея какви са

явно и твоята готви колкото моята...  hahaha
аз от 1 година като й ида на гости ям разварени картофи със сол.  Shocked
понякога и салата.  Wink

за сметка на това ме тъпче с мазни и несладки сладкиши. не че ги ям де... Sick

тези гъби дето сам ги снимала ги има на всеки Fest или Weihnachtsmarkt. продават ги в тарелка с Brötchen. не е сос, поне при нас се яде като отделно ястие.
прави се или с Schmand, или Creme fraiche, понякога слагат чесън или Schnittlauch.
аз нямах дребни гъби и ги рязах, но по принцип се слагат цели дребни печурки.

Jägersoße мисля, че е по-тъмен, или се лъжа... newsm78
Виж целия пост
# 175
Ася, всусни иzглеждат.  Аz отдавана съм те приzнала теб.  PeaceИ аz така ги приготвям с Шманд и раzреждам с прясно мляко, но освен сол и 4ер пипер друог не им слагам.  Ще пробвам с тйуман.
По наШия край  по Fest или Weihnachtsmarkt ги пиготвят само пържени с лук, мисля, 4е не слгат сметанка.

Виж целия пост
# 176
Ася, всусни иzглеждат. 


мерси.

днес си купих Belugalinsen. надявам се ВЕ да имам време и да направя нещо, ако е успешно ще пусна рецептата.  Peace

иначе Mittelhessenküche  е ужасна  Sick, с дни мога да се оплаквам какви гадости ядат. опитвам се да ги ограмотя малко, ама не е толкова лесно!  ooooh!
Виж целия пост
# 177
За любителите на мака:

Кухен с мак и кайсии (немска рецепта)
Продукти за тестото:
100 гр. извара;
    2 с.л. прясно мляко;
    4 с.л. растителна мазнина;
    2 жълтъка;
  50 гр. захар;
250 гр. брашно;
    2 ч.л. бакпулвер.

Продукти за пълнежа:
500 гр. кайсии или плодовете от един/два компота (изцедени);
    2 белтъка; 50 гр. захар;
200 гр. мак.

Продукти за ронливото тесто:
100 гр. брашно;
100 гр. масло;
150 гр. захар;
  50 гр. мак.

Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците със захарта, прибавяме млякото, мазнината и изварата. Смесваме брашното с бакпулвера и омесваме тестото. Оставяме да почине.

Ако са пресни кайсиите ги измиваме, почистваме от костилките и нарязваме на четвъртинки, а ако са от компот ги оставяме добре да се отцедят. Разбиваме белтъците на сняг, добавяме захарта и продължаваме да бъркаме. Добавяме мака и кайсиите.

Стопяваме маслото, смесваме брашното, мака и захарта и омесваме добре. Става ронливо тесто.

Загряваме фурната до 180°С. Намасляваме тава (или форма за печене) с диаметър 26 см. Разточваме кора с по-голям диаметър от тавата, така че да се образува ръб 3 см. Изсипваме мака с кайсиите и белтъка, а отгоре като трохи поръсваме ронливото тесто.
Печем на средната скара на фурната около 45 - 50 мин. Оставяме да изстине.
Приятен апетит!



 


 
Виж целия пост
# 178

Съседката прави супер цвечкенкухен, даде ми рецепта, но аз нали съм супер прибрана , я изгубих... Sick

Риен
, аз съм пускала една...някъде по-напред е или погледни в любимите ми рецепти...
Виж целия пост
# 179

[/quote]
аз искам това да направя...

в момент на чуденка сам как да го направя...  newsm78
иначе само пандишпан му се пече...  Simple Smile
[/quote]

 Ooo, това неЩо е много иzдокарано, аz я двам по_джаста праста. Ако само пандиШпана се пе4е, то другото готови кремове ли са? И в кави форми4ки?  Аха, или тиЩе го правиШ в една голяма форма?

За прасковите _ от буркан. Но като нямаШ, не е беда, все някаде и някога Ще иzляzат такива раzепти.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия