Великденски яйца и козунаци

  • 64 360
  • 526
# 300
 smile3501Браво Джема страхотна си !!! newsm10
Виж целия пост
# 301
 smile3501Браво ина теб tbekiarova също си се представила добре !!! newsm10
Виж целия пост
# 302
Благодаря, много ценя поздравления /особено от хора в тази тема  Laughing/
Виж целия пост
# 303
Бях обещала, ако мина през Бурлекс-Варна да докладвам дали има писалки. Едва вчера имах път през магазина на кръстовището на лятно кино Тракия. Имаше такива комплекти, може би около 10 кутии. Цената е 2,99 лв.
Джемма, дано не е късно за теб  Simple Smile
Виж целия пост
# 304
Благодаря ви момичета, яз всъщност нищо не съм направила- само го сплетох. Машината го омеси, фурната го изпече. hahaha Когато месих на ръка преди години бая се измарях до вечерта с козунаците, а сега - нищо и никаква работа. Да живее добрата техника.  bouquet

jaklins, обикновено рядко ползвам мас, н отози път сложих наполовина олио и мас, понеже ми се намираше в хладилника. Иначе правя с масло и олио наполовина.

Тане, мерси много. Вчера тъкмо си купих писалка и сега се чудя ще мога ли изобщо да ги докарам, че нещо ми се видя пипкава тая работа с оцелването на температурата на восъка. Твоята зарова е течала може би, трябва да изчакаш да поизстине, но не и да замръзне. Абе направо ми се вижда много сложно. Но ще опитам, закакво си я купих.

pina, някъде из темите четох , че споменаваш като че ли си учила нещо свързано със сладкарство. Какво си завършила? И аз имам кетап за хлбопроизводство и сладкарство.  bouquet
Виж целия пост
# 305
Джемма,колежки сме!  bouquetТехнология на хляб,хлебни и сладкарски изделия учих 4 годни в Тох-а във Варна!Като ученичка бях много запалена и всеки ден месех,печах и т.н.После се поуморих и спрях,сега този форум ме връща в добрите стари времена!  chef
Сладкарството съм го работила 3,5 години,а хлебарството ми е само теоретично и практиката от уилище и в къщи!

Хоби ми е,но вече никога не искам да го работя професионално! ooooh!
Виж целия пост
# 306
Оф, Джемма, как ли не пробвах миналата година, наистина се иска опит, не е лесно.....а и самата писалка не ми беше особено удобна, плюс това не мога да рисувам.......Нищо, ще си стои в шкафа. Сега съм намилсила друга технлология, утре ще действам, да видим. Simple Smile

Ти от Бурлекс ли я купи? Защото в Пикадили пак не я видях....или не мога да гледам ли?!
Виж целия пост
# 307
Джемма, Наталина, Зори, Pina, Фукла,
Страхотни сте -   chef  bouquet
Бъдете доволни и удовлетворени, че вашите знания и умения радват много домове. newsm53




Виж целия пост
# 308
Здравейте,
искам да облепя великденските яйца с мъниста, картинки и т.н. Чудя се какво течно лепило да използвам. Може ли някой да ми даде идея, ако сте правили подобно нещо? Естествено мога да използвам С-200, но после яйцата няма да стават за ядене, защото е много отровно и може да проникне през черупката.
Виж целия пост
# 309
Намерих си хубава рецепта за козунак, обаче точно в нея не са написали две неща, които не са ми ясни - как да го пека? На колко градуса и колко време? Какво е правилото за печене на козунаци? Може ли да направя един голям (брашното е 2КГ) или трябва да го деля на няколко? И ако ги деля няма ли да превтасат?  Thinking Ох, много върпоси, надявам се някой да помогне  Praynig
А, и още, той е с пълнеж със стафиди, орехи и мармалад. Обаче не ми е ясно къде и как да сложа пълнежа?  Embarassed
Виж целия пост
# 310
Здравейте,
искам да облепя великденските яйца с мъниста, картинки и т.н. Чудя се какво течно лепило да използвам. Може ли някой да ми даде идея, ако сте правили подобно нещо? Естествено мога да използвам С-200, но после яйцата няма да стават за ядене, защото е много отровно и може да проникне през черупката.

Лилита, аз бих ползвала карамел(но още преди да покафенее) или белтъчна глазура. При първото проблема е, че е трудно да го задържиш в течно състояние - знаеш, карамела трвърдне моментално. Може би да го държиш в много топла вода. При белтъчната глазура, проблема е, че не е безцветна, а бяла и ще се вижда.

За пръв път чувам, че С 200 е толкова отровно. Тук, напротив го дават като едно от най-малко токсичните лепила. Дори на опаковката е написано, че по-големи количества(защото го продават в туби по 250г) от лепилото могат да се ликвидират, като се отмият с повече вода до канализацията.  Ако имаш повече информация, напиши моля те!

Цитат на: ddoychinova
Джемма, Наталина, Зори, Pina, Фукла,
Страхотни сте -    
Бъдете доволни и удовлетворени, че вашите знания и умения радват много домове.

Благодаря за хубавите думи!   bouquet За съжаление тази година се очертава да се предствя доста слабо. Embarassed
Сигурна съм , обаче, че вие момичета ще покажете много красоти!

Виж целия пост
# 311
Блонди,печенето зависи от големината.Примерно ако са кифли или други дребни козуначета на около 200-220градуса.Ако е голям козунак на 180-160 градуса.Ако направиш един цял козунак от 2кг брашно #Crazy,трябва да имаш голям съд и да го печеш на не повече от 150 градуса.Никога не съм пекла толкова голямо - питка или козунак и нямам практически опит с това.
Много важно - ако ти е вентилаторна фурната - на по-ниски градуси печи!Най-добре е да се понатрупа опит,всичко е много относително,когато само се говори. Peace
А,за времето - печи го до зачервяване и пробвай с клечка по някое време.За голям козунак си трябва час,а ако е от 2кг брашно,ще ти трябва и час и половина...,може би!
Ако разделиш дозата на 2 или на 3,не виждам причина да превтаса...,ааааа ти имаш предвид да ги печеш едно след друго,може би,да се изчакват - е,тогава ще превтаса и още как.Освен да слагаш тестото в хладилника да чака да се пече предната част. ThinkingАз такива рокади не бих се хващала да правя,че и на празника да не останем без козунак! Mr. Green
Пълнежа - освен да точиш и да мажеш с мармалад и да навиваш на руло,друго не ми хрумва.Може рулото,като е по-голямо,после да го завиеш на охлюв в тавата,хубаво ще стане.
После непременно да кажеш какво е станало!Ако имаш възможност пробвай се по-раничко,да не ти е сефте в събота!
Успех!   bouquet

П.С. сетих се да добавя,че ще ти излезе душата от месене с такова голямо тесто,че не може и да се сложи в машина!
Виж целия пост
# 312
Много ти благодаря.    bouquet  Да, с вентилатор съм. В книгата са написали - разделяте тестото на парчета и във козунак слагате плънка. Ама как я слагаме  newsm78 Да, явно като руло ще е. Може да разделя дозата наполовина. Понеже мога да пека две тави, обаче ако бухнат много ще опрат горе, уф, да му се не види. А, не ми се месят два пъти козунаци  Crazy Дано стане.
Виж целия пост
# 313
Здравей Блонди!

По-добре намали дозата на половина, особенно ако не си правила козунаци до сега. В никакъв случай не печи цялото тесто наведнъж - много е! Ако все пак решиш да правиш цялата доза, поне раздели тестото на два козунака. Едната част остави на топло да втаса, а другата, остави по-далеч от топлото(но не на студено) - така ще втаса по-бавно. Така може да опечеш единият козунак, а по-късно другия. Говоря за разделяне на тестото след втасване, но преди да го сплетеш и сложиш в съда за печене. Защото и след заплитане е добре да се остави да втаса още поне 30 мин.
Виж целия пост
# 314
Джемма,колежки сме!  bouquetТехнология на хляб,хлебни и сладкарски изделия учих 4 годни в Тох-а във Варна!Като ученичка бях много запалена и всеки ден месех,печах и т.н.После се поуморих и спрях,сега този форум ме връща в добрите стари времена!  chef
Сладкарството съм го работила 3,5 години,а хлебарството ми е само теоретично и практиката от уилище и в къщи!

Хоби ми е,но вече никога не искам да го работя професионално! ooooh!

И аз същото, но в Балчик. Laughing А професионално и аз - никога не съм искала да работя. Само вкъщи, то ми е напълно достатъчно. Иначе ще ми изчезне тръпкатаи няма да мис е прави у дома. Всъщност работих донякъде професионално- преподавах на ученици, та там практикувахме. Laughing
Извинявам се за офф-а.

Блонди, можеш да направиш 3 тънки рула с мармалад и тях да сплетеш на плитка, така хем ще е плетен, хен ще е с плънка. Peace Сега ще ти пусна снимка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия