като за пръв опит хи4 не е зле , не се притеснявай
сега на въпросите:
1. кажи какви пропорции използва, според мен захарта ти е била малко, на мен винаги ми глътва пове4е от написаното. само веднъж ми сее слу4вало дами лепне независимо от огромното коли4ество захар и тогава го отдадох на маслото. 1 пакет4е нишесте е огромно коли4ество според мен(за 1 доза от 60/30/60+500г захар горе долу, на мен ми отива около 1-2 сл. + 1-2 за то4енето )
2. те4ните цапат същу толкова, но плюсът им е , 4е в тестото не остават зрънца и цветът е равномерен с по-кратко месене,
3.тестото поседява в хладилника, колкото да стегне малко, аз понякога въобще не го слагам ако го меся веднага, но е много важно преди да се замеси с пудрата захара да е добре изстинало.
4. тестото ти бие на брашно и поради нишестето, което е доста, и поради това , 4е ти е доста дебело покритието, както виждам от снимката. не се приетеснявай оба4е , по принцип малко хора го ядат, все пак то 4ак "накъртва от сладост". 4аршафът има предимно естети4ни, а не вкусови ка4ества
5. разто4вам или през 2 пласта найлон за по тънко, по-гладко и по-лесно, или на маса поръсена с нишесте и пурда захар и с то4илка напудрена в същата смес. важното е то4илката да е гладка, за да не задира.