Супер закуска с мюсли - Гранола

  • 6 053
  • 26
# 15
Меда ме притеснява, защото не е хубаво да е топлинно обработен.
Олиото, защото избягвам да смесвам растителни и животински мазнини.
Виж целия пост
# 16
A, newsm78,това за меда....в смисъл ,че му се губят полезните качества или нещо друго?Я,кажи,изпуснала съм,май?
Виж целия пост
# 17
 Пчелният мед при топлинна обработка става токсичен.Дори не е препоръчително да се слага в горещ чай или кафе,хубаво е да се изчака за да се поохлади напитката.
Виж целия пост
# 18
Овесените ядки от обикновените или от фините трябва да са.

(съжалявам, но идея нямам какво продават в Кауфланд, за да се ориентирам по това  Grinning Просто тук няма Кауфланд, инак щях да ида да си взема оттам.)
Виж целия пост
# 19
Здравейте, Simple Smile
Maktub, за какви животински мазнини става дума?

А иначе ако наистина предпочитате захар може да подсладите и със захар, все пак ние не използваме почти никаква захар вкъщи защото е много вредна.  Меда притежава стерилизиращи качества и незнам над каква точно температура се променя ако се променя при някаква.  Може да намалим градусите на фурната и да експериментираме заедно! Wink

Надявам се да успея да приспособя тази страхотна закуска към всички изисквания, за да може да опитате и вие  Hug, но ако наистина сте на вълна здравословно хранене мога да ви дам рецепта за съвсем по-различен вариант на сутрешна закуска изцяло с жива храна (без никаква температурна обработка) защото по последни изследвания единствено необработената храна дава енергия на организма.

Приятно готвене и благодаря за всички коментари! Simple Smile

Убедена съм, че дори и с мед (захар) и растителна мазнина (масло), готовата закуска ще бъде мноооого по-здравословна от оцветителите, транс-мазнините, изкуствените подсладители и аромати които убиват невроните.

Виж целия пост
# 20
Овесените ядки от обикновените или от фините трябва да са.

(съжалявам, но идея нямам какво продават в Кауфланд, за да се ориентирам по това  Grinning Просто тук няма Кауфланд, инак щях да ида да си взема оттам.)
От най-обикновените продават в Кауфланд, обаче със всякакви става!
Виж целия пост
# 21
Идеята за домашна Гранола много ми допадна, затова потърсих и други варианти за приготвянето й.
Ето едно предложение от един от най-добрите сладкарски сайтове в нета: http://joyofbaking.com/breakfast/HomemadeGranola.html

Мисля да пробвам тия дни и ще докладвам за резултата. В тази рецепта количеството на меда и олиото е по-малко.
Виж целия пост
# 22
Момичета само на мен ли ми се получава различно гранола?
 Rolling EyesСпазих пропорциите, но първо не е достатъчно сладко, второ е много мазно и трето накрая пише, че се чупи на по- едри парчета, а при мен такава опция няма, тъй като въобще не се слепиха. Ядките си останаха "насипни" newsm78
Виж целия пост
# 23
Аз правих гранолата по рецептата на Joyofbaking, заради намалените количества на мазнината и меда. Оказа се, че меда у нас е на привършване и се събраха едва две супени лъжици. Естествено, не се получи слепването, за което пише Бонбонеса, но пък на сладост на мен ми беше идеално. Не беше мазно никак.

Ето снимка на крайния резултат:

Виж целия пост
# 24
На вид изглежда долу- горе така (без допълнителните плодове Wink). Но си го представях като начупено блокче Корни например...нещо такова Rolling Eyes
Виж целия пост
# 25
Ааааааа, чак като Корни не съм си го представяла, но ако бях сложила повечко мед, щеше да върже някоя и друга бучка. А моето седи съвсем насипно. 

Между другото, кокосът в тази рецепта се връзва идеално. А допълнителния плод е половин банан, нарязан върху киселото мляко. Аз други плодове сутрин не мога да приемам.
Виж целия пост
# 26
Ааааааа, чак като Корни не съм си го представяла, но ако бях сложила повечко мед, щеше да върже някоя и друга бучка. А моето седи съвсем насипно. 

Между другото, кокосът в тази рецепта се връзва идеално. А допълнителния плод е половин банан, нарязан върху киселото мляко. Аз други плодове сутрин не мога да приемам.
И моето е изцяло насипно. Мисля че би се вързало с чист корнфлейкс - само малко за цвят Wink
За съжаление преди време преядох с кокос и от тогава не мога да го гледам., но бих пробвала със сушени ягоди Blush
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия