Зехтин срещу студено пресовано олио

  • 1 454
  • 3
Скоро мой познат лекар е бил на курс по диетология. На неговия въпрос с какво студено пресованото слънчогледово олио е по-лошо от зехтина, лекторът е отговорил: "Единствено с рекламата, по качества е сходно". Цената на литър мисля е към 2-3 лева. Питам се тогава защо налитаме на зехтина, наистина ли е само заради рекламата? newsm78
Вашите коментари?
Виж целия пост
# 1
Скоро мой познат лекар е бил на курс по диетология. На неговия въпрос с какво студено пресованото слънчогледово олио е по-лошо от зехтина, лекторът е отговорил: "Единствено с рекламата, по качества е сходно". Цената на литър мисля е към 2-3 лева. Питам се тогава защо налитаме на зехтина, наистина ли е само заради рекламата? newsm78
Вашите коментари?

eднакви са. разликата е, че при загряване за пържене, студено пресованото олио при по-ниска температура започва да отделя свободни радикали в сравнение със зехтина. иначе за салата - няма разлика.
Виж целия пост
# 2
Я кажете на кои фирми купувате такова олио ? Аз съм виждала едно на някаква измислена българска фирма - никак не ми вдъхва доверие .
Виж целия пост
# 3
Даже в олиото има повече полиненаситени мастни киселини  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия