За любителите на червено цвекло една гръцка рецепта.
Измиват се много добре 4-5 средни глави червено цвекло. Варят се в подсолена вода около 10мин. Изваждат се, обелват се и се нарязват на средни кубчета. Слагат се в купа и се заливат с оцет / да ги покрие /. Седят повече от 1 час, в зависимост колко кисели се искат. След това сокът се изцежда и парчетата се подсушават добре. В това време се прави желе- само от червени череши, по стандартния начин.
Arrow да поясня: това желе е на Йотис, виждала съм го и тук по магазините.
Оставя се за малко в хладилника, докато стане полуготово. След това се прибавят кубчетата от цвеклото и по желание чесън на пюре / количеството му е също по желание / и магданоз накълцан. Всичко се омесва и се изсипва във форма- примерно в такава за кекс с дупка, за пълното му втвърдяване. При сервиране се обръща в подходяща чиния и се украсява с твърдо сварени яйца, майонеза, малко царевица магданоз. Grinning
Виж целия пост