Вкусни и лесни милинки

  • 107 492
  • 284
# 210
Който не чете цялата тема се поизложи малко  Embarassed Embarassed
Станаха ама ако бях чела повече ,щяха да станат още по-хубави. Blush
Е,другият път по-добре. Laughing
Виж целия пост
# 211
Моите много добре си втасаха, но при печенето пълен провал - спаднаха и станаха плоски като.... ooooh!
Виж целия пост
# 212
Да не са превтасали? Тогава обикновено така се спухват  Confused
Виж целия пост
# 213
Блонди, започвам да правя и тази твоя рецепта. Бях купила кубче мая за донати, но така и не намерих подходяща рецепта и тогава мярнах тази.
Как го изгради този творчески подход в кухнята?
Като отворя форума и видя, че нещо е от теб и си казвам - ето, това сигурно е супер!
Виж целия пост
# 214
Как го изгради този творчески подход в кухнята?
Като отворя форума и видя, че нещо е от теб и си казвам - ето, това сигурно е супер!

Благодаря ти за милите думи  Blush  Hug
Аз все още само се уча, всичко правя за първи път. Не съм добра кулинарка, защото готвя винаги точно по рецептите, не мога да си измислям и да правя по памет, не знам много неща като основа. Поне засега. Но ми стана много любимо хоби и си почивам и разтоварвам по този начин  Simple Smile
Виж целия пост
# 215
Супер рецепта. Е, аз като за първи опит не ги докарах като за изложба, ама на вкус са повече от страхотни, въпреки че поради липса на сирене в момента ги спретнах с извара и пак почти не останаха още докато ги извадя от фурната. Благодаря
Виж целия пост
# 216

Аз пускам на вентилатор на 50 градуса, оставям вратата отворена и слагам тавата с покритото тесто върху врата на фурната, не вътре. Веднъж пъхнах вътре тесто за варени гевреци и превтасаха  Confused

Дрождите умират, когато достигнат 50 градуса. Пробвай на 45 градуса на обикновена фурна - слагаш вътре тестото и дори затваряш фурната  Wink. Аз винаги така правя и после увеличавам градусите необходими за печене с вентилатор, като имам предвид, че втасва още малко докато се качи температурата.  Peace

Относно миликите - ще пробвам рецептата /звучи обещаващо/ и ще доклЯдвам  Hug
Виж целия пост
# 217

Аз пускам на вентилатор на 50 градуса, оставям вратата отворена и слагам тавата с покритото тесто върху врата на фурната, не вътре. Веднъж пъхнах вътре тесто за варени гевреци и превтасаха  Confused

Дрождите умират, когато достигнат 50 градуса.

Както съм писала - фурната е на 50 градуса с отворена врата и тавата е върху вратата. Там е далече под 50 градуса  Simple Smile
Виж целия пост
# 218
Благодаря за чудесната рецепта   bouquet . Направих ги днес за първи път, страхотни станаха . Сложих пакетче и половина суха мая и освен 200 гр. сирене в сместа, наръсих и преди да втасат. Ето снимковото доказателство  bowuu

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5819295
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5819304
Виж целия пост
# 219
Благодаря за чудесната рецепта   bouquet . Направих ги днес за първи път, страхотни станаха . Сложих пакетче и половина суха мая и освен 200 гр. сирене в сместа, наръсих и преди да втасат. Ето снимковото доказателство  bowuu

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5819295
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5819304
Страхотно изглеждат Simple Smile.
И с половин пакетче суха мая стават  Peace.
Виж целия пост
# 220
Добре, ще знам  Simple Smile  Моите чаени чаши ми се струват по-големи, 2 1/2 сложих, а отиде малко повече от половината пакет брашно. И нали на 1 пакетче суха мая пише , че е за 500 гр. брашно, затова сложих пакетче и половина.

Толкова са вкусни, че скоро пак ще ги направя, ще пробвам и с по-малко мая.
Виж целия пост
# 221
Ти сигурно ползваш маята на Йоткер, тя е за 0.500кг и 1 пакетче трябва да ти стигне за тази доза. Аз използвам обикновена суха мая, на нея пише, че е за 1кг. и спокойно си правя милинките с половин пакетче мая. Моите чаши също са по-големи Simple Smile.
Виж целия пост
# 222
Блонди, прекрасна рецепта. Аз имах муза вчера и завъртях няколко манджи. Направих и милинките. Станаха превъзходни, не разбрах обаче защо като ги извадих се спъхнаха. Нищо, лесни и вкусни са. Мерси  bouquet
Виж целия пост
# 223
Ти сигурно ползваш маята на Йоткер, тя е за 0.500кг и 1 пакетче трябва да ти стигне за тази доза. Аз използвам обикновена суха мая, на нея пише, че е за 1кг. и спокойно си правя милинките с половин пакетче мая. Моите чаши също са по-големи Simple Smile.

Да, на Йоткер сухата мая ползвах   Simple Smile Презастраховах се с маята, да не вземат да не се получат милинките заради по-малкото количество . Но ще пробвам и с по-малко мая, да видя как ще станат.
Виж целия пост
# 224
 Блонди за пореден път благодаря за тази рецепта! Пък и като чета явно веднъж опитали всеки тук повтаря и потретва Simple Smile. Аз откакто наскоро я открих тази рецепта съм я правила вече поне десетина пъти. Страхотни са !!!
 Понякога обаче имам проблем уж бухват, а като се опекат и са малко клисави. После забелязах, че това май се получава когато ползвам мая на кубче. Когато ползвам на прах / на доктор йоткер/ не стават така. Понякога млякото, в което разтварям маята е доста топло - може ли в това нещо да бъркам  Thinking ?
 Добър апетит на всички Simple Smile!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия