Вкусни и лесни милинки

  • 107 479
  • 284
# 240
Еклат, и аз чакам заливката, ако не е тайна  Blush
Виж целия пост
# 241
Когато правя милинки,преди да ги опеча ги намазвам с една заливка,която знам от бабите ми.Блонди,решила съм да направя твоите милинки,но ще ги пробвам с моята заливка. Grinning
Е кажи каква е заливката де!  Peace
Еклат, и аз чакам заливката, ако не е тайна  Blush
Момичета,много се извинявам,чак сега ми остана време за форума.Милинките ги намазвам със смес от олио,малко сол и брашно,до стане гъстичко толкова,колкото да не се разтече между тях,а да остане отгоре.За целта милинките трябва да са наредени плътно една до друга.Намазвам ги след като втасат,точно преди до ги сложа във фурната.Важно е да се улучи количеството сол,да е приятно соленичко.Аз опитвам как е на вкус заливката.Дано сте ме разбрали.Ако трябва пак ще обясня,по-подробно.
Виж целия пост
# 242
Така.Направих ги най-накрая и трябва да кажа,че много ми харесаха.Наистина са едни такива мекички,пухкавки.Стават лесно и бързо.Но аз ги попрепекох отдолу.Незнам защо така стана.Пекох ги както обикновено печа и други милинки.Ето снимка със заливката. http://img74.imageshack.us/img74/7149/dsc03177ax3.jpg
Тук,след като са изпечени http://img210.imageshack.us/img210/7343/dsc03178to9.jpg
И още веднъж,малко преди да ги нападнем http://img210.imageshack.us/img210/7646/dsc03183cc6.jpg
Блонди,благодаря за рецептата!
Виж целия пост
# 243
абе ще ги направя и аз тия милинки Party
Виж целия пост
# 244
a tutmanik ,toja ot kupeshkija ,znaesh li kak se prawi
Виж целия пост
# 245
Мммм, страхотни са! Peace
Блонди, благодаря!  Hug
Няколко пъти ги правих, но все не ги снимах по разни причини.....
Днес поне ги снимах преди печенето, ако успея, ще ги снимам и след това (преди изяждането  Wink)
Виж целия пост
# 246
Ето ги вече изпечени:

Страхотни са!   bouquet
Виж целия пост
# 247
a tutmanik ,toja ot kupeshkija ,znaesh li kak se prawi

Тутманик с кисело мляко:

2 и 1/2 ч.ч. брашно
4 яйца
200гр кисело мляко
200гр сирене
150гр масло
1 ч.л. сода

Разбиват се яйцата, прибавят се киселото мляко и содата, натрошеното сирене и разопеното масло. Разбърквате добре и прбавяте брашното. Сипваме сместа в добре намаслена тавичка и печем в предварително загрята на умерена Т фурна.
(това е лесен тутманик). Магазинният е:

Вит тутманик:

500гр кисело мляко
1ч.л. сода
3 яйца
350гр сирене
брашно за умерено твърдо тесто
масло за намазване

Омесва се гладко брашно от киселото мляко, в което е добавената содата, солта и брашното. Оставяте го да почине 30 мин, след което го разточвате на голяма кора. Намазвате я обилно с разтопеното масло и слагате пълнката то сиренето и яйцата. Навива се първо на руло, след това на охлюв, поръсва се с галета, шарена сол или просто бучка масло в средата и се пече на умерена фурна до зачервяване.  Simple Smile


Илиева, да ме поканиш на тях  Blush
 

Виж целия пост
# 248
...........
Илиева, да ме поканиш на тях  Blush

С удоволствие! Знаеш, че съм ти фен!  Hug А вече и мъжа ми и детето де!  Wink
Просто не мога да меся и търся рецепти без месене, а твоите милинки са супер!  Peace
Виж целия пост
# 249
       И аз реших да ги направя тези широко коментирани милинки. Спазих точно количествата на млякото и брашното (чашата с която мерих е 250 мл) и сложих 1 суп. л. суха мая. Сиренето не съм го мерила, може би сложих около 300 гр. На края трябваше малко да помогна с ръка, за да поеме третата чаша брашно, но станаха невероятни! Наредих ги плътно една до друга и втасаха много добре (около 30 мин. в затоплена фурна). Тавичката ми е с диаметър 30 см.
Някъде прочетох идеята, да се сложи малко сиренце и отгоре, така че сложих и ги залях със смес от разтопено кр. масло (остатъка от топенето на ръцете), галета (2 суп. л.) и малко прясно мляко (около 1 кафена чашка).
Ето резултата:








Блонди, Благодаря за сполучливата рецепта! newsm51

И два съвета към всички, които смятат да ги пробват: Не намалявайте количеството на брашното, защото вместо да ви се надигат нагоре, ще ви се разлеят настрани и редете топчетата в тавичката (според мен не по-голяма от 30 см диаметър), така че почти да се допират. smile3503
Виж целия пост
# 250
Блонди,правих тесто за мекици и пици от темата ти с любими рецепти.Мекиците станаха страхотни! Heart Eyes
Пицата е запланувана за утре за вечеря,обаче ми остава доста от тестото,а и то така бухна,че ще пръсне плика Laughing
Та мисълта ми беше дали ще станат милинките с онова тесто,като добавя сиренце,масло и яйце?
Исках да чуя и твоето мнение.
Благодаря ти за страхотните рецепти!!!  bouquet Hug
Виж целия пост
# 251

Евка, мисля, че няма да стане. То ще стане, но няма да е същото - ще ти станат по-хлебни и безвкусни, по-жилави милинките. А и не мисля, че може да интегрираш в готовото тесто маслото, яйцата и сиренето вече  Confused
Може да направиш лучник или зелник, ако обичате. Или пай с месо  Simple Smile
Благодаря ти за милите думи  Hug
Виж целия пост
# 252
И аз съм ги правила тези милинки стават бързо и лесно Hug
Виж целия пост
# 253
Направих аз нещо от това тесто,но не бяха милинките.Получи се нещо като питка-слънце.
Направих топчета,разстелих ги и в средата сложих по малко масълце и сирене.Затворих,
оформих ги на топчета и ги наредих в тавата върху хартия за печене намазана с олио и малко грис.
Пекох 10-15 мин.на умерена фурна;след това отгоре посипах с разбито 1 яйце и сирене(м/у топчетата),
и намазах с масло и пак поръсих с грис.Пак пекох около 10-ина минутки.Получи се страхотно,не успях да го снимам,
защото се нахвърлиха върху тях и тримата,всеки въоръжен с кофичка кисело мляко за прокарване Laughing

А тези милинки специално ще ги правя в най-скоро време.  Hug
Виж целия пост
# 254
пробвах милинките станаха за нула време и са страхотни Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия