Сега й е времето - чорба от пресен лук

  • 2 349
  • 27
# 15
Аз това го приготвям редовно ,но добавям вътре и коприва.

аz слагам коприва и орехи и лимон  Laughing
Виж целия пост
# 16
Брррр, такова нещо не хапвам  Naughty
Виж целия пост
# 17
Аз това го приготвям редовно ,но добавям вътре и коприва.

аz слагам коприва и орехи и лимон  Laughing

До сега за орехите не бях чувала.
Предполагам ,че ги мелиш на ситно Thinking
Виж целия пост
# 18
Чорбата от пресен лук звучи доста вкусно, довечера ще я наготвя и ще споделя впечатления!
Виж целия пост
# 19
Ще се пробва  Peace
Виж целия пост
# 20
Наготвих я снощи чорбата от пресен лук, много вкусна!
У дома са на почит постните чорбички с всякакъв вид зеленчук, но такава не бях правила.
Тина-Рина, благодаря ти за чудесната идея!
Виж целия пост
# 21
И аз правих снощи чорбичката и стана страхотна, на мъжо много му се услади, направих всичко както е по рецепта само запръжката с червения пипер пропуснах  Grinning.
Благодаря за рецептата   bouquet
Виж целия пост
# 22
Непременно ще пробвам  този вариант. Добре, че ме подсети, бях я позабравила тази рецепта, много е вкусна. Аз я знам като "френска лучена супа"и я  приготвях по следния начин:
2 връзки лук се задушават в малко мазнина( олио, масло) и се долива топла вода или пилешки бульон. Вари се 30-40 минути и не се застройва. Преди поднасяне в купичката се слага филийка препечен хляб, а върху него парче сирене (или кашкавал по желание) и се запича леко във фурната или МВ. Аз поръсвам и с копър.
Но от доста време не съм я приготвяла тази супичка, благодаря, че ме подсети  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 23
Много се радвам, че ви е харесала, защото още малко време ще можем да я правим. Simple Smile
Виж целия пост
# 24
Направих супата с малки промени и също стана страхотна. Пасирах я, защото сложих доста лук, а в къщи се мръщят на зелените листа, като вместо ориз сложих фиде и накрая добавих топено сирене. Така се използват зелените части на пресния лук, които иначе ми идват в повече, ако се ползват само за салата.
Виж целия пост
# 25
Записвам си и ще опитам  Peace
Виж целия пост
# 26
Много е хубава тази супа...  Peace
Виж целия пост
# 27
Направих супата с малки промени и също стана страхотна. Пасирах я, защото сложих доста лук, а в къщи се мръщят на зелените листа, като вместо ориз сложих фиде и накрая добавих топено сирене. Така се използват зелените части на пресния лук, които иначе ми идват в повече, ако се ползват само за салата.


А топеното сирене не го ли пасираш - не остава ли на бучки  newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия