Как режете зелето?

  • 10 180
  • 41
# 30
На комбайна-и за салати, и за манджи.
Но с най-едрото ренде,а не с ножа-така после не ми се налага да го мачкам.

Аз пък ползвам точно ножа  Grinning Въпрос на вкус и предпочитания.
Виж целия пост
# 31
Как режа зелето? - Със замах Mr. Green После задължително минавам с прахосмукачка.
Пробвах с комбайн, но не ми хареса - мачка го. И действам с ножа, много съм добра - салатата ми почти винаги и "на конци".
Peaceи при мен е така
Виж целия пост
# 32
Слагам една голяма тава (тази от фурната например), дъската в нея и кълцам зеле и бутам на страни. Става много бързо, а и няма много по плота, по пода няма, защото си имам жива прахосмукачка, която го обира на момента. Mr. Green Важно е също и ножа да е голям и остър  Wink
Виж целия пост
# 33
Преди не можех да понасям да режа зеле ,но откакто ми подариха нож за зеле  много лесно става и ситно .
nushi какво представлява този нож, досега не сам виждала никаде .От къде може да се купи?
Виж целия пост
# 34
Режа зелето като го разделя на 4-ри парчета и го режа на ситно и за салата и за готвене, когато не ми е на кеф да го режа на ръка използвам дъска за рязане.

Прясно зеле правя по следния начин: като се нареже го слагам леко да се позапържи в малко мазнина (олио), бъркам го постоянно за да не загори. След като малко се позапържи (позапържвам го, защото като се свари след това става много по меко и не хрупа, а аз мразя да ми хрупа), слагам му сол или вегета, червен пипер и му сипвам топла вода, горе долу да покрие самото зеле. Като се посвари му сипвам доматки (а може и без) и накрая като е готово нарязвам много магданоз отгоре.
Виж целия пост
# 35
Мами, светне ме ме как да сготвя прясно зеле(без месо), ама да стане вкусно......Зеле така и не се научих да готвя като хората, особено пък прясно..... Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Аз слагам олио, запържвам първо 2 люти чушки, нарязани на кръгчета, след това сипвам 1 лъжица захар, щом се усети миризмата на карамел, слагам зелето малко по малко (първите 1-2 порции се запържват, после то си пуска сок и вече започва да се задушава). Сол, разбира се. После нарязвам домати. И като се свари - 1 връзка ситно нарязан магданоз. Вода изобщо не слагам.
Виж целия пост
# 36
mimeto 555  ножа за зелето ми е подарак  аз също незнаех ,че има .Претполагам че в магазините кадето продават домакински неща трябва да питаш.Иначе ножа претсавлява като нож но с две метални ,тънки пластини с малко растояние между тях и като вземеш четвърт зеле  върху даската режеш и през растоянието  на ножа  зелето излиза толкова тъничко.Преди го режех с обикновения нож  , пък после го мачках и мъжа ми само ми казваше че го режа за гъски.
Виж целия пост
# 37
С ренде Бьорнер-кеф ти на едри ивици за манджа,кеф ти на ситни ивици за салата или сьвсем ситно настьргано на др. приставка.
Виж целия пост
# 38
Режа го на дебели филии и после напречно и на тъничко, не е трудно.

И аз го режа така,когато ще е готвено.А за салата го правя на конци-помня,че в началото ми отнемаше много време,но постепенно станах доста бърза.
Виж целия пост
# 39
На тънки ивички, след което напреки на малки кубчета  Peace
Виж целия пост
# 40
 nushi  благодаря ти , ще потърся ножа в домашните потреби Simple Smile
Виж целия пост
# 41
Пробвай с ренде на "Бьорнер"-ако се сещаш едно време доста ги рекламираха по WS-TELESHOP.Майка ми има такова и като и отида на гости,направо и се възхищавам-салатат е нарязана на тънки и дълги ивички,каквото и по ресторантите не съм виждала.
Аз лично не ползвам такова,защото съм доста вързана в ръцете и ме е страх да не се порежа и процедирам като тебе-джаста-праста и айде в тенджерата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия