Моите миникроасанчета

  • 3 089
  • 40
250 г маргарин
1 ч. ч. кисело мляко
1 бакпулвер
1/2 ч. л. сода
150 г настъргано сирене
150 г кашкавал
4 ч. ч. брашно
1 ч. л. сол
Маргаринът се разтопява и с останалите продукти се замесва тесто. Оставяте го в хладилника за 2 часа. Тестото го разделяте на 5 топки. Всяка топка разточвате и нарязвате на 16 триъгълника. Завивате от широката към по-тънката част. Намазвате кроасанчетата с жълтък, по желание наръсвате сусам.
 Кроасанчетата заради мргарина не изсъхват и могат да стоят цяла седмица, но въпреки голямото им количество у дома след 2 часа ги няма. Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Звучи лесно и вкусно, обезателно ще ги пробваме  Peace
Някакви съвети за печенето?
Виж целия пост
# 2
Звучат апетитно, но мисля да заменя маргарина с масло Peace
Виж целия пост
# 3
Нищо специално,  наглеждайте ги, че доста бързо се опичат, да имате готовност със следващата тава, все пак излизат 80 кроасанчета, т.е поне три тави. Освен това не ги редете плътно едно до друго, защото бухват.
Виж целия пост
# 4
За маслото не знам, опитайте. Аз от години ги правя така и са много сполучливи.
Виж целия пост
# 5
а може ли без сиренето и ка6кавала?дали  6те станат като обикновенни кроасани??
Виж целия пост
# 6
Не съм пробвала без сирене и кашкавал, не знам, може би ще станат.
Виж целия пост
# 7
Звучи много добре. Моля тези, които ще ги направят с масло, след това да съобщят как са станали.
Виж целия пост
# 8
Чудя се дали ще станат с течен шоколад? Ако някой опита, да каже, ако намеря време и аз ще ги пробвам?
Мерси за рецептата Тина - Рина.
Виж целия пост
# 9
Чудя се дали ще станат с течен шоколад?
Аz не съм специалистка, ама нали течният Шоколад се пълни след като са опечени вече кроасаните?
Виж целия пост
# 10
Чудя се дали ще станат с течен шоколад?
Аz не съм специалистка, ама нали течният Шоколад се пълни след като са опечени вече кроасаните?

И аз мисля, че е така.
Виж целия пост
# 11
Отивам да ги правя, после ще сложа снимка. С маргарин обаче, така наистина ще стоят мекички по-дълго време.  Peace

А яйца няма ли?  newsm78 Хм, започнах вече, така че продължавам, надявам са да са си без яйца.
Виж целия пост
# 12
Пека втората партида, след малко снимки. Отчетох си две грешки - ако е солено сирене не трябва сол, станаха доста солени. И трябва да се пекат на слаба фурна. Пуснах ги на 170 и бързо прегоряха, вътре останаха глетави и стоят като прозрачни. Но може и от тестото да е, не знам. Сега пека третата тава на 140, да видим. Не ми бухнаха много, мисля, че 4 чаши брашно е множко. С 3 би било по-добре.
Виж целия пост
# 13
Чудя се дали ще станат с течен шоколад?
Аz не съм специалистка, ама нали течният Шоколад се пълни след като са опечени вече кроасаните?
И аз мисля, че е така.
еййй вярно, жалко, щеше да ми харесат с шоколад.
Ще пробвам оригиналната рецепта тогава, мерси за подсещането. Hug
Виж целия пост
# 14
Ето снимки. Днес са вече много сухи. Нещо някъде куца, но не знам къде. Все си мисля, че брашното е много  Thinking

Сурови
Изпечени
Виж целия пост
# 15
Направих ги с 3 чаши брашно, без сол и без маргарина/сложих много малко олио/. Станаха супер, но нямам снимки, защото не успях да снимам свършиха бързо-бързо. Grinning
Благодаря за рецептата   bouquet.
Виж целия пост
# 16
Направих ги с 3 чаши брашно, без сол и без маргарина/сложих много малко олио/.

3 чаши брашно - добре, но това е все пак маслено тесто. Как маслено тесто без мазнина???  newsm78
Виж целия пост
# 17
Ами видях подобна рецепта ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=185962.0 за кашкавалки, само че намалих количеството на сиренето и кашкавала/просто снощи нямах толкова/ и сложих 2-3 лъжици олио/пак поради липси Mr. Green/, но станаха страхотни мекички и вкусни кифлички.
Виж целия пост
# 18
Е, тогава си направила просто друга рецепта  Wink
Виж целия пост
# 19
Вярно, комбинирах двете но беше добре.  Peace
Виж целия пост
# 20
Направих снощи кроасанчетата точно по рецептата. Станаха много добри! И понеже сме само двамата със съпруга ми и не можахме да ги хапнем всичките, тази вечер не забелязах да са се втвърдили или да са сухи. Меки са и  ги опитахме със сладко от боровинки, никак не е лошо, ако обичате комбинация между сладко и солено.
Тина-Рина, благодаря за рецептата, ще я повторя като дойдат децата!
Виж целия пост
# 21
 Тина-Рина  рецептата е страхотна поздравления   bouquet
Всички в къщи много харесаха миникроасанчетата  в момента няма как да снимам щях да пусна снимки , ноо другият път  Hug
Момичета завивате ли кроасанчетата  в фолио или нещо друуго,  ако останат за следващият ден дее newsm78
Виж целия пост
# 22
Спазих точно рецептата,станаха старахотни Hug,ползвах маргарин Бела,незнам дали това е от значение,на втория ден дори са още по-хубави.Само ,че разделих тестото на 4 топки и всяка на 12 триъгълничета
Благодаря за рецептата
Виж целия пост
# 23
Странно - от години правя тези кроасанчета и никога не е имало проблем... А що се отнася до течния шоколад, естествено няма да слагате сирене и кашкавал, а само шоколада, преди да печете, разбира се.
Виж целия пост
# 24
Някой питаше за масло - майка ми казваше с маргарин, в краен случай с мас, с масло не ставали. Аз с маргарин ги правя, прекрасни са.
Виж целия пост
# 25
От години правя тези кроасанчета и не съм имала проблеми. Можете да ги направите сладки, като естествено не слагате сирене и кашкавал, а течен шоколад, шипков мармалад.
Виж целия пост
# 26
От години правя тези кроасанчета и никога не съм имала проблеми. Могат да се направят и сладки, като естествено се пропускат кашкавалът, сиренето и солта, а преди да се навият, се слага течен шоколад,, шипков мармалад, аз съм го правила и с много гъсто сладко от вишни.
Виж целия пост
# 27
Страхотни са. Снощи ги направих с наполовина масло и маргарин /по 125гр/. Направих проба и няколко бройки ги потопих в кристална захар/сурови/. Станаха върха........
Виж целия пост
# 28
От години правя тези кроасанчета и никога не съм имала проблеми с тях. Можете да ги направите сладки (без кашкавала, сиренето и солта), като преди да ги завиете, сложите върху триъгълничетата течен шоколад, шипков мармалад или някакво гъсто сладко.
Виж целия пост
# 29
Странно - три пъти отговарям, а отговорът ми не излиза. Опитвам за четвърти път. Тези кроасани ги правя от години и никога не съм имала какъвто и да било проблем с тях. Правила съм ги и сладки - с много гъсто сладко от вишни - поставя се върху триъгълничето, тогава се навива и слага в тавата. Може да сложите и течен шоколад или шипков мармалад.
Виж целия пост
# 30
Четвърти път пиша, а отговорът ми не излиза...
Виж целия пост
# 31
Излиза Тина- Рина - от първия път Peace
Виж целия пост
# 32
МОЛЯ ЗА ИЗВИНЕНИЯ!
Не видях, че отговорите продължават на 2 стр. Ако искат, модераторите могат да изтрият повтарящия ми се отговор!
Виж целия пост
# 33
Еееей, зарибихте ме, ще взема да ги пробвам!
Виж целия пост
# 34
Звучи чудесно и може този уикенд да ги спретна за закуска.
Виж целия пост
# 35
Това са най-вкусните соленки, които сме яли вкъщи! Вчера се изядоха направо горещи, сега съм забъркала двойна доза, първите вече се пекат...
Само че едната доза я деля на осем питки и от всяка разточена питка питка правя 8 кроасанчета, така ми се видя по-лесно.
Супер са! Супер са! Супер са!
Виж целия пост
# 36
И аз сутринта направих двойна доза, защото колкото и много да излизат от една доза, все не са достатъчно.Simple Smile
Виж целия пост
# 37
  chefТова е много стара "тоталитарна" рецепта, с която шашках гостите. Ами...нямаше готови теста ooooh! ooooh!.
Пропорциите и всичко е абсолютно еднакво, но аз никога не съм ги мазала с жълтък преди печенето. Мисля, че така се запечатват. Направете проба с 1 тава без намазване.

УСПЕХ  И ДА ВИ Е СЛАДКО!!!
Виж целия пост
# 38
Тази рецепта я имаше преди време във форума като кашкавалки и аз поради разсеяност ги направих без маргарина, но пък повечко брашно сложих/в рецептата която имам са 3ч.ч./, и не ги мазах с нищо отгоре/за по набързо/.Станаха пухкави и не бяха сухи на другия ден.Половинката само ме тормози да му правя, ама аз искам да отслабвам.Ето моя резултат:
http://bgphoto.net/photos/22507/o633081966589423750.jpg
Виж целия пост
# 39
страхотни са.Поздравленя smile3525
Виж целия пост
# 40
Благодаря! Радвам се, че са ви харесали!-)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия