Гарнитура за печено агнешко???

  • 18 820
  • 25
Моми4ета, 6те имам  непредвидени гости днес ! Имам само една агне6ка пле6ка във фризера, каква гарнитура 6те ме посъветвате да направя?
Виж целия пост
# 1
гъби с ориз,задушени картофи.
Виж целия пост
# 2
на агнешкото върви много зелено,така,че ако искаш направи ориз със спанак и зелен лук
Виж целия пост
# 3
А как се приготвя ориз със спанак? А лапад може ли?
Виж целия пост
# 4
Баба ми правеше едно агнешко магданозля, разкошно ставаше.
Задушаваш 2-3 връзки пресен лук, 1-2 пресен чесън, после слагаш 1кг спанак накълцан, лапад, 1 връзка магданоз и червен пипер. Малко преди да извадиш агнето от фурната, изсипваш тази смес в тавата.
Виж целия пост
# 5
Благодаря на всички, залавям се за работа,че на агнешкото му трябват 2-3 часа печене!!!  Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Ориз със спанак или задушени микс от зеленчуци - лук, грах, моркови, чесън, подправки и т.н. Можеш лесно да имровизираш каквото имаш... всичко що е зеленчук подхожда на агнешкото... Също така много върви със зелена салата или апетитка от майонеза с чесън...  Peace
Виж целия пост
# 7
ориз със фиде е много подходящо също! Peace
Виж целия пост
# 8
ориз със фиде е много подходящо също! Peace

 ooooh! ooooh! ooooh!

Олейй би ли ми обяснила тази комбинация ориз със фиде какво представлява  newsm78 Ей таквози не бях чувала до сега  Whistling
Виж целия пост
# 9
Гъби с ориз и пресен лук.
Това най-много ми допада за агнешкото.
Виж целия пост
# 10
ориз със фиде е много подходящо също! Peace

Това го чувам за първи път. newsm78
Виж целия пост
# 11
ориз със фиде е много подходящо също! Peace
Как се приготвя ориз с фиде Thinking.
Виж целия пост
# 12
Ами то имаше цяла тема тука за ориза с фиде!Мислех,че вече е популярно! ooooh!
В загрято олио се запържва фиде 1 чаша,докато се зачерви.Прибавя се ориза,измит пак 1 чаша и той да се "оцъкли".Тогава се залива с 2,5 чаши вода,слагат се сол,черен пипер,къри(аз не слагам щото нямам) и така докато се свари.Дърпам от котлона и оставям захлюпено с капак - да си поеме всичката вода.Става мнооого вкусно.
Някои момичета от форума даваха идеи вместо вода да се сложи бульон и такива работи.

Ето как изглежда

Виж целия пост
# 13
Ами то имаше цяла тема тука за ориза с фиде!Мислех,че вече е популярно! ooooh!
В загрято олио се запържва фиде 1 чаша,докато се зачерви.Прибавя се ориза,измит пак 1 чаша и той да се "оцъкли".Тогава се залива с 2,5 чаши вода,слагат се сол,черен пипер,къри(аз не слагам щото нямам) и така докато се свари.Дърпам от котлона и оставям захлюпено с капак - да си поеме всичката вода.Става мнооого вкусно.
Някои момичета от форума даваха идеи вместо вода да се сложи бульон и такива работи.
Благодаря,
фидето не става ли на каша ?
Понеже в супата се слага 5/10 минути преди да е готова.
В този случай трябва да ври до като е готов ориза. Thinking
Виж целия пост
# 14
Хич не става на каша - то нали се запържва хубаво! PeaceСтава чудно!
Виж целия пост
# 15
pina мерси за разяснението, не бях чувала това... Но честно казано се втрештих  Shocked не за друго, а защото си е истинско мазало за фигурата  Mr. Green
Виж целия пост
# 16
Хич не става на каша - то нали се запържва хубаво! PeaceСтава чудно!
Ще го пробвам Peace.
Как мислиш към това ястие гъби ще подхождат ли. Thinking

Виж целия пост
# 17
ориз със фиде е много подходящо също! Peace

 ooooh! ooooh! ooooh!

Олейй би ли ми обяснила тази комбинация ориз със фиде какво представлява  newsm78 Ей таквози не бях чувала до сега  Whistling
много е добра
фидето става кафяво( бившата ми свекърва го правеше), а ориза си е бял  - не знам обаче рецептата
  bouquet
 а аз докато се натуткам пина е обяснила
 Embarassed
Виж целия пост
# 18
Хич не става на каша - то нали се запържва хубаво! PeaceСтава чудно!
Ще го пробвам Peace.
Как мислиш към това ястие гъби ще подхождат ли. Thinking


Ами вътре ако се сложат - незнам какво ще стане... Thinking никога не съм пробвала,гъбите пускат доста вода...
Иначе ястието е от арабската кухня и обикновено е гарнитура към меса - пилешки и агнешки - аз затова го предложих за агнешкото печено,че то си му е класика за арабския свят!Аз обикновено го правя за пилешки и свински меса. Peace
Виж целия пост
# 19
Ами вътре ако се сложат - незнам какво ще стане... Thinking никога не съм пробвала,гъбите пускат доста вода...
Иначе ястието е от арабската кухня и обикновено е гарнитура към меса - пилешки и агнешки - аз затова го предложих за агнешкото печено,че то си му е класика за арабския свят!Аз обикновено го правя за пилешки и свински меса. Peace
  Embarassed аз и без месо го папх - наистина е доста добро
 с гъби може да стане но трябва да са сготвени поотделно
 newsm78
  м/у другото правих картофи в пепси вместо пилешки крилца станаха чудесни  Hug
Виж целия пост
# 20

Ами вътре ако се сложат - незнам какво ще стане... Thinking никога не съм пробвала,гъбите пускат доста вода...
Иначе ястието е от арабската кухня и обикновено е гарнитура към меса - пилешки и агнешки - аз затова го предложих за агнешкото печено,че то си му е класика за арабския свят!Аз обикновено го правя за пилешки и свински меса. Peace
Благодаря ти
А да те питам и друго.
Какво фиде използваш за  тази рецепта?
Аз за супи използвам много тънко и фино фиде.Всеки път вземам различни марки.
Но по магазините предлагат фиде ,което по може да се оприличи на спагети. Thinking
Виж целия пост
# 21
Да,като се замислиш - едно фиде и един ориз - най-обикновени неща,дето всеки му се намират вкъщи по всяко време,а толкова вкусно става!Има си специфичен аромат - лек и много приятен и вкъщи много се харесва!
Радвам се,ако съм била полезна за нещо ново,бързо и вкусно! Hug

П.П. Вижда ли ми се снимката???Напоследък снимка.бг нещо....


Дими,аз ползвам най-просто българско фиде - все нямам и не ми се дават пари за по-хубаво!Не прилича на спагети,определено си е фиде,тънко е!
Виж целия пост
# 22
Ами то имаше цяла тема тука за ориза с фиде!Мислех,че вече е популярно! ooooh!
В загрято олио се запържва фиде 1 чаша,докато се зачерви.Прибавя се ориза,измит пак 1 чаша и той да се "оцъкли".Тогава се залива с 2,5 чаши вода,слагат се сол,черен пипер,къри(аз не слагам щото нямам) и така докато се свари.Дърпам от котлона и оставям захлюпено с капак - да си поеме всичката вода.Става мнооого вкусно.
Някои момичета от форума даваха идеи вместо вода да се сложи бульон и такива работи.


Благодаря за рецептата!
 Много апетитно изглежда .Ще го пробвам задължително!
Виж целия пост
# 23
За агнешкото правя зелена салата и задушени картофи.Най леко ми е така.
Виж целия пост
# 24
За агнешкото правя зелена салата и задушени картофи.Най леко ми е така.
  newsm10 и картофките - пресни
Виж целия пост
# 25
За агнешкото правя зелена салата и задушени картофи.Най леко ми е така.
Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия