Колко време се пече агне ?

  • 17 765
  • 30
Момичета, колко време се пече 13кг агне пълнено, моля ви за отговор Praynig Hug  bouquet
Виж целия пост
# 1
6-7 часа. зависи от много неща, най вече от фурната.
Виж целия пост
# 2
Зависи и в какво ще се пече?  newsm78
Но, колкото по-дълго се пече, толкова по-добре.  Laughing
Виж целия пост
# 3
В електрическа фурна, вентилаторна печка в тава Rolling Eyes
Ох, благодаря ви, дали не може 4 часа и на колко градуса, да стои ли фолиото или без него да се пече....уф, съвсем се побърках, дадоха ми едно агне да напълня и изпеча, всичко си направих както трябва, ама това печене ме обърква, а именника чака по обяд да го занесем Confused
Виж целия пост
# 4
за жалост времето е недостатъчно. само ще батисате жувотното. агне се пече на не много силна фурна. принципа е да се докара като при фурна на дърва. от висока температура към ниска. маже се често със соса или с отделна марината от масло, бяло вино и биричка.. в случая на малкото време е по добре май фолиото да седи върху агнето. пробвай на констатна температура и после махни фолиото да се запече на силна фурна.
абе ще стане, ако малко закъснееш тамън ще са ударили две ракии и ще са гладни. докладвай после как е станало. подходи оптимистично към проблема, ръгай агнето във фурната и вземи една вана, и си направи маникюр. важното е ти как ще се чувстваш. агнето така или инак ще се изяде.
Виж целия пост
# 5
ок, благодаря , ще пиша после какво  е станало  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 6
за жалост времето е недостатъчно. само ще батисате жувотното. агне се пече на не много силна фурна. принципа е да се докара като при фурна на дърва. от висока температура към ниска. маже се често със соса или с отделна марината от масло, бяло вино и биричка.. в случая на малкото време е по добре май фолиото да седи върху агнето. пробвай на констатна температура и после махни фолиото да се запече на силна фурна.


Правилно, печи с фолиото на по-силна фурна, но ако можеш завий плътно с фолиото да се задуши хубаво вътре. И към края махни фолиото да се запече отгоре. Ще стане, е няма да етолкова вкусно като на слаб огън, но пак ще е добре.
Виж целия пост
# 7
аз викам да го пече на 180 с вентилатор и фолио, а.
Виж целия пост
# 8
аз викам да го пече на 180 с вентилатор и фолио, а.

може, ама фолиото да е плътно завило тавата, че да се задуши.

Аз за слаба фурна имам 120-150*най много, след първначалното загряване на 220-250*

ПП: А дали ще мине буболина да изчете докрай,а  Laughing
Виж целия пост
# 9
ще мине, тепърва ще почнат притесненията..........има да го поглежда през 10 минути хайванчето в тавата.........
не знам що така сме възпитани ние, българките. требе задължително да можем да готвим за да сме желани жени, да се етаблираме. после кат станем 100 кила от правене на манджи се тръшкаме.
имам една приятелка, шефка на клон на доста известна банка в софия е. като се видим, все някакви буркани мъкне, рецепти си менкаме.........
по белия свят нейни колежки тенджера не са видели от по 10 години и вместо да спретнат една яхниика на домочадието, след бачкане се юрват по фитнеси и масажи.
мамка им и мъже, те са виновни за всичко Mr. Green
Виж целия пост
# 10
След като махнеш фолиото изключи вентилатора за да не го изсуши.
Виж целия пост
# 11
след тези размисли на глас, дано не мине скоро, че ще прочете и ще зареже агнето на мъжо да го пече  Laughing  hahaha

Буболина, винаги можеш да се оправдаеш с форума, насреща сме   bouquet
Виж целия пост
# 12
аййййййййййййй, гениална идея. кажи, че сме ти дали грешна рецепта Twisted Evil
Виж целия пост
# 13
Аз предлагам, ако не стане, да ни замери с него. Пък ние не бързаме, ще го доопечем...  Whistling Mr. Green Joy
Виж целия пост
# 14
Аз предлагам, ако не стане, да ни замери с него. Пък ние не бързаме, ще го доопечем...  Whistling Mr. Green Joy
Точно!
Ама нека първо го поопече поне 6-7 часа де!  Wink
Виж целия пост
# 15
Тук съм момичета, четях всичко, но нямам време да пиша, завих го плътно с фолио, но започна да изтича плънка от дупето, докато я вкарам обратно, докато се сетя да цепна малко отгоре да излезе въздуха - печката не прилича на нищо, важното е, ч(е обърнахме агнето и сега се пече от другата страна - вече 3ч и 20м., сега е без фолио на 180г. като през 10мин. обливам със соса, добре се държи за сега, но аз вече съм страшно уморена.
Няма да мога да се оправдая, защото в момента на Банки седят и взимат аперитив 18 човека в очакване на основното ядене - това продупчено отзад агънце Crazy, аз с целия си акъл и опашката отрязах Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Тичам към кухнята пак, ще го снимам непременно и ще ви покажа снимки, егати агнето - това ми е най - трудното печене и пълнене от 10 години насам, иначе соса е.............. Heart Eyesстаршен, изтеклата плънка току що я хапнахме така за мезенце, докато чакаме Blush - страхотна е и тя, остава агнето да се изпече, стискайте палци Hug  bouquet
Виж целия пост
# 16
Забравих да ви благодаря  Embarassed bouquet, наистина не знам какво бих правила без вас Hug
Виж целия пост
# 17
За догодина да знаеш - намираш предварително фурна, където пекат по поръчка, носиш агнето от предната вечер и на другия ден, в уречения час го взимаш готово опечено.  Wink  Laughing
Виж целия пост
# 18
Аз за първи май пякох яре-15 кг. Не ме питай как го събрах в тавата.  4 часа го пекох завито във фолио, а след това още 30 мин без фолио. Стана супер.
Виж целия пост
# 19
Дано да се е опекло, нямаше начин - обадиха ми се да го носим, това излезе от него, плънката е страшна, но дали се е опекло.... Rolling Eyes
http://www.bgphoto.net/photos/2503/o633140573452500000.JPG
Благодаря на всички, отзивите за вкуса и дали се е опекло след около 3 часа Hug  bouquet
Виж целия пост
# 20
Като гледам съвсем си е готово. Браво на теб, само че трябваше да помислиш, че тези снимки ги гледат и бременни жени Wink.
Весело изкарване!
Виж целия пост
# 21
Браво, супер изглежда с тази зачервена коричка   Сигурно си тръгнала вече, но поздравления за успешната мисия   bouquet
Виж целия пост
# 22
Буболина, ама то разкошно бе!  Peace
Поздравления!   bouquet
Виж целия пост
# 23
Ехе, няма начин да не се е опекло. И няма начин да остане след обяда  Mr. Green
Виж целия пост
# 24
Ех, момичета, стана разкошно Blush, изпечено, стигна за всички, даже остана Hug
Извинявам се на бременните,  bouquet, харесаха го всички, дори стария именник ( 78год) каза, че такова агне не е ял никога Blush, толкова вкусно му беше на човека - да е жив и здрав!
Благодаря ви още веднъж! Hug  bouquet
Виж целия пост
# 25
Ех, момичета, стана разкошно Blush, изпечено, стигна за всички, даже остана Hug
Ама като остана, прати насам де......  Embarassed
Виж целия пост
# 26
Моят начин за печене на пълнено агне /пуйка или прасенце / е следният:
Напълненото животно се поставя в тава с предпочитаната мазнина и малко вода - сложете толкова, колкото искате да остане за консумация, тъй като при печенето водата не извира.
Отгоре се завива с домакинско фолио за печене - 2 пласта.
Поставя се във фурната, включва се на най-високите градуси и когато сместта заври - чува се по къкренето - фурната се намаля на 50 градуса /ако нямате градуси на 1 отгоре и 1 отдолу/. Пече се 6 - 7 часа. Аз го поставям в 0 часа и го вадя сутринта в 7.
След изваждането - фолиото се маха и се запича на максимум само отгоре докато хване кора.

ДА ВИ Е СЛАДКО!!!
Виж целия пост
# 27
Агънцето е малко, затова се е опекло бързо. Радвам се, че си обрала овациите!
Виж целия пост
# 28
Нашето агънце(10кг) го изпекохме за около 6ч на 150-200градуса, покрито с фолио, след което около 40мин без фолио на 200градуса! Стана безумно вкусно!
Виж целия пост
# 29
Лелеее,Буболина.....аз агнешко уж не обичам,ама тази снимка простооо..... Crazy ooooh!Чак ми се ще да ида да си купя агне и да почвам Mr. Green
Виж целия пост
# 30
Мдаааа, и аз тамън туй си мислех. Агнешко не ям, ама заради Буболина май ще проям Mr. Green Изглежда супер!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия