Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Аман от "компетентни" лекари

  • 2 969
  • 16
Да ви разкажа какво ни се случи преди две седмици. Захраних си бебока с пюре и така 3 дни всичко е наред. Хубави акита, няма никакви реакции. На четвъртия ден в 17 часа Иван започна да плаче силно и със сълзи, веднага разбрах, че нещо го боли и така два часа. Звънях на Личната лекарка даде ни два GSM-а за спешни случай, а за мен това беше спешно, без видима причина толкова продължителен рев от болка Confused: И познайте никой не вдига и на двата??? За мене това е отказ #Onfire Плащам на един докотор всеки месец, звънах и на него беше пиян като свиня. Накрая вече побъркана от нерви звънаях на Бърза помощ и познайте какъв отговор получих: Пуснете оплакване  #Sniper  И какво да правя. Започнах да им викам. Писнами от компетенции. Хубаво им се навиках и ми пратиха линейка. Дойде доктора и ми каза колики. Бая се озадачих и той започна пак да го слуша установи, че губел стомашна перисталтика. На линейката и в ОРБ. Гледаха го трима педиатри и решиха да му правят ренген на бял дроб. Нищо не откриха при прегледите, че за всеки случай. И знаете ли решиха да ни приемат в болница с диагноза от ренгеновата снимка "Неправилна конфигурация на сърцето" Щях да умра права. Качиха ни в детското, а там бебета с пневмонни пълно... Иван вече отдавна беше заспал. Бая се чудих дали да го оставя, но реших да се прибираме. Казах на докторите, че не съм съгласна да ни приемат в стая с болно дете с такава диагноза и ме изпратиха по живо по здраво с предупреждение "ако си повтори - тука". О ако знаете как се чувствах, мислех си, че аз съм виновна защото се е родил с болно сърце, но той не приличаше на болен. И така до понеделник, а в болницата бяхме в петък. При всяко проплакване краката ми омекваха. Бях сама защото татко му беше болен и не му позволих да си идва и той беше при техните. В понеделник го закарахме да детски кардиолог и познайте. Иван е напълно здрав!!! А диагнозата му, по точно предполагаемата не стига, че е написана грешно ами и нямала нищо общо със състоянието му. Изкараха ми бебока болен от Тетралогия на FALLOT-а на снимката беше написано Falloy. В крайна сметка аз съм сигурна, че той се натрови от единично бурканче пюре, защото по късно получи и обрив по бузките където е имало храна. Е на това какво му се вика??? ПИТАМ СЕ И НЕ НАМИРАМ ДУМИ
Виж целия пост
# 1
Чудесно, че с детенце всичко е наред.
Подай оплакване, както е в цивилизованите държави. Аз бих го направила.
Виж целия пост
# 2
Да и знаеш ли колко внимание ще ми обърнат. Тъпи са ни законите. А в Бургас докторите са толкова наядени, че обръщат внимание само на роднини. Единствено една педиатърка и екипа на спешното си заслужават да ки наричат лекари.
Виж целия пост
# 3
Най-важното е, че с бебо всичко е наред. Понякога съжалявам, че навремето не съм станала лекарка, та поне малко да съм предпаена заедно със семейството си от некадърността, която се шири из лекарските среди. Чудя се как спят спокойно тези хора. За съжаление, вярно е, че "гарван гарвану око не вади", но и аз като  casey не бих ги оставила тия на мира. Добре поне, че ти си проявила здрав разум и не си оставила детенце при болните от пневмония.
Виж целия пост
# 4
Радвам се, че бебо е здрав! И аз мисля, че е добре да подадеш оплакване. Аз сигурно щех да вдигна пушилка до небесата.
Виж целия пост
# 5
радвам се, че всичко с бебо е наред! дано не ти се случва втори път такава простотия.
аз бих подала жалба, въпреки всичко...не са ни тъпи законите - няма кой да ги спазва!:evil: но ако нищо не правим със сигурност няма да ни обърнат внимание. успех ти пожелавам Heart Eyes
Виж целия пост
# 6
Добре ,че детенце е добре!А тези всичките са за съд ако питаш мен....Но това са си доста разправии...
Виж целия пост
# 7
Важното е,че детенце е здраво!!!
 С оплакване сама знаеш,че нищо няма да стане,само ще си досъсипеш нервите Sad Искренно съжалявам за това което си преживяла!!!!!Просто държавата ни е скапана.Как може да има толкова случаи в които линейки отказват да дойдат Sad И педиатри да не вдигат телефона,случвало ми се е и на мен.Раздухат някой случай по медиите и на другия ден всичко се забравя Sad Ако осъдят един-двама лекари,другите ще си вземат поука и ще влезат в част с длъжността и задълженията си!!!
 Дано такова нещо никога не ви се случи пак!!!!!!!!!!!!!!!
Виж целия пост
# 8
На това му се вика - българска работа Imp  Imp  Лошото е, че нито има къде да се оплачеш, а и да се оплачеш - много важно "Бог високо, цар далеко". Нямам думи, радвам се, че сте ОК.
Виж целия пост
# 9
Оф, мами не знам дали тук е мястото, но искам и аз да ви разкажа и на нас какво се случи, защото все още не може да ми мине яда. Моето детенце също така се събуди една сутрин с рев и се превиваше от коремче, заведох го аз на нашета педиатърка и тя ами #Crazy нещо го боли корема, да пие компот от каисии, ами наистина е неспокоен.Прибрахме се в къщи и той започна да повръща, разстойство и ние се шашнахме и отиваме във ВЕлИНГрАДСКАТА болница при по- добър педиатър. Наистина педиатърката се отзова, предписа ни лекарства и антибиотик и се прибрахме в къщи.Детето уж се успокои, но на другия ден започна упорито да повръща и ние пак на доктор, тогава докторката установи, че е обезводнен и че по - добре ще е да постъпим в болница, за да го включат на системи и да се оправи по бързо, аз се съгласих, защото след 4 дни ставахме на една годинка и рожденникът да е добре. Изпратиха ни в Инфекциозното отделение, тъй като в детско имало много болни деца. И така отиваме ние в 13:30 ч. пред Инфекциозното и звъним, дойде санитарката и ни отвори вратата и каза да чакаме, чакахме 15 мин. дойде сестрата и ни прие и ето, че се зададе ДОКТОрКАТА и започна вие само за система идвате тук, кой ще се разправя сега с вас, аз си отивам, вие намерихте кога да дойдете и т.н., при което аз не останах безучастна  #Bad Talk и малко поумекна положението. Трябваше да му се бие и амикацин, но нещо пробата му се зачерви и трябваше да дойде доктор от Детско отделение, за да я разчете, защото д-ката от Инфекциозното си тръгна в 13:50, а е до 14 ч. и пробата се отчита след 5 мин. Зачакахме детския лекар, но после се оказа, че човека въобще не бил уведомен и докато аз  го потърсих в 16:40 ч. той естествено дойде. Сестрите през това време си ядяха фрикасе, пиха кафе, гледаха си на кафе и т.н., защото имаха много работа, имаше само двама човека  в отделението. Питах дали и баща му ще може да остане за малко, те ми отговориха, че ако искаме да дойдем цялата къща, нямало проблем #2gunfire През това време детето беше на системи иначе щях да си вдигна чукалата, на другия ден трябваше да са готови изследванията му, пълна кръвна картина и др. попитах застъпилата сутринта сестра дали са готови и тя ми вика - ВАС КАКВО ВИ ИНТЕрЕСУВА. Дойде и докторката на визитация, но нито го прегледа нито нищо, гледаше ме злобно, абе всичките бяха големи злобарки. И така без да разбера изследванията на детето си сутринта си събрахме багажа, е дойде педиатърката и го прегледа, изтече още една система и хайде. А между другото трябваше при постъпването да си носим и печка, защото няма отопление и т.н. Абе то има и още , но не е за разправяне. Но аз няма да ги оставя така ще се оплача на Управителя на болницата, въпреки, че сигурно ще остане глас в пустиня, но........                                                                                                        П.С. Съжалявам ако съм ви отегчила с дългия пост, но исках да го споделя с някого.
Виж целия пост
# 10
Най-хубавото от цялата история е, че на детенцето ти му няма нищо сериозно!

А какво беше пюренцето, което си му дала? Това може да е важно за други майчета да имат предвид.
Виж целия пост
# 11
Съжалявам, че ти се е наложило да изживееш такива неща и напълно те разбирам, защото аз днес бях горе долу на същият хал Close
Дъщеря ми повече от година не беше боледувала и вчера вдигна температура, която уж свалихме, но днес и беше много висока и се обадих в един медицински център, за да повикам лекар да дойде да я погледне, като си мислех, че най-лошото което може да се случи е да и изпише антибиотик. Дойде лекарката и на второто слушане на слушалките заключи, че дъщеря ми е с пневмония и да тръгваме към 2-ра градска болница да ни хоспитализират за 2 седмици. Аз бях меко казано втрещена и съсипана, спретнах някакъв багаж, като между другото лекарката повика и бърза помощ за да ни превозят, защото според нея детето ни е много зле.
Аз рева детето реве и така докато не дойде лекаря от бърза помощ който я прегледа и каза, че става дума за ангина а не за пневмония, между другото се чух поне 5 пъти с личната ми лекарка, която ми каза да не слушам първата лекарка ами да водя детето да го прегледат в Александровска болница.
Честно казано още ми е мъгла в главата и незнам на кой от двамата да се доверя, но моята лекарка ме увери, че по симптомите които описвам няма как да е пневмония и няма как тя да се чуе за 2 минути преглед. Утре ще я водя на снимка за мое успокоение, а по между другото започваме Аугментин.
Съжалявам, че използвах темата ти, но имах нужда да споделя с някой.
Виж целия пост
# 12
От цялото си сърце ви пожелавам само приятни спомени от тук нататък!
И ако, не дай си Боже, ви се наложи да ползвате услугите на някой лекар - дано е наистина добър и компетентен!
Виж целия пост
# 13
Радвам се че детенцето е добре
Valetia съжалявам че сте болнички Бързо оздравяване ви желая и дано не е нещо сериозно

А за онтошението в болниците нямам думи и особено щом става дума и за дете Аз бих вдигнала болницата във въздуха
Как не ги е срам
Абе дори и за нещо дребно да съм завела детето си те са длъжни да му обърнат нужното внимание е за това стават грешки от тяхната немърливост
А иначе здравни вноски ще ми търсят  
Ох нямам нерви вече от простотии в тази държава Imp
Виж целия пост
# 14
Да оздравяват бързо дечицата момичета, и дано не ви се случва пак да опирате до болници и тъпи доктори. Голям кошмар е наистина!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия