Как да приготвя пилешки бутчета с ананас?

  • 3 149
  • 15
       Здравейте! Помогнете, моля, с идеи. Опитали сме го на ресторант - бутчето, отгоре кръгче ананас, отгоре кашкавал, май предлагаха и отделно сос...Благодаря предварително! Hug
Виж целия пост
# 1
Аз бих опекла бутчетата /предварително овкусени/. След като се опекат се слагат шайбите ананас и отгоре кашкавал. Слагат се във фурната, колкото да се разтопи кашкавалът. Аз така бих процедирала.... и мисля точно това да бъде вечерята в  неделя  Laughing /ще имаме гости/. Дано съм ти помогнала.
Виж целия пост
# 2
pozor,
Аз правя подобна рецепта, но с пилешко филе

Пилешко филе / гърди/ се разполовява и начуква /или прорязва/ леко, овкусява се с черен пипер и сол. Запържва се малко  в масло от всяка страна. Готовите филета се преместват в тава, поръсват се от двете страни с джинджифил /по желание/. Върху всяко парче се поставя парче шунка, кръгче ананас от компот/без да се изцежда/, в средата-малко масло, покрива се с парче кашкавал. Запича се само отгоре.
Гарнитура - задушени моркови, грах, царевица със сметана.
Виж целия пост
# 3
Месото се начуква, поръсва се със сол и чубрица (подправките са пожелание). Слага се в тава и се налива вода, колкото да ги покрие. Пече се докато водата се изпари и леко се запекат. Върху всяко парче месо се слага кръгче ананас, в дупчицата масло или топено сирене и отгоре парче кашкавал. Може пак да се поръси с подправки. Запича се леко.
Виж целия пост
# 4
Бонбонче, това ще се пробва!  Peace
Виж целия пост
# 5
И аз правя пиле с ананас ,но го правя с филенца. Simple Smile
Виж целия пост
# 6
     Моля да ме извините за закъснението, но не ми остава време да влизам всеки ден... Благодаря на всички ви!  bouquet
Виж целия пост
# 7
Пилешко филе / гърди/ се разполовява и начуква /или прорязва/ леко, овкусява се с черен пипер и сол. Запържва се малко  в масло от всяка страна. Готовите филета се преместват в тава, поръсват се от двете страни с джинджифил /по желание/. Върху всяко парче се поставя парче шунка, кръгче ананас от компот/без да се изцежда/, в средата-малко масло, покрива се с парче кашкавал. Запича се само отгоре.
Тази рецепта ми допадна и сигурно тези дни ще я изпробвам.
Джиндижифила ще го прескоча...и без това е по желание Wink
Благодаря за рецептата.
Виж целия пост
# 8
аз го правя с бутчета. нареждам ги в тава,намазвам ги с масло и ги заливам със сока от консервата ананас.
покривам ги с фолио и го слагам да се пекат.
след като са готови махам фолиото ,нареждам ананаса и кашкавала и пак слагам за малко във  фурната.

имам още една същата рецепта ,само че след като ги намажа с масло бутчетата ги мажа и с мед и после сипвам сока от консерва ананас в тавичката.а като ги сложа да ги пека не ги завивам с фолио защото през определено време ги обръщам и заливам със сока който е в тавичката за да поемат хубаво.
дано съм ти помомгнала с една от двете рецепти.
Виж целия пост
# 9
Пилешко филе / гърди/ се разполовява и начуква /или прорязва/ леко, овкусява се с черен пипер и сол. Запържва се малко  в масло от всяка страна. Готовите филета се преместват в тава, поръсват се от двете страни с джинджифил /по желание/. Върху всяко парче се поставя парче шунка, кръгче ананас от компот/без да се изцежда/, в средата-малко масло, покрива се с парче кашкавал. Запича се само отгоре.
Тази рецепта ми допадна и сигурно тези дни ще я изпробвам.
Джиндижифила ще го прескоча...и без това е по желание Wink
Благодаря за рецептата.

ще се пробва   bouquet
Виж целия пост
# 10
аз го правя с бутчета. нареждам ги в тава,намазвам ги с масло и ги заливам със сока от консервата ананас.
покривам ги с фолио и го слагам да се пекат.
след като са готови махам фолиото ,нареждам ананаса и кашкавала и пак слагам за малко във  фурната.

А след като махнеш фолиото не запичаш ли само бутчетата преди да сложиш останалите продукти?
В смисъл кожата върху бутчетата  да придобие златист цвят?

Питам те понеже тази рецепта също ми допадна. Peace
Виж целия пост
# 11
аз го правя с бутчета. нареждам ги в тава,намазвам ги с масло и ги заливам със сока от консервата ананас.
покривам ги с фолио и го слагам да се пекат.
след като са готови махам фолиото ,нареждам ананаса и кашкавала и пак слагам за малко във  фурната.

А след като махнеш фолиото не запичаш ли само бутчетата преди да сложиш останалите продукти?
В смисъл кожата върху бутчетата  да придобие златист цвят?

Питам те понеже тази рецепта също ми допадна. Peace


да ,но не винаги,защото като се запече кашкавала,е достатъчно.той се разтича върху цялото бутче. всичко зависи от това с колко време разполагаш. но може иначе.
Виж целия пост
# 12
аз го правя с бутчета. нареждам ги в тава,намазвам ги с масло и ги заливам със сока от консервата ананас.
покривам ги с фолио и го слагам да се пекат.
след като са готови махам фолиото ,нареждам ананаса и кашкавала и пак слагам за малко във  фурната.
А след като махнеш фолиото не запичаш ли само бутчетата преди да сложиш останалите продукти?
В смисъл кожата върху бутчетата  да придобие златист цвят?
Питам те понеже тази рецепта също ми допадна. Peace

да ,но не винаги,защото като се запече кашкавала,е достатъчно.той се разтича върху цялото бутче. всичко зависи от това с колко време разполагаш. но може иначе.

И без никакви подрапвки...нали . newsm78
Виж целия пост
# 13
без подправки ,не забравяй че ананаса е сладък.ръсила съм си сол като го извадя в чиния,но е ужасно на вкус,по-добре да си остане сладникавия вкус.но си е въпрос на вкус все пак.
Виж целия пост
# 14
без подправки ,не забравяй че ананаса е сладък.ръсила съм си сол като го извадя в чиния,но е ужасно на вкус,по-добре да си остане сладникавия вкус.но си е въпрос на вкус все пак.
Благодаря ти
  bouquet

Втората рецепта ,която предлагаш ...и тя ми хвана око Wink
Ще пробвам първата ,че тогава... Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия