Моля ви за инфо?

  • 591
  • 2
Преди много години майка ми ме водеше в Руския клуб всяка събота, любимото ми беше борш и бадемов крем - изяждах по 2 наведнъж.
Никъде не намирам такава рецепта, нямам представа дали съществува още в менюто и все още нямам възможност да го посетя отново, та ако някой се сеща за този бадемов крем от ресторант Крим, нека да пише, ще съм много благодарна bouquet
Виж целия пост
# 1
Мислиш ли, че този прилича на крема, който помниш? Имам го записан, но не съм го правила.

Молочный заварной миндальный крем.

Растереть добела 3 желтка и 3 яйца с 1/2 стаканами сахара; истолочь 1/2 стакана сладкого и 8—10 штук горького миндаля как можно мельче, развести в 3 стакана цельного молока, процедить, выжать сквозь салфетку и прибавлять понемногу к яйцам, все время мешая. Разлить затем по чашкам или вылить в форму и варить на пару в кипятке. Минут через 15—20 попробовать ножом — если режется, то вынуть и подавать, остудив в холодном месте.

И понеже ме заинтригува, разрових се в нета и попаднах на тази рецепта. Май, че е по-лесна за изпълнение от моята.

Миндальный крем

200г молока, 50г сахара, 100г миндаля, основной крем, взбитые сливки.
Приготовить в миксере пюре из молока, сахара, очищенного и размельченного миндаля. Взбивать 1 минуту, после чего смешать с основным кремом. Можно добавить взбитые сливки.

Основной крем
на 6 порций: 4-5 желтков, 0.5л молока, 2ст.л. сахара, ванилин на кончике ножа.Желтки, молоко, сахар хорошо растереть или умеренно взбить в миксере. Потом вместе с ванилином нагревать в сковороде на огне до тех пор, пока масса не загустеет. Остудить

Виж целия пост
# 2
благодаря ти  bouquet, прилича доколкото можах да си преведа, като намеря някой да ми го преведе и като го направя ще ти пиша Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия