Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 6

  • 72 590
  • 351
# 120
Здравейте творящи мами.Много хубави торти сте спретнали продължавайте със същия хъс .Искам да попитам тези дето са отСофия и най-вече Меги магазина на в редута можеш ли да ми кажеш каде е точно защото днес ходих и точно на номер 6 на адреса има едно бистро и една оранжева сграда която ми се вижда като жилищна и ако е това от къде се влиза защото няма нито табелка нито нищо.Благодаря предварително

Точно това е! Преди бистрото, прясно боядесаната сграда! Няма отличителни белези никакви, просто врата със прозорчета. Надничаш през прозорчето и влизаш  Laughing.
Виж целия пост
# 121
Здравейте творящи мами.Много хубави торти сте спретнали продължавайте със същия хъс .Искам да попитам тези дето са отСофия и най-вече Меги магазина на в редута можеш ли да ми кажеш каде е точно защото днес ходих и точно на номер 6 на адреса има едно бистро и една оранжева сграда която ми се вижда като жилищна и ако е това от къде се влиза защото няма нито табелка нито нищо.Благодаря предварително

Точно това е! Преди бистрото, прясно боядесаната сграда! Няма отличителни белези никакви, просто врата със прозорчета. Надничаш през прозорчето и влизаш  Laughing.
Много ти благодаря.А да знаеш какво им е работното врем и дали събота е отворено,че аз вчера ходих и не го намерих а за утре искам да направя торта за РД на майка ми.
Виж целия пост
# 122
Това са телефоните :
 944 20 53 или 0888 619 693

обади се и питай най-добре, защото са и празници и не се знае дали работят. Иначе в събота работят цял ден, аз лично съм пазарувала от тях в съботен ден, защото тогава сме в София.
Виж целия пост
# 123
Справих се с желатина този път! Много се притеснявах, защото гостите ми направо си бяха поръчали такава плодова торта и ме беше страх да не се изложа! Rolling Eyes


http://www.snimka.bg/album.php?album_id=80622&photo=49

Вероятно проблема наистина е бил в кивито!

Ще сложа и разрез по-късно, когато я разрежем и най-тържествено ще си наруша диетата този път!    Laughing

П.С. Не зная, как да си направя снимката като линк, ако някой може да ми помогне и му се обясняваа, ще съм благодарна, за да не я публикувам толкова голяма.
Виж целия пост
# 124
Емси, тортата е прелестна. Чакам с нетърпение разрез  Party
Виж целия пост
# 125
Здравейте момичета,
Като Ви гледам красотите направо ме е срам ,че съм жена.Аз тук в дълбоката провинция за първи път чувам за такива бързо съхнещи материали ,и фондани как се правят/чаршафи/може ли да Ви помоля за малко по-подборно обяснение.Искам и аз да мога да правя такива фигурки ,и аз да изненадам моите мъже у дома.Моля и за интересни и вкусни рецепти за торти,но с продукти ,които ги има и при нас.Ако може ми пишете на лични.Благодаря Ви!А аз си мисля ,че мога да правя торти.Като Ви гледам красотите ,които сте сътворили със сръчните си ръчички,направо ми се идва да се  #2gunfire
Виж целия пост
# 126
Сега по празниците не се застояваме много вкъщи.
Тортата коте съм я правила с пандишпанени блатове и крем от сметана и крема сирене. Ето разреза тук http://www.snimka.bg/album.php?album_id=109755&photo=37
Това е тортичката, която направих вчера набързо
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=109755&photo=38
Тя е пак с пандишпанен блат, крема е от сметана и вътре има нарязани желе, които направих от пюренцата на малкия  Grinning По-късно ще пусна разрез.
А това е една торта дето я правих преди месец, но сега ми пратиха снимката
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=109755&photo=39
Портокалчетата бяха голям хит сред децата  Mr. Green изядоха ги още преди да разрежем тортата.
Виж целия пост
# 127
wel, много се впечатлих от тортата с портокалчетата! От какво ги направи такива съвършени, а и този интересен чаршаф на зелени листа... как го направи?

Ето и обещания разрез
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=80622&photo=54

Снощи тортата се омете с такава скорост, че направо не вярвах на очите си. Всеки изяде по 2 и три парчета и точно за 10 минути я нямаше вече! Joy
Виж целия пост
# 128
https://http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?t=1654&postdays=0&po … =asc&start=15

Дано да съм го направила добре/вмъкване на линк/.
На тази страница можете да намерите книги за сваляне за декорация на торти,
лично аз бях на върха на щастието когато ги открих.
Моля ако не съм успяла някой да ме поправи Simple Smile
Виж целия пост
# 129
Справила си се идеално  Grinning !

само искам да предупредя, че са бъкани с вирусчета, така че имайте едно на ум и проверявайте свалените файлове преди да ги резархивирате.
Виж целия пост
# 130
Момичета, да ви се похваля, че благодарение на mimes  bouquet се сдобих с моделиращата маса и снощи направих първата си торта от този тип. Исках да направя една генерална репетиция, защото дъщеря ми има рожден ден на 2. юни и и исках да съм подготвена и да знам, какво ме чака. Естествено , за тогава ще мисля друга торта, тази беше жива импровизация... След малко ще кача снимка.
Виж целия пост
# 131
Хайде де чакам Вашата помощ!Дайте да почна от най-лесното,но трябва за целта учител.Пък аз ще се отчитам със снимки на направеното и Вие ще оценявате.Имам желание да се науча.Маля Ви!
Виж целия пост
# 132
Хайде де чакам Вашата помощ!Дайте да почна от най-лесното,но трябва за целта учител.Пък аз ще се отчитам със снимки на направеното и Вие ще оценявате.Имам желание да се науча.Маля Ви!

В първият пост на тази тема има линкове към предишните теми. Трябва да започнеш да четеш от тема №1. Въпроса ти зададен по-горе е много общ и едва ли някой ще може да се включи с подробни обяснения, защото имаш желание да се научиш, но не може всичко да се обясни в едно писмо или пост във форума. Най-добре ще е да прегледаш всички теми (ако разбира се разполагаш със свободно време), като е направо задължително да си водиш бележки за нещата, които ти се сторят интересни. можеш да изпробваш някоя и друга рецепта за фондан или покритие (почти всичко е обяснявано по 100 пъти в големи подробности) и накрая като прочетеш темите вече да попиташ допълнително това, което не ти е станало ясно.
Аз със удоволствие бих отговаряла на въпросите ти (естествено на които знам отговора) но ми трябва конкретен въпрос все пак. Едва ли някой има времето да влиза в длъжността на лектор.
Интересни и вкусни рецепти също е много широко понятие, не всички харесваме едно и също.
за най-лесно като за начинаещ ми се струва че е торта с пандишпанови блатове и крем от сметана + плодове. сега поне вече има доста вкусни плодове и би могла с малко повече фантазия за направиш страхотна плодова украса.

Експериментирай, така се учи. Аз до преди точно една година, не можех да опека 1 блат без да го изгоря или да се раздуе в 100 посоки, ама се научих точно от тези теми  Wink. Ама съм ги чела по незнамси колко пъти.....


п.п. Ето какво ти предлагам за начало :

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=868.msg20556#msg20556

...лесно, много вкусно, подходящо за сезона и със непретенциозни продукти  Wink.
Пиши после дали сте останали доволни  Simple Smile

Ето и моята съвсем лека модификация на тази рецепта :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=28600.msg1202874#msg1202874
Виж целия пост
# 133
Ето ми експериментът. hahaha



Сега си блъскам главата, каква точно торта да направя за РД - то на малката. Не мога да си позволя лукса да се изложа. Tired



http://images17.snimka.bg/002972564.jpg
http://images17.snimka.bg/002972567.jpg
http://images17.snimka.bg/002972571-thumb.jpg
Виж целия пост
# 134
Ето ми експериментът. hahaha

http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=137010

Сега си блъскам главата, каква точно торта да направя за РД - то на малката. Не мога да си позволя лукса да се изложа. Tired

Амарена, отваря се началната страница на снимка.бг.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия