Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 6

  • 72 514
  • 351
# 195
Гушанке страхотна е  Peace
Виж целия пост
# 196
Момичета благодаря ви за обясненията   bouquet.
В неделя 6те направя пробна торта и 6те ви я покажа. Дано да излезе добре, че иначе 6те се  #2gunfireGushanka тортата е много красива.
Виж целия пост
# 197
Гушанка, великолепна е. Едно голямо БРАВО.  bouquet Какви бои ползва, та са станали толкова нежни цветовете?

За момичетата дето разбират от тортоправене имам няколко въпросчета. Меги, Зори и останалите, моля ви включете се и помагайте.
Значи мисля да правя торта с готови блатове. Смятам да я сиропирам леко с карамелен сироп /дано намеря как се прави/, а между блатовете искам да сложа крем от сметана+крем оле на Д-р Йоткер. Дали ще успея отгоре да я покрия с чаршаф, и смятате ли че ще стане вкусна тортата? Трябва обаче и да е сочна, че не обичаме много сухи торти. Та моля ви, дайте си компетентното мнение или предложение Praynig

Преди време тук от форума си бях свалила една книжка как се правят детски торти.  newsm78 Някоя от майките я беше пуснала, но ми се скапа компа и всичко отиде по дяволите.  Sad Ако се сещате за коя ви говоря, моля дайте ми линк. Помня, че жаба имаше вътре, пате, тиква и малките животинки как се правят.
Виж целия пост
# 198
Иии тъъъй,аз след сума ти разпити и додяване ей на какво направих накрая,след двудневно търчане,джуркане,мазане и клепане,ама като за сефте можеше и по-зле да стане.Нали съм си умница та реших глазурата  отгоре да бъде с бял шоколад,та се набутах цели 4 шоколада,и пак не можа да се покрие добре,като че ли ми попиваше в блата,колкото и странно да звучи,ама с тез трансфери поне позамазах положението.Че ей я деhttp://www.snimka.bg/album.php?album_id=75001&photo=4Абе кат разваля още няколко ей така и ще се науча,ама пък на вкус беше страОоотна,всичката я омахахме.  chef
Виж целия пост
# 199
Папиту, справила си се страхотни. Никога не бих познала, че това е първи опит.
Виж целия пост
# 200
ПАПИТУУУ, наистина ти е перфектна тортата! Много хубави са тистанали траансферите!
Виж целия пост
# 201
mimes, мисля че сметановия крем разтопява покритието. Според мен - след като сглобиш тортата, отгоре не слагай крем - да остане само блат. Отстрани, където се вижда крема, намажи с тънък слой маслен крем, за да изолираш от другия. Може и отгоре да намажеш - по-лесно залепва покритието. Ако не намажеш отгоре, трябва да внимаваш с напояването - да не е от горната страна. Така направих змията - разполових блата, напоих двете половини, на едната сложих крема, а другата обърнах отгоре (напоеното да остане към крема).
Вместо маслен крем можеш да използваш кайсиев мармалад за изолация. Но мога да те уверя, че тънък слой маслен крем не се усеща толкова.
Ние също обичаме по-напоени торти, но от страх да не се разтече покритието, последните ми торти са малко сухи. Но като ми свърши моделиращата маса (1-2 торти още) и ще си ги правя хубави напоени.

За книжката се сещам, но бързам да ходя да вземам големия от градината. Ако никой не се включил, ще потърся като се върна.
Виж целия пост
# 202
Папитууу, и твоята торта е страхотна. Много добро съчатение - трансфер и фигурки   bouquet
Другия път по-бързо ще се справиш.
А за шоколада, да не би да си го слагала много топъл  newsm78 и затова да е попил толкова много.
mimes, моделиращата маса се влияе от влагата, както те е посъветвала Меги сложи маслен крем отдолу или кайсиев мармалад. Също така може да се размекне от стоенето в хладилника. Чакаме и твоето произведение  Heart Eyes
Виж целия пост
# 203
Много благодарско за милите думи на всички  :bouquet:Wel,там ще да е ключа за палатката,аз викам айде докато е по-топъл да може хубаво и гладко да стане.....изгладих го де,че чак се не видя Mr. Green
Виж целия пост
# 204
И аз благодаря на всички! Heart Eyes

Покритието е от бавносъхнеща моделираща маса. Оцветена е с боя на прах, разтворена в 2-3 капки вода. Вътре е какаов пандишпанов блат и крем ганаш. Сиропирана е със захарен сироп + 1 с.л. бренди.

mimes, когато ползвам готови блатове, правя торта по тази рецепта. Аз слагам по-малко течен шоколад и захар. Става много вкусна, всички я харесват. Peace
Отгоре я мажа с крема и досега към нямала проблем с покритието- било то марципан Варна или готова моделираща маса. Дори  днешната торта е намазана с ганаш (сметана+натурален шоколад). Успех!
Виж целия пост
# 205
mimes, сиропирай си я колкото искаш и за за можеш за я покриш с чаршаф отгоре без да се притесняваш, че някъде може да се разтопи от влагата я заляй с тънък слой шоколадова глазура и тогава покривай с чаршафа  Peace.

Gushanka , тортата ти е разкошна! И цветове, и изпълнение и на вкус вероятно! Торта като от каталог   bouquet !

ПАПИТУУУ , като за първи опит си се справила блестящо! Представям си следващите опити какви ще са  Grinning!
Виж целия пост
# 206

Момичета,
вие ме запалихте с вашите невероятни произведения и ето какво направих аз за рождения ден на моето бебче.

http://ca.pg.photos.yahoo.com/ph/croco1977/detail?.dir=bb08re2&a … 2.jpg&.src=ph

Всъщност това е малката торта. Голямата торта също беще с такъв трансфер, ама снимките ни пострадаха.




Виж целия пост
# 207
Може ли трансфера да се постави върху марципан "Варна"? И как? croco1 тортата е много хубава. С какво е отвътре?
Виж целия пост
# 208
Зори, такава шок. глазура ли имаш предвид под  чаршафа?

Шоколадова глазура I:

100г твърд шоколад, 80г масло или твърд маргарин

Бъркаме на водна баня, докато не се получи еднородна маса.

Шоколадова глазура II от какао:

80г твърд маргарин или масло, 80г пудра захар, 1 с.л. какао, 1 с.л. нишесте (най-добре какаово), 1-2 с.л. прясно мляко

Всички суровини бъркаме на водна баня, докато се споят.
Виж целия пост
# 209
Точно такава  Simple Smile.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия