Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Детската градина

  • 12 750
  • 50
# 45
Страшно се радвам, че все повече хора се отзовават. То ще се окаже, че имаме голям потенциал девойки!!  People Angel

Ами повече глави мислят по-добре - радвам се, че има толкова ентусиасти....
Виж целия пост
# 46
Цитат на: pretty_witty
Момичета, вашата идея е страхотна. Аз отдавна имам подобна идея, но засега нямам съмишленици. Аз съм много упорит и работлив човек, ако ви трябват такива, моля ви, включете и мен!

Както каза Мая - повече глави мислят по- добре. Искам да помоля всички които имат желание да участват да ми изпратят CV на английски, който не може на английски- на български, аз ще намеря кой да ми го преведе. Благодаря на всички предварително. Необходиви са ми при кандидатстване за финансиране.
Ето адреса на който можете да ги изпращате:
yosarian@mail.bg
Виж целия пост
# 47
аз не мога да се вкл - трябва да работя....мах ми почивка - до 1г на Дани... даже се бях разбрала с работодателите си да тръгтна към 6-тия му месец ама сега с тази диагноза ще го изчакам да проходи.... Sad
а ми се искаше да участвам  Cry  просто за да сме ок трябва и аз да работя....
Виж целия пост
# 48
Вчера попитах за кооперативната детска градина в "наше село". Организирана е отдавна, преди поне 19 години, най-вероятно от майки (както вие сега мислите да го направите). Направили са си сдружение с идеална цел и са си открили градина, за максимум 24 деца. Има назначени 2 учителки (с нужното образование) на 1/2 бройка, защото работят по 3 часа през ден. Наели са помещение, като за целта са поискали разрешение от мин. на просветата (за да одобрят плаощта, както и детската площадка, построена отвън). Оттам са им оказали и доста голяма помощ, най-вече консултативна, как точно да организират всичко, защото градината трябва да отговаря на определени условия, вкл. и за противопожарна безопасност - всички нормативни изисквания за детско заведение. Предполагам такива все-още съществуват и в България (майка ми бе директор на д. градина и зная, че имаха страшно много изисквания едно време, не зная как е сега). Освен учителките, родителите участват в учебния процес, директно или индиректно, като например в зависимост от броя деца, посещаващи градината понякога 1-2 дродители помагат на учителите по време на занятията. Други родители участват чрез миене на играчките на всеки 4 месеца, една от майките участващи в момента е счетоводител и води счетоводството беплатно (това в Канада е голям +, защото иначе би струвало много); градината има ръководство - 1 председател, 1 секретар, счетоводител, отговорник по набирането на средства; организираме срещи на родителите всеки месец с цел да се разгледа финансовото състояние и да се плануват мероприятия за набиране на пари. Това, което правим за набиране на средства е специфично за Канада и не би вървяло в България - помагаме на местното Бинго като продаваме билетчета (ако семейството не желае да се включи си плаща определена сума и не го прави); организира се голф турнир, както вече казах, правихме вечеринка само за жени, купуваме и разпродаваме тесто за курабийки (тук има организации, които продават такова специално за благотворителност). Вие може да си измислите други неща. Държа да кажа, че сега много от родителите не са особено заинетересовани да набират средства и предпочитат да си платят и да не се занимават. Иначе си имаме месечна такса, която е символична (80$ на дете), но освен това понякога носим закуски за всички деца и т.н. Освен учебните занятия, организираме и ходения вместо един учебен ден, например до ферма, до близката шоколадова фабрика, ходихме на пързалка, на рзходка с кончета и т.н.
Това е всичко, което успях да проуча. Успех, момичета! Аз лично съм много доволна от тази форма на обучение и не съжалявам, че избрах точно кооперативна градина за дъщеря ми. Да си призная, като я записвах нямах представа какво точно представлява, но сега оценявам системата.
Пруопуснах да кажа нещо важно - основната причина да я дам там бе, че градината им е на първия етаж на един старчески дом. Старците слизат най-малко веднъж седмично при децата. Някои са в инвалидни колички и не могат да общуват с тях, но други са адекватни и разговарят, правят заедно различни неща (апликации, рисунки и др.), децата ходят при тях по празници и им носят подаръчета или им пеят песнички и така. Още веднъж, УСПЕХ!
Виж целия пост
# 49
Лаура страшна си:) Отново хиляди благодарности.
Виж целия пост
# 50
Браво Лаура, тук всяка идея ще е ценна - така че ще се възползваме.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия